3D filmek

Magyarországon bemutatott/bemutatásra kerülő három dimenziós nagyjátékfilmek:


Mára a 3D-ben elkészített egész estés filmek is mindennapossá váltak, és a hazai filmforgalmazásban is egyre nagyobb teret hódítanak. E technikát már több évtizede használják, legfőbbként természetfilmek forgatására, de az utóbbi időkben kezdék el igazán alkalmazni a rendes mozifilmekre is.

2017-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2016-ban bemutatásra kerülő 3D filmek:

2015-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2014-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2013-ban bemutatásra kerülő 3D filmek:

2012-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2011-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2010-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2009-ben bemutatásra kerülő 3D filmek:

2008-ban bemutatásra kerülő 3D filmek:

2007-ben bemutatásra kerülő 3D film:

(a lista a 3D-s dokumentum/természetfilmeket nem tartalmazza)

Ezenkívül meg kell említeni, hogy jelenleg kétféle verzióba készülhetnek a 3D-s filmek, mégpedig Dolby 3D (vagy RealD 3D)-be és IMAX 3D-be. A kettő közt az a különbség, hogy a Dolby 3D normális méretű vászonra, és digitális projektorral vetítik a filmet, míg az IMAX 3D-s vetítésnél az IMAX-re jellemző hatalmas vásznakra és szalagról, vagy ugyancsakk digitális projektorról fut a film (a pesti Aréna IMAX moziban digitális vetítőt használnak). Ebből következik, hogy hazánkban és a világon is a Dolby 3D megoldás az elterjedtebb, mivel ehhez egy átlagos mozi egyszerű átalakítását igényli (egy speciális vászon és vetítőgép), míg az IMAX technológiánál egy teljesen új komplexumot kell felépíteni, ráadásul maguk a filmek előállítása során is a Dolby 3D technológia az olcsóbb.

39 hozzászólás a(z) “3D filmek” bejegyzéshez

 1. okos

  4d-t egyszerű csinálni házilag.Nézel egy filmet és olyan szagokat csinálsz,mint amilyen lyelenet van.Gyorsan kiszellőztetsz és folytatod a szagosítást.

 2. Erwin

  A Project X-et el tudnám képzelni 3D-ben!! Akkor tényleg olyan lenne mintha én is a házibuliban lennék!!:D

 3. M3NYUS

  3D-s filmek közül eddig csak a Jackass 3D-t láttam. Igazából kerültem 3D-t, féltem, hogy pénzkidobás. Állítólag az Avatar óta nem volt olyan film ami hasonló élményt nyújtott volna. Sok értelmét nem látom miért 3D-sítik a filmeket (Star Wars, Titanic, stb.), de ha esetleg a 300-at leadnák, na azt megnézném IMAX 3D-ben.
  Amilyen jelenetek vannak benne, na az faxa lenne.

 4. balu1

  A 3d még csak most kezdődik!
  Amit eddig láttunk itt-ott az nagyrészt csak gyenge próbálkozás volt (tisztelet a kivételnek).

 5. Edit

  Sziasztok!
  Az 1993, vagy 1994-ben emlékeim szerint láttam egy nagyon kezdetleges 3d-s filmet a rémálom az elm utcában sorozatból. A fil legvégső kockái volt 3d-s amikor a Freddy atomjaira esett, ehhez egy papír szemüveget kaptunk aminek az egyik lencséje piros a másik pedig kék volt. A filmet tuti, hogy láttam már csak arra lennék kíváncsi emlékeim csalnak és később láthattam? Ráadásul nem is Pesten hanem Eleken láttam. Tud valaki nekem segíteni? Erősítse meg valaki , hogy mikor játszották le ezt a filmet. Üdv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.