3D filmek

Magyarországon bemutatott/bemutatásra kerülő három dimenziós nagyjátékfilmek:


Mára a 3D-ben elkészített egész estés filmek is mindennapossá váltak, és a hazai filmforgalmazásban is egyre nagyobb teret hódítanak. E technikát már több évtizede használják, legfőbbként természetfilmek forgatására, de az utóbbi időkben kezdék el igazán alkalmazni a rendes mozifilmekre is.

2017-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2016-ban bemutatásra kerülő 3D filmek:

2015-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2014-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2013-ban bemutatásra kerülő 3D filmek:

2012-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2011-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2010-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2009-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2008-ban bemutatásra kerülő 3D filmek:

2007-ben bemutatásra kerülő 3D film:

(a lista a 3D-s dokumentum/természetfilmeket nem tartalmazza)

Ezenkívül meg kell említeni, hogy jelenleg kétféle verzióba készülhetnek a 3D-s filmek, mégpedig Dolby 3D (vagy RealD 3D)-be és IMAX 3D-be. A kettő közt az a különbség, hogy a Dolby 3D normális méretű vászonra, és digitális projektorral vetítik a filmet, míg az IMAX 3D-s vetítésnél az IMAX-re jellemző hatalmas vásznakra és szalagról, vagy ugyancsakk digitális projektorról fut a film (a pesti Aréna IMAX moziban digitális vetítőt használnak). Ebből következik, hogy hazánkban és a világon is a Dolby 3D megoldás az elterjedtebb, mivel ehhez egy átlagos mozi egyszerű átalakítását igényli (egy speciális vászon és vetítőgép), míg az IMAX technológiánál egy teljesen új komplexumot kell felépíteni, ráadásul maguk a filmek előállítása során is a Dolby 3D technológia az olcsóbb.

39 hozzászólás a(z) “3D filmek” bejegyzéshez

 1. Mariann

  Helló!Most végülis melyik a jobb film az IMAX 3D,vagy a REAL D.Tényleg annival jobb az ARÉNÁBAN a 3D mozi?
  Várom a válaszokat!Köszi!

 2. Hector

  Az IMAX 3D annyival jobb, hogy nagyobb képernyőn vetitik (kb. 18x24m), míg a Real 3D a szokványos vászon méretre (kb. 7mx16m), ezenkívül van még egy csomó technikai külömbség, de a lényeg a méreten van 🙂

 3. norbaxiz

  wolt szerencsem a “the final destination”-t latnom,mint elso 3d-s filmet amit lattam eddig…a sztori 1enlo a 0-wal,de a 3d-s effektek ottwoltak a toppon,repult,robbant,eltort,es kijott a kepbol minden,a legjobban a kigyos jelenet tetszett,mikor ott sziszegett,pislogott 1 hatalmas fej az orrom elott…orulok,hogy ilyen technika is wan a wilagon,mert tenyleg 1 elmeny wolt wegignezni,bar a sztori iszonyat bena wolt,az egesz film a 3d-s effektekre wolt alapozwa,ami meglatszik…remelem eljon az az ido is,amikor 1 normalis,elwezheto filmet effektelnek igy meg,mar alig warom…

 4. Krisz

  IMAX vs “sima” 3d
  A méret egy dolog, technológia a lényeg:
  – sokkal valósabb “megfogom” érzetet ad, kettő között majdnem akkora különbség van mint a 2d és a 3d között

 5. Peterson

  Dalma:
  Azok a filmek, amik mozikban 3d-s forgalmazásban kerültek, még nem jelenti, hogy dvd-n is 3d-ben kerülnek forgalmazásban, mível ez a technologia csak most kezd elterjedni és ráadásul ehhez új tv készülékek is kellenének.

  Egyébként egy-két horror filmnél jelenik meg egy olyan alternetiv 3d-s kiadvány, amin a régi kék-piros technológiás módszerrel lehet megtkinteni a filmet, de ez nem nevezhető egy jól működő megoldásnak, mert jeletős mínőségromlással jár.

 6. black

  En arra lennek kivancsi,h vajon a 4D os filmek mikor fognak megjelenni a mozikban.szerintem meg elvezhetobb lenne,es uj elmenyt adna.

 7. Songoku

  ” IMAX vs “sima” 3d
  A méret egy dolog, technológia a lényeg:
  – sokkal valósabb “megfogom” érzetet ad, kettő között majdnem akkora különbség van mint a 2d és a 3d között ”

  ————————————————-
  Ilyen baromságokat azért ne írj szerintem!!!

 8. termakova

  EZ BORZALOM AZÉRT MERT VOLT EGYKÉT JÓ FILM AMI 3D-S VOLT AZÉRT NEM KELL MIDENBŐL MÉG A SZARBÓL IS 3D-T CSINÁLNI.

 9. Attis

  hehe xd
  akinek 1 ki esze is van nem veszekszik használja az eszét.(google)
  am meg imax tech már 1970 évektől mondható meglévőnek .
  Messzemeghaladja a sima 3D tech.-át és igaz nm csak a méret számít(imax mozi vászon 18M magas 24M hosszú )
  Érdekesség: 1 imac film szalaga kb 4-4.5km hosszú is lehet 200kg 🙂
  További jó szórakozást

 10. robert

  en mar nezem a szamitto gepemen a 3d filmeket mar megjelentek dvd valtozatba is , a filmhez kel a 3d szemuveg is nagyon klasz a latas nem kel hozza semijen szuper teve a szamittogep kepernyojen is latszik

 11. Hugo

  robert: gondolom neked az a sima kék-piros szemüveges verziójú 3D-s filmjeid vannak, ahhoz tényleg nem kell új monitor, de a minősége olyan is, hatalmas színveszteséggel és egysíkú térhatás.

 12. Józsi

  Termakova hozzászólásához csatlakozva én sem értem ezt a sok 3d-t … meg aztán jön a 3d tv ami 2d-ből is 3d-t csinál. Pedig valójában nem látunk többet mert 2d kamerával vették fel, így egy átcseszés akkor meg mi értelme. annak van amt 3d-ben rögzízenek, de a többi. A http//www.3dfanclub.hu oldalon is ezt feszegetik , hogy most mindenki veszi ugya az lcd meg a led tv-ket aztán meg dobjuk a következő félévben őket a kukába aztán vegyünk 3d tv-t.

 13. Edy12

  Már minden 3D lesz, de minek?
  Ez nem valódi 3D csak egy jól hangzó üzleti fogás, ami csupán egy Optikai Csalódás, két kép, ami magas Hz-en váltják egymást. Ez nulla és idegesítővé válik egy idő után.

 14. Süci

  Az Avatar IMAX 3D nem igazi IMAX !
  Aki látott már IMAX mozit, mint pl. Az űrállomás c.-t, az tudja miről beszélek.
  Sajnos az Avatar IMAX 3D változatában néhol kevés a képkockák száma, és ezért bizony remeg a kép.És a felbontás sem akkora, mint egy igazi IMAX filmen.De ettől még az Avatar nagyon jó.
  Egyetlen bajom volt vele, hogy nem tudom ki lopott kitől, mert korábban láttam az Eredet c.filmet, és az alapötlet ott is hasonló. Mondjuk azt is megnézném 3D-ben újra!

 15. Zorg

  > “Már minden 3D lesz, de minek?”

  Már minden szines lett, de minek?

  teljesen jó Fekete-Fehér TV-t nézni..
  van aki elcserélné plazmáját egy FF Junoszt-ra ? 🙂

 16. violette

  na ja… én meg azon peches kevesek közé tartozom, akik soha életükben nem tapasztalhatják meg a 3D-élményt… legalábbis úgy tudom, hogy a kancsalság gátló tényező, mert az agy nem tudja egységes képpé összerakni a két szemből kapott infot. (a vörös-kék 3D-képeket sem látom).
  De ha valakinek van ezzel kapcsolatban konkrét élménye, kérlek mondjátok el!

 17. Robinson 88

  Kedves Violette!
  Attól h kancsal vagy te is nézhetsz 3D-s filmeket.
  Én is kancsal vagyok és a rendes szemüvegemre veszem rá a 3D-s szemüveget és tökéletes. Próbáld ki te is. 🙂

 18. Lafi

  Sziasztok!
  Tény, akinek rossz az egyik szeme az felejtse el a 3d látványt, és higgye el hogy a valóságban is csak 2 dimenzióba lát. És mindig adódnak olyan emberek akik, olyanról osszák az észt amit kisem próbáltak engem ez dühít a legjobban, ilyenek miatt mások sem fogják kipróbálni az új technikát.
  Én mióta megvettem az LG D42P polarizált 3d cinema monitort, azóta nem vagyok hajlandó 2d-és filmeket nézni. Valaki ezt a fekete-fehér és a színes tv különbségéhez hasonlította. Igen, de higgyétek el sokkal nagyobb a különbség , lassan mindenki megfogja tapasztalni. A másik, hogy minden DirektX9 és felette 3d-és játékokat is 3d-ben játszok. Többek között a World of Warcraft. Az a baj hogy a tévénk 2 éves 127-es plazma, ezért még vár a cserére. (Tapasztalatom, a Full HD 1080P 3d filmek szebbek és jobb térhatásúak mint a moziba) azóta oda sem járok. (a mozik megint bajban lesznek, ha ez a technika elszaporodik a háztartásokban).

 19. Lafi

  Még valamit!
  A kék és piros lencsés 3d szemüveget felejtsétek el, soha sem volt élvezhető! A jövő csak polár szemüveges technika jelenti. Kísérleteznek szemüvegnélküli Tv-kkel, de túl drága és csak kis felbontással működik és csak egy bizonyos szögből nézhetők. A polár Tv és monitornál 80 fokban odafér simán a család. Gyűjtsetek polarizált Led tévére!

 20. fefe

  Én még nem voltam 3d moziba.
  Most karácsonyra azonban megajándékoztam magam egy LG 3d smart tv-vel, egy blue-ray lejátszóval, és pár filmel.
  Állítom két éven belül robban a piac, ezért a minőségért nem nagy ár a 250e Ft. Megy ez még lejjebb is

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.