A nagy Gatsby

A nagy Gatsby – The Great Gatsby (3D)

amerikai dráma, 2013

 • magyar bemutató: 2013. május
 • amerikai bemutató: 2013. május 10.
 • magyar dvd és Blu-ray megjelenés: 2013. szeptember 18.
 • rendező: Baz Luhrmann
 • főszereplők: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Joel Edgerton, Carey Mulligan, Isla Fisher, Jason Clarke, Elizabeth Debicki, Amitabh Bachchan
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures

A nagy Gatsby F. Scott Fitzgerald 1925-ben megjelent regénye, ami az 1920-as években élő, egy nagylábon járó milliomosról szól, akinek az élete kívülről csillogás és partyzás. Azonban Mr. Gatsbynak titokzatos vágyai vannak… A történetet már többször is feldolgozták tv, mozi vagy színházi formában, amelyek közül az 1974-es Jack Clayton rendezés Robert Redforddal az élen mondható a legnevezetesebbnek. Ezúttal a filmet Baz Luhrmann hozta össze, aki olyan alkotásokkal büszkélkedhet, mint a Romeo+Juliet, a Moulin Rouge! vagy az Ausztrália.

2013. április 12.
A nagy Gatsby poszterek:

2013. április 8.
A nagy Gatsby plakátok:

2013. április 4.
A nagy Gatsby trailer és poszter:

2013. március 31.
A nagy Gatsby poszterek

2012. december 20.
A nagy Gatsby trailer

2012. december 18.karakterposzterek:

2012. május 25.az első előzetes:

16 hozzászólás a(z) “A nagy Gatsby” bejegyzéshez

 1. Hipotézis

  Nem igazán jött be az előzetes, sok csillogás, buli, mintha mexikói szappanoperát látnám.
  Jó a rendező de ez csak letöltve merem megnézni.

 2. Hipotézis

  Most már vissza vonom amit korában írtam 🙂 Az új előzetes nagyon meggyőzte így kétség sem fér hogy ez egy igen fenomenális filmnek ígérkezik.
  Őszintén, nagyon város film lesz!!!!
  Frenetikus, univerzális lesz!!!

 3. Hipotézis

  Ma sikerült elkönyvelnem egy remek filmet.
  Leonardot ez egyik legjobb színész és minden alkalommal meg tud lepni, ámulok miért életre tudta kelti Gatsby-t, sőt csak dicsérni tudok és komolyan mondom basszák meg ha nem osztanak rá Oscart de ettől függetlenül zseniális színésznek tartom.
  Film összességében is zseniális koncepció volt.
  Rendező is remek munkát végzet viszont éreztem némi hasonlóságot a Moulin Rouge-al de ezt még elnézem. Viszont még mindig nem tudok megbarátkozni Tobey Maguire hát olyan “semmire való”-nak tartom bár ebben a szerepben is megállja a helyén. Rendező volnék nem Tobey Maguire választanám.
  Gatsby minden ismerősének így szólított: Öreg bajtárs:)
  Ezért is adok rá 10/10

 4. Moriente

  Kétség kívül nem egy rossz film, de hogy 10-es lenne az azért erős túlzás, sőt szerintem semmilyen szempontból nem lehet jobb egy nyolcasnál. Nálam egy erős 7-es. (de mint tudjuk ízlések és pofonok) 😀

 5. LeoFan

  Ez egy zseniális film.
  Tobeynak nagyon eltalálták ezt a karaktert de a többi a szereplő is nagyon jó volt.
  10/10
  Oscart érdemel ez a film de méginkább Leonardo DiCaprio.
  Nagyon jó színész.

 6. M3NYUS

  Osztom azok véleményét akik pozitívan értékelték a filmet. Mert jó!
  A szereplők játékaiba nem tudok belekötni, mindenki jól játszott. Leo ismét remekelt, Tobey-t is jó volt újra látni és meglepően a vártnál jobban teljesített. A látvány pazar bár néhol rendesen bezavart a Green/Blue Screen, főleg az autós részeknél. A zene egy külön kategória, ez a kevert dolog, a régimódi és a modern muzsika együtt nagyon bejött.
  Szinkron is rendben volt. 3D-ről nem tudok véleményt írni, de láttam, hogy voltak részek amelyek biztos ütöttek. Kis negatívum:
  Egy kicsikét lassú és hosszú.

  Érdemes megnézni!

  8/10

 7. Astro24

  Már régóta szerettem volna megnézni, de erre csak tegnap került sor. Már alapból úgy voltam vele, hogy ez egy DiCaprio film, így csak is jó lehet. 😀 És igen, nagyon jó lett, még úgy is, hogy én valójában az akciódús látvány filmekért vagyok oda. Bár bevallom, én nagy Leo fanatikus vagyok, mivel szerintem neki aligha van rossz filmje… Amely filmekben ő szerepel, azok minőségi filmek mind. Ez a film pedig nagyon tetszett. A story már az elején magával rántott. És ha már story, akkor nagyon jól bemutatták a háború utáni amcsik életét… Nem mondom, tudtak élni, de ez ma is így van még. 😀
  Tehát a történet egy csilagos ötös!
  Annak ellenére, hogy ez nem egy látványfilmnek készült, igen is látványos lett. A zene pedig még nagyszerübb! A szereplőkre pedig panaszom nem is lehet. Igaz, hogy DiCaprio most nem nyújtott Oscar díjjas alakítást, de már jó néhány alakításáért megkaphatta volna ezt a nagy elismerést. A szemembe akkor is ő a legjobb szinész, és ez a film se utolsó. Hosszú, de jó film…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.