A fantasztikus négyes

Fantastic Four (2015-ös reboot)

amerikai sci-fi/akciófilm, 2015

 • magyar bemutató: 2015. augusztus 13.
 • amerikai bemutató: 2015. augusztus 7.
 • rendező: Josh Trank
 • főszereplők: Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell, Michael B. Jordan
 • gyártó studió: Twentieth Century Fox Film

A 2005-ben elindított fantaszikus négyes széria hamar kifulladt és a Fox egy reboot mellet döntött, egy új, fiatalabb szereplőgárdával, hogy jobban illeszkedjen a mai trendekhez. A rendezést Josh Trank kapta meg, aki Az erő krónikájaval robbant be a filmiparban.

A fantasztikus 4-es magyar előzetes:

A fantasztikus 4-es második előzetes:

A fantasztikus 4-es előzetes:

59 hozzászólás a(z) “A fantasztikus négyes” bejegyzéshez

 1. Joe Doe

  Hát az igaz mert ugyebár csak részben fog az alapanyaghoz kapcsolódni sőt, Maranak szóltak is, hogy egy darab képregényt ne olvasson mert “más” lesz a karaktere szóval…benne van a pakliban, hogy kapunk valami újat, de hogy azt, hogy fogjuk fogadni…majd kiderül. 😀
  Mindenesetre a Thing kinézete jobb lett mint az a cosplay amit Chiklis viselt.

 2. Amanojaku

  Erdekes, hogy szinte mindenhol azt olvasni, hogy milyen jol nez ki az uj Leny, meg milyen latvanyos lesz, meg ilyesmik. Es itt jegyeznem meg, hogy a szellemlovas 2 is egy nagyon latvanyos film, szep CGI-vel, de mind tudjum, milyen a film maga.

 3. Cardas

  Amanojaku, a Sony egyik vezérigazgatója is kijelentette hogy szar lett, újra kellett venni egy csomó jelenetet mert a megrendelők se szerették, ami azért ritkán fordul elő.

 4. Amanojaku

  Leírom, hogy miért lesz szó szerint “szar” film az új Fantasztikus Négyes. Le kell, mert az új tagok nem látták azt, ami én 120000× leírtam már.
  1, Egyedül a film címe van kapcsolatban a képregényekkel.
  2, Negatív Zónát behozzák, de teljesen máshogy, mint ahogy eredetileg van és csak azért nem hagyták meg a szupernovásat, mert féltek, hogy nem tudnák eladni újra ugyanazt a sztorit, így próbáltak egy komolyabb sci-fi-t csinálni, ami lehet jó lesz, de nem F4…folytassuk
  3, Már rég a Marvel-nál lennének a jogok, ha nem sürgetik az előkészületeket, ugye 5 év van arra, hogy elkezdjék a munkálatokat különben visszakerülnek a jogok és 2012-ben el is kezdték a vicc az benne, hogy csak az Erő Krónikája, miatt, mert úgy gondolták a talált kamerás új hősös stílus illik majd a képbe és Josh megcsinálja. Első filmje kis költségvetésű volt (Erő Krónikája) erre odaadnak neki egy 150 milkás munkát..Ugyanez lett volna a Daredevillel és a többi Marvel lovaggal is, de szerencsére azokat inkább visszaadták, mint leforgatták.
  4, A színészek megkapták a képregényeket Josh Trank pedig azt mondta, nehogy elolvassátok, mert semmi sem úgy lesz, mint a képregényekben van.
  5, A történelem első szuperhős családjáról van szó erre Josh Trank teljesen elkúrta az adoptálással.
  6, Stan Lee és Kevin Feige nyíltan leszarozták a közelgő filmet, sőt kinyírták a filmbeli szereplőket egy Megtorlós képregényben. Ha ez nem lenne elég megszüntették a Fantasztikus Négyes és az X-Men képregényeket, mondván ők nem fogják reklámozni a filmeket és majd csak akkor lesznek újra, ha visszakerülnek a jogok.
  7, Stan Lee először megnyugtatta a rajongókat, hogy Johnny Storm fehér lesz és csak tévhit a feketeség. Ezzel Stan Lee-t köpik arcon, holott elég sokat hoz a konyhára a kis X-Men széria…
  8, Crossovert akarnak az X-Mennel csak azért, hogy megnézzék az embereket, tehát ezzel hirdetik a filmet, hogy talán lesz benne egy kis utalás….
  9, Reed-nek lesz egy + képessége. Tereket hajlít meg dimenzióskodik szó szerint a “TESTÉBŐL”. Nem lehet ezekkel megmagyarázni a nyúlását, sajnálom.
  10, Mark Miller azt mondta, hogy a fanok utálni fogják a filmet, de aki nem ismerő őket annak egy jó nyári sci-fi lehet.
  11, Josh Trank mindenáron akarta Michael B. Jordan-t az Erő Krónikája miatt. Azt akarta, hogy főszerepet játsszon és meg is kapta…..
  12, Amikor elkezdték forgatni a filmet, már akkor bejelentették a 2.részt, de nem azért mert olyan jó lesz csak minél több pénzt akartak és tudták, hogyan fogják promotálni, mert ahogy látom sokan bevették, hogy ez jó lesz, bár a Vasember 3-ról is elhitették.
  13, A stáb nagyon nem bírja Josh Trank-et azt mondják túl sok ez neki. Amikor a színészek kirakták twitterre, hogy végeztek a forgatással pár hétre rá behívták újra őket és rengeteg jelenetet újraforgattak, de MÁS RENDEZŐVEL! Ezután Trank védeni próbálta magát.
  14, A FOx nincs elragadtatva a filmtől és ne felejtsük el, hogy amikor még Miller (a Fox Kevin Feige-ja) csak pár jelenetet látott a filmből húzta a száját.
  15, Mindig felhozok egy példát ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy többen átérezzék, hogy nekem és sok másik rajongónak, miért veri ki a biztosítékot a film. A példa nem más, mint a Dragonball: Evolúció film, amit szintén a Fox adott nekünk és akkor most szerintem gondoljatok át mindent.
  16, A Végtelen Háborúval kihagyhatatlan lenne Dr.Doom, Galactus és Ezüst utazó. Ezt nem tudom elnézni, aki ismeri a sztorit az tudja. Így nagyon pucér lesz.
  17, Nem szabad felkapni a vizet, azon, hogy más Marvel filmbe is változtattak a dolgokon, de itt egy családról van szó, akik 70 éve nem változtak…na jó, jött Josh Trank… Főszereplőről van szó kérem. Asgard-ba Heimdall beleillik feketeként, mint mellékszereplő (ugyanezt mondhatnám Ben Urich-ra stb..), Mordo-nak jó lesz Chiwetel Ejiofor, mert látni kell köztük a feszültséget különbséget és ez egy jó lépés, bár a Kiválasztottal már más tészta, ha tényleg az a nő lesz, habár ki tudja. Azért remélem Dr.Strange háttértörténetében a tesója nem fekete lesz és adoptált, mert az egészet dobhatják ki a kukába az egy írtó nagy pont az életébe, ahogy az F4-nél is lennie kellene. Képzeljük el Luke Cage-t fehérként.
  Mandarint kijavították azt nem ide sorolni, de amit abban Tony Stark-kal műveltek az megbocsájthatatlan meg azok a nagy felesleges baromságok és a trilógia lezárása…a legrosszabb MFU film.
  18, CGI Ben? Igen jó ötlet, de jelen állás szerint jobb lett volna, ha megtartják az előzőt. Ha már itt tartunk tökéletes volt az a két Fantasztikus Négyes film. A színészeket nagyon eltalálták, ellenben Miles Teller…..te jó ég…. ki a franc nézi ki belőle, hogy a Föld legokosabb embere? Jó színész csak nem ide, Kate Mara, Láthatatlanos ruháját és azt az idegesítő kesztyűt inkább fel se hozom.
  Aki ismeri a Fantasztikus Négyest az látja, hogy semmi köze hozzá.
  EZ NEM FANTASZTIKUS NÉGYES FILM LESZ CSAK EGY TINI SCI-FI, AMINEK EZT A CÍMET ADTÁK.
  Példaképpen, ahogy magyarra fordítva lett a Generation X-ből, Szupercsapat, ami ugye egy sorozat. A kettő nem ugyanaz, főleg, hogy magyar átfordításról van szó,de olvass a sorok között!

  Forrás: Tóth Gábor posztja a Marvel Bázis nevű csoportban.

 5. Alex

  Amanojaku: köszönjük a részletes levezetést! És szóról szóra egyet értek veled! Ez nem az a F4, amin rengeteg ember felnőtt!!

 6. Argon

  Nem értem mért kell egy filmet már előre ennyire eltemetni! Sokszor előfordult már, hogy egy filmet vagy elástak vagy magasztaltak, holott még meg sem jelent, és utána pont az ellenkezője történt (a film jó lett vagy rossz).
  Én szeretem a marvel univerzumot és a filmeket is, sőt a f4 csapata az egyik kedvencem…
  DE szerintem az előző filmek borzalmasak lettek. Igen, van benne pozitívum (például a szereplők tényleg jó színészek), de maga a film annyira brutálisan unalmasra sikerült, hogy hatalmas akaraterő kellet ahhoz, hogy végignézzem! Sok helyen a forgatókönyv is gyenge volt! (Illetve volt 1-2 elég gáz jelenet, de az rengeteg filmben van, szóval annyira nem probléma). Emiatt nekem, elég negatív élményt adott!
  Nem a filmet (új f4) akarom védeni (,mert nekem se nagyon tetszenek ezek a változások), de nem kell rögtön ennyire eltemetni a filmet. Én se várok sokat a filmtől, de ahogy olvasom ezeket a reboot elleni kampányokat és a hozzászólásokat, az már nevetséges!
  Valljuk be:
  – Az első filmek nem sikerültek jól (inkább a bukott filmek sorába tenném) —> kell egy reboot, ha még akarnak vmit a f4 csapatával
  – Chris Evans CA lett, így Fáklyát már nem tudja eljátszani —> kell egy reboot, ha még akarnak vmit a f4 csapatával

 7. Mezeiii

  Az a helyzet az ilyen filmekkel,amit már trailer alapján leszólnak,hogy ha már az ember alapból úgy áll a dologhoz,és megy el a moziba,hogy rossz lesz,akkor tuti nem fog nagy sikert aratni,főleg ha tényleg nem hagy bennünk mély nyomot,és ez ebben az esetben sem lesz másként,sajna halálra van ítélve,pedig még nem is láttuk,nem minden filmet lehet jól reboot-olni,lásd Mad Max,a legtöbb film újraélesztése bukta,ha nem is anyagilag,de kritikailag…Jurassic World,Terminator: Genisys stb.
  Tuti csak a legnagyobb fun-oknak fog tetszeni,de azért csak megnézzük 🙂

 8. Amanojaku

  Argon:
  Már megint annyi történt a film védelmében, hogy az előzőt szapulják. Én mindkettő régit meg tudom nézni bármikor. A reboottal kapcsolatban tud valaki nyomós pozitívumot mondani a látványon/CGI-n kívül? Nem hiszem. Az meg, hogy Chris Evans távozása miatt rebootolni kell, nem valami logikus ötlet. Nortont is levaltották Ruffalóra, mégsem rebootolták/remakeelték a karaktert.
  Nem csak random temetem ezt a filmet már jó előre, az előző kommentemben elég részletesen leìrtam, miért utálom. Amit eddig lehet tudni a filmről, az mind nem tetszik, sőt.
  szóval igenis van rá okom, hogy utáljam, és velem együtt még rengeteg rajongó utálja ezt a filmet.
  Feige megmondta, 2028-ig megvannak a tervei a filmes univerzumát nézve, amibe könnyedén és bármikor beilleszthetők Pókember, az X-Men, és az F4 is, tehát egyáltalán nem lenne gondjuk vele szerintem, ha hirtelen visszajutnának hozzájuk a jogok.
  Ezt segítsük minél többen annyival, hogy mozijegyet nem veszünk, és nem növeljük vele egy olyan film bevételét, ami a világ első szuperhős családját barmolta szét, ezzel nem csak Stan Leet köpve arcon, hanem a másik alkotó, Jack Kirby sírját is.
  Szóval, nem, nem értem, miért kéne várnom a film temetésével és kéne vállat vonnom.

 9. Belta.

  Ezt a filmet épp a fanok fogják a legjobb utálni, mivel az, hogy milyen tiszteletlenül bánik a film az alapanyaggal az már a trailerben kiderül(Sőt, már casting-nál is)

 10. Murglor

  Igazából mindkét félnek megvan a maga igaza (így külső szemlélőként nézve), de én nem akarok beleszólni a vitába…

 11. Ramtamtam

  Személy szerint; sokkal jobban szeretek kellemesen csalódni egy filmben. Inkább rángassanak el megnézni egy (utólag) jó filmet, mint elvárásaim legyenek és csalódnom kelljen.
  Egyrészt; vevő vagyok aki elvárja, hogy ha jegyet vesz akkor kapjon érte valamilyen minőséget. Legalább egy beugró szintet (itt-ott összefüggő párbeszédek, kevéssé botladozó történet, minimális számú “kötelező” klisé… stb.) üssön meg, hogy lássuk az alkotó munka nyomait (a CGIos srácokén kívül). Az lenne a legegészségesebb, ha egy képregénysztorit dolgozna fel egy képregényfilm, mivel az egyszer már bevált és normálisan meg lett írva, fel lett építve, egy kész anyag ami működik / működött. Másrészt; ezek a mozik tele vannak politikai mondanivalóval (nem nekünk, hanem a hazai közönségnek szól) illetve politikai indíttatású “kompromisszumokkal” a castingtól a végleges vágásig… ami nagyon alaposan lehúzza a szinvonalat pl. a képregényekhez képest.

 12. Amanojaku

  Kiderült, hogy még a CGI is gáz. Látta már valaki Fáklya arcát lángolás közben? És Fátumot?
  Itt már bukás lesz. Rottenen 9 százalék (hallod, Teller! Nem 80-90%, hanem kilenc) imdb-n jelenleg 4,1. Kritikailag és bevételileg is bukásra számítok.

 13. Aya

  Egyet értek Ramtamtammal abban, hogy a filmet egy már tényleg jól megírt és felépített történetre kéne alapozni… (még ha nem is képregény film lenne az)
  Az előzetes alapján érdekes filmnek tűnik… Annak legalábbis aki semmit nem tud a fantasztikus négyesről…

 14. Crysis

  Igen JOKER jól tudod óriásit bukott a film. Ebből szerintem már nem lesz második rész. A Terminátor is bukott ,de nem ekkorát mint ez a film. Terminátor készítői gondolkodnak,hogy ezt tovább kellene e erőltetni vagy nem hát szerintem k’rv’ra nem kéne ezt folytatni. Én tudtam more,hogy ebbű báj lesz !!!! Én számítottam erre a két filmre ,hogy bukni fognak !

 15. jason56

  Az új fantasztikus 4 filmet hát elégé összecsapták az egészet,,stan lee-nek volt befolyása filmre?
  mert ö találtaki a fantasztikus 4 csapatot nem? olyan mint a gyereke lenne,
  szinészekel nincs bajom csak a történet lehetet volna jobb is, és fátum és fáklya jelmezével vagyis kinézetével foglalkozhatak volna többet is .akik it irták igazuk van.
  elégé bukta a film.jurassic world-el töbet kerestek mint ezzel.szerintem.

 16. Egy ember

  Szerintem nagyon rossz ez a film, már ez előzetes sem tetszett. Szerintem a régi Fantasztikus Négyes sokkal jobb volt! Konkrétan egy kalap szart sem ér! Szerintem a régebbi Fantasztikus Négyes szereplőire sokkal jobban illett a szerep.Inkább egy 3. részt csináltak volna a régebbi Fantasztikus Négyesből, minthogy erre a szarra költik a pénzt. Nálam egy óriásit bukott. nekem 10 ből 0!

 17. Névtelen

  Nem ajanlom ezt a filmet senkinek max azoknak akik marvel rajongok de meg azoknal sem mert kurva nagyot fognak csalodn. Ez a film kb annyi izgalmat tartogatott mintha leulnel a nagymamaddal teazni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.