A Zöld Lámpás

A Zöld Lámpás 3D – Green Lantern 3-D

amerikai akciófilm/kalandfilm, 2011

 • magyar bemutató: 2011. augusztus 11.
 • amerikai bemutató: 2011. június 17.
 • rendező: Martin Campbell
 • főszereplők: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Angela Bassett, Tim Robbins, Temuera Morrison
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures

Zöld Lámpás plakátok:


A Zöld Lámpás Amerikában a DC képregény univerzum egyik legismertebb alakja.
A világegyetemben lévő békét és igazságot egy különböző lényekből álló csapat, a Zöld Lámpások tartják fent, akik az erejüket az általuk hordozott gyűrűből nyerik.

Az egyik lámpás, Abin Sur egy támadást követően kényszerleszállást végzett a Földön. A közelben egy vadászpilóta, Hal Jordan tanúja lett az eseményeknek és elsőként érve az űrhajóhoz, a haldokló idegen rá hagyta a gyűrűjét és a hozzá tartozó lámpást. Így Hal Jordan lett az első emberi Zöld Lámpás…

Zöld Lámpás előzetes:


további Zöld Lámpás képek és előzetesek

A Zöld Lámpás dvd és Blu-ray infók:

DVD és BD megjelenése: 2011. december 14.
magyar hang: DD 5.1 (dvd és Blu-ray)
angol hang: DD 5.1 (dvd), Dts HD (Blu-ray)

A lemezek tartalma:

 • A film (kb. 110 perc)
 • A Zöld Lámpás fénye – Filmhosszúságú utazás a Zöld Lámpás világába kép a képben kommentárral, 8 kisfilmmel, szereplőéletrajzokkal, galériákkal, sztoribordokkal és sok mással!
 • Bepillantás Az Igazság Ligája 1. rész digitális képregénybe
 • Zöld Lámpás szerint a világ
 • Kimaradt jelenetek

54 hozzászólás a(z) “A Zöld Lámpás” bejegyzéshez

 1. beszti

  Ez nekem nagyon tetszett 😀 de ez DC Comics nem?
  És a végén most nem mi a neve az egyik zöld lámpásnak Humanoid és piros S betüvel kezdödik a enve na mind1 aza végén vmit csinál amiböl lehet 2. rész talán 😀

 2. Képregény

  Igen, DC Comics!
  Én még nem néztem meg, de a Zöld Lámpás képregényeket szeretem. Épp ezen a héten jelent meg az első magyar Zöld Lámpás-képregénykötet is (Zöld Lámpás: A kezdet titka), aminek bár filmes borítója van, de semmi köze a filmhez! Ajánlom figyelmetekbe nyári olvamány gyanánt…a rajzai nagyon szépek!

 3. b.peti

  Nagyon jó film, 3d-ben meg még jobb.
  Csak az a baj az ilyen filmekkel hogy az amerikai és a magyar premier közt van egy hóna, és nem bírom kivárni a szinkronost ezért megnézem feliratosan.
  De jó volt.

 4. M3NYUS

  Tegnap néztem meg, nem kellet volna. Martin Campbelltől sokkal többet vártam egy Casino Royale után. Pedig sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni. Hát ez van, úgy látszik jó DC filmeket csak Chris Nolan tud csinálni(BATMAN).

 5. Rob

  Na M3NYUS, ebben egyet értek veled. Mármint, hogy a Zöld Lámpás gyenge lett. A figurák nagyon képregényesre sikeredtek – ami persze nem baj, csak valahogy mégsem az igazi – a rengeteg közhelyes mondatról nem is beszélve. A szinkron egyszerűen pocsék, főleg, hogy ez előzetesekben előttek pár olyan poént, amit aztán a filmben teljesen másképp fejeztek ki. Ugyanakkor megint csak azzal kötekszem – bocs -, hogy rossz az érvelésed. Egy rendező fantáziája végtelen, hiszen pontosan ezért rendező és egy James Bond filmet valamint egy DC képregény adaptációját egy kalap alá venni nagy hiba. Teljesen két különböző stílus. Martin Campbell csupán a sokrétűségét próbálta meg bebizonyítani és ahogy az imd-n is látszik, megbukott a vizsgán. Az hogy csak Nolan tud jó DC filmeket csinálni pedig cáfolom. A régi Batman filmek is nagyon jók voltak és akkor még Nolan sehol sem volt. A Tim Burton féle Batman filmek sokkal színesebbek voltak, de ez más téma.

 6. Watcher

  Nem volt egy top film, nekem a Marvel féle langymeleg adaptációkhoz mérhető, de annál kicsit jobb a humor miatt. Az oda nem illő jelenetek (amikor bemutatja a ruháját/képességeit a haverjának) kicsit még rontanak rajta. Egyszer elmegy, nekem.
  A jó DC adaptációkkal kapcsolatban — nekem a Superman returns bejött, és kár, hogy le lett húzva a kritikusok által, érdekelt volna a folytatás. A Batman kétségtelenül etalon, és Nolant dicséri, de azért nem adom fel a reményt, hogy mások is tudnak jó adaptációt csinálni. Bár jó Marvel adaptációra egyre kevésbé számítok. Túl felejthető mindegyik, és véleményem szerint ezáltal nem adják meg a karaktereknek azt a mélységet és tiszteletet, amit a képregényben már kiérdemeltek maguknak.

 7. blanla

  Hehe, manapság már mindenki bezöldült. Zöld Darázs (Seth Rogen. maradtál vóna az olcsó vígjátékoknál…), most Zöld Lámpás. Azt hittem Pókember is belezöldül. Nem, ő inkább csodálatos lett.XD Na mindegy.
  Ryanról csak annyit, hogy különösen irritált a szinkronhangja. A film vége ratyimatyi lett. És a CinemaCity ilyen filmekért zsebel be 1600 Ft-ot fejenként..
  Az egyetlen jó a filben Serena Van Der Woodsen látványa volt.
  Remélem nem lesz Zöld Lámpás 2!

 8. annye

  Én is sokat vártam a filmtől. Itt is sokat akartak markolni a készítők, de keveset fogtak. Az elején az univerzum gyönyörűre meg volt csinálva, ám a mozi pozitívumai itt ki is merülnek. A szokásos szerelmi szál itt is megjelenik. A vége “nagy pofon” nagyon butára sikerült. A paca főgonoszt meg el sem hittem. Ekkora baromságot! :O Hal pedig úgy nézett ki a zöld ruhájában, mint aki egy kartonlapra rajzolt, gumiruci másolatra tette volna a fejét.

 9. M3NYUS

  Ez után a “FAIL” után az mondjuk jó lenne ha lenne egy másik Green Lantern film, de abban már John Stewart lenne a Zöld Lámpás:

  http://2.bp.blogspot.com/-15TIhI7yBfI/TeHAefipWKI/AAAAAAAAUhA/Rhg5yrZhdWg/s1600/jla651.jpg

  Ryan Reynolds hasonlított Hal Jordan-re…és ennyi.
  Amúgy meg nem nagyon illet bele a karakterbe.
  A hasonlóság megvolt, de katasztrofálisan rosszul játszotta el.

  Emlékszem úgy ültem neki a filmnek, hogy csak azt a trailer-t láttam amiben a bolygójukról van szó.
  Ezek után letöltöttem és azután a mondat után, hogy :
  “Van víz…a csapban.” tudtam, hogy ez tré lesz.

  Az viszont rejtély számomra, hogy Tarantino Top 10 kedvenc filmjei között mit keres ez ott?
  Maga az ember is egy rejtély mondjuk.

  😀

 10. Alex

  Szerintem meg egy Justice League soha nem fogja lezúzni a Bosszú Angyalait(maradjunk a képregény eredeti címénél). Nagyon szeretem a Justice League-ot, de ezt mire filmben megcsinálják, az se most lesz.

 11. ftomi6

  ezzel csak az a gond hogy az Avengersnél a marvel az összes(előzmény)filmnél már erre alapoztak, és a bosszúállók filmjei közt voltak átfedések(bár ha aprók is de voltak) a DC-s filmeknél ugyan ez nincs meg ott a filmeket teljesen önálló Hősökre csinálták (Batman, Superman, ez). Sztem már csak ebből az okból is kifolyólag nem lenne akkora sikere mint az avengersnek, a másik ok meg az, hogy most mindenki mindenhol Avengersről beszél hogy milyen sikeres meg minden, és ha ezután beharangoznák a Justice League-t akkor annak sztem nagyon negatív visszhangja lenne

 12. M3NYUS

  Osztom ftomi6 véleményét!

  + ha lesz is JL film akkor abban Christian Bale mint Batman már nem fog szerepelni mert ezt nyilatkozta, hogy ő nem lesz a bőregér ismét (Bár jó pénzért miért ne).
  Az úgy meg tré lenne ha más játszaná el a Batman-t.
  Tudom gyorsan keresnek az amcsik valakit a helyére…pl.: Ryan Reynolds???
  Ő úgy is minden képregényfilmet elvállal, sok karaktert játszott el (ez mondjuk hiba) és ha egyszer pont azok a karakterek lesznek egy filmben akiket ő elvállalt?
  Klónozza magát vagy mi? 😀

 13. M3NYUS

  IGN.com-on van egy viszonylag jó hír:

  Elképzelhető, hogy Reboot-olják a Zöld Lámpást mivel közeledik a Justice League film.
  Az, hogy Reynolds marad-e vagy sem még nem lehet tudni (Reynolds hasonlított Hal Jordan-re és ennyi, ha ő lesz ismét benne szerintem ugyan azt fogjuk kapni), de lehetséges, hogy John Stewart karakteréről lesz szó a filmben:
  http://2.bp.blogspot.com/-15TIhI7yBfI/TeHAefipWKI/AAAAAAAAUhA/Rhg5yrZhdWg/s1600/jla651.jpg

  + még jön a Wonder Woman, Flash, Lobo, stb. film tervek.
  Persze ott van még az is, hogy Bale marad-e Batman vagy választanak helyette mást. Akkor viszont Reboot-olják azt is (na azt próbálják űberolni!).

  Hihetetlen, hogy Joss Whedon milyen lavinát indított el a Bosszúállókkal.
  😀

 14. steve

  A film végén a föcím után van egy jelenet: sinestro felveszi a sárga gyürüt és átjárja a félelem energiája. Arra következtetek hogy a második részben vele nézhet szembe. A harmadik részröl (ha lesz ijen) nem tudok semmit, de a tippem az hogy atrocitussal vagy a fejvadászokkal kell majd megküzdenie. Marvel szurkolo letemre a film tetszett és várom a fojtatást. Valaki lökje föl mikor érkeznek a fojtatások.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.