A közösségi háló

A közösségi háló – The Social Network
(Facebook mozifilm)

amerikai dráma, 2010

 • magyar bemutató: 2010. november 11.
 • amerikai bemutató: 2010. október 1.
 • rendező: David Fincher
 • főszereplők: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Joe Mazzello, Rashida Jones
 • gyártó studió: Columbia Pictures (Sony)

A Facebook megalakítójáról, Mark Zuckerbergről szóló film. A világ leghíresebb közösségi oldalát még egyetemistaként alkotta meg, de igen hamar népszerű lett, és lassan az egész világon használni kezdték. Az ekkora népszerűségnek örvendő ötletek hamar felkeltik a nagyvállalatok érdeklődősét, ráadásul megjelennek azok, akik ugyancsak részt kívánnak venni a sikerből, miszerint nekik is közük volt az alapötlet megszületésében.

A közösségi háló előzetes:

A közösségi háló dvd és Blu-ray infók:

DVD és BD megjelenése: 2011. február 16.
magyar hang: DD 5.1 (dvd és Blu-ray)
angol hang: DD 5.1 (dvd), Dts HD (Blu-ray)

A lemezek tartalma:

 • A film (kb. 120 perc)
 • Audiókommentár David Fincher rendező közreműködésével
 • Audiókommentár Aaron Sorkin író és a szereplők közreműködésével
 • Hogy készült a Facebook film? – Négyrészes, mozi hosszúságú dokumentumfilm
 • Angus Wall, Kirk Baxter and Ren Kylce az utómunkáról
 • Trent Reznor, Atticus Ross és David Fincher a zenéről
 • Ruby Skye klub, VIP Room: Minden nézőpontból
 • Jeff Cronenweth és David Fincher a látványról
 • A hegyi király csarnokában – a zene titkai
 • Swarmatron – egy különleges hangszer

20 hozzászólás a(z) “A közösségi háló” bejegyzéshez

 1. Joker

  látom h szapuljátok a Facebookot de nemértem h mért 1 ember se indokol csak mondjátok holott sokkal megbízhatóbb mind a Iwiw vagy akár a Myvip MERT az iwiwre köztudott h az APEH meg a rendőrség is rá van állva és akárkire rákeresel Iwiw en arról (nagyjából)bármit ki tudsz deríteni pl: hol lakik kit honnan ismer mi az emailje stb…. a facebookon belehet állítani h csak a profilkép meg az h neme:Férfi látszódjon csak nem vagyok nagy játékbuzi de azért néha nemárt ha kikapcsolódik az ember az iwiwen igaz h magyarul beszélő a játék de elég gagyi és kevés a facebookon több van de az is igaz h angol facebook na de nem akarom tovább tovább húzni mert így is regényt írtam de 1 szó mind 100 a Facebook szerintem biztonságosabb szebb letisztultabb ….

 2. csészike

  A film arról szól, hogy kapcsolatokat nehéz építeni a mindennapi életben egy barátnő vagy egy barát sok év alatt szerezhető és ismerhető meg, de a facebook és hasonló oldalak lehetőséget adnak több millió ember megismerésére. Fantasztikus.

 3. Benny

  Én láttam a filmet, most nztem meg, és nagyon tetszett LIKE! Ez az egész történet… ahogy nem akarja feladni, annyi nehézséggel nyakán, lehet h csak a barátnőjéért csinálta? töbszöris feltünik a filmbe h felkeresi:) mármint szeretné ujrakezdeni… a pénz biztos h nem motiválta, mivelhogy enki a végére 3tized % esett le! 🙁 de az egész történet nagyon szép! engem emgfogott, és örülök h megfilmesitették 😀

 4. Hola

  Saverin-nek vitték le a részesedését,
  de nem 0.3%-ra, hanem 0.03% -ra (eredeti angol
  szöveg szerint(“point zero three percent”))

 5. NoiseOftheSun

  A film is gond! Nagyon lejött róla, hogy valójában nem így történtek a dolgok..10/2

  Rühellem a Facebook-ot, de mondok okot is, hogy miért: Ennyire brutális és erőszakos hozzáállással még nem találkoztam, mint az ő részükről. 1. Amikor Mo-n még nem volt ennyire elterjedve mint most – tonna számra kaptam tőlük az email-okat, hogy ez és ez az ismerősöm meghívott engem a Facebookra, holott az ismerőseim (egyik sem) volt fennt és nem is küldött semmit. 2. Milyen az már, hogy ha v.ki olyat jelölsz be, akit valójában nem is ismersz, akkor letiltják napokra vagy 1hétre? nemtom a jelölési lehetőségedet?Mi ez, ha nem a teljes tényleges ismeredségi körödre való feltérképezhetőségi törekvés? 3. Politikai vagy sértő dolgokat írsz ki a saját üzenőfaladra, akkor azt letörlik? 3x kell visszaírnod, hogy rájöjjenek, hogy Te azt azért írtad ki, mert azt akarod, hogy ott legyen????

 6. yumi

  Nem szeretem a Facebookot, így nem használom a like gombot/szót se. A film nem volt rossz, párszor simán meg lehet nézni, főleg baráti társasággal. Kicsit gyors a párbeszéd (angolul), plusz az időben eltolt vágások nem mindig jöttek ki poénra :/. A zene viszont valóban jó lett. Hogy mennyi valóságalapja van? Nem sok. Mi mutat jól a filmvásznon éppen a kor ízlésének megfelelően, az a lényeg.

 7. yumi

  UI: Kedvenc rendezőmtől amúgy csalódás volt maga a téma, plusz a film is…többet várok egy ilyen rendezőtől!!!!! Mondjuk lehet a következő filmjére gyűjtötte a pénzt..Van ilyen XD

 8. ftomi6

  a facebook egy nagy hülyeség, akit ismersz és érdekel hogy mi van vele azzal facebook nélkül is kapcsolatot lehet tartani, emelett peidg a facebook eredetileg annak készült hogy régi ismerősöket hozzon össze és segítsen kapcsolatot tartani országokon keresztül, ez am meg is volt amíg az emberek nem napi 25 órát facebookoztak, mert azt nyomják a buszon telóról, órán, melóba, de pont az ellenkezőjét csinálja, a normális emberi kapcsolatokat szétszakítja és lehet arról tudni fognak az “ismerőseid”, hogy lecsót ettél ebédre, meg hogy új kutyád van, de pont egy barátság lényege veszik el, a bizalom és az hogy 2esben egy sör mellett megbeszélitek kivel mi van, és az hogy van 5000 “barátod” semmit sem ér mert akik ott állítólag “barátaid”, ha olyan helyzetbe kerülnél hogy segítségre szorulsz(akár anyagilag vagy emberileg, ne adj isten életveszélyben vagy) az 5000ből kb. mind le sem fog sz@rni, meg sem fogja érted megmozdítani a kisujját.
  Emelett ajánlom ezt: http://www.youtube.com/watch?v=d7l5Mw6GxLs
  első 12 perc humor a köbön nagyon lol, az utolsó 2-3 perc pedig nagyon elgondolkodtató és tanulságos.

 9. M3NYUS

  Olvasgattam itt a firkantásokat és…..atya gatya….
  Inkább nem is részletezem csak annyit mondanék, hogy:
  Hater!!! Először is Fuck you all, másodszor csináljatok jobbat.
  Én úgy ültem be erre a filmre, hogy vagy ez vagy a Saw 3D.
  Hát rohadtul jól tettem, hogy erre ültem be. Őszintén megmondom fingom se volt ki rendezte csak úgy beültem rá (Amúgy is gyenge felhozatal volt azon a héten a filmek terén).
  Már az elején a zene megfogott, aztán jött a színészek játéka.
  Forgatókönyv:
  Megismerhettük a “mindenki szerint sz@r, gagyi, én nem vagyok rajta, de mégis, nem használom, de mégis, nem is tudom mi az, de mégis Facebook” eredetét.
  A végén úgy voltam vele, hogy egész korrekt film volt és mikor megláttam ki rendezte:
  David Fincher.
  Holy fucking Shit!!
  Teljesen új világba kalauzolt el nem pedig a megszokott Fincher stílusba. (Fight Club, Se7en, stb.)
  Röviden: Jó film volt. Aki csak azt látja benne, hogy: “Jáj, fészbuk film, hát én ezt nem nézem meg mert utálom a fécbukot, de mégis játszom rajta meg vannak barátaim, de nem is ismerem, de múltkor bejelöltek egy fényképen, de az se tudom mi az mégis tolom rajta az Angry Birds-öt, stb.” az tényleg ne nézze meg mert nem érteni a film lényegét.
  Inkább nézze meg a Jack & Jill-t Sandlertől attól majd elejakulál, talán mert azon a szinten van. (Az idei Aranymálna összes díjait benyelte a film, Grat. Sandler-nek meg a rendezőnek, csak Al Pacino-t sajnálom, de biztos kevertek valamit az italába és azért vállalta el.).

  Végezetül: Nincs olyan ember aki ne lenne fent valamilyen közösségi hálón. Bizonyított tény emberek s a tények nem hazudnak. Aki esetleg nem hisz nekem Google a jó barátom csak úgy mint a többi oldal. Ezek után:
  Kedves Uraim Suttogjanak = KUS.

 10. ftomi6

  Hát Jack és Jill el egyet értek birom Adamat van 1 -2 vígjáték amit ha nem is moziba de dvd-n itthon egy este/délután jó megnézni röhögni rajta de ez vmi nagyon gagyi sz@r volt. A fécbukrol meg annyit ,hogy sose bírtam, de regiztem rá(bnőm vagy 1 7ig fűzött hogy naaaaa lécci lécci lécci lécci…)
  ,de másnap már vki feltörte vagy belepiszkált vmi admin vagy vmi adatbázis hibájuk volt nem tom, de lényeg az hogy rövid facebook karrierem(amit befolyásolás hatására készítettem) ~15 óra után véget ért egy “permanent account delete” el

 11. Büki Klára

  Én nem láttam a filmet, de nagyon jó lenne ha újra leadnàk. Az előzetest láttam. Szeretem a Facebook oldalt, főleg hogy a családom messze van tőlünk, így minden nap tudunk kommunikálni. 🙂 Szerintem nagyon jól sikerült Márk-nak a közösségi háló. Az Iwiw egy 0 volt, és jó hogy meg szűnt, nem csodálom. 🙂 Nem kell szidni senkit, ha nem tetszik, nem kell a Facebook on lenni. Ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.