Amerikai mesterlövész

American Sniper

amerikai dráma, 2014

 • magyar bemutató: 2015. február 19.
 • amerikai bemutató: 2014. december 25.
 • rendező: Clint Eastwood
 • főszereplők: Sienna Miller, Bradley Cooper
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures

Chris Kyle nem egy hollywoodi celeb, hanem az amerikai haditengerészet legpotensebb mesterlövésze volt, már ami a regisztrált halálos találatok számát illeti. Clint Eastwood úgy gondolta, emberünk élettörténete jó alapanyagul szolgálhatna valami könnyed karácsonyi háborús filmhez ami reményei szerint még az ünnepi időszakban is bevonza az igazi amerikai hazafikat a moziba.

A filmben vélhetően kapunk egy kis best of válogatást Chris Kyle 150+ iraki gyilkolásából, melyen keresztül átérezhetjük az intenzív feszültséggel átitatott nagy távolságból végrehajtott precíziós gyilkolás „élményét”. Emellett betekintést nyerünk hősünk magánéletébe, pl. megtudhatjuk, hogy otthon az asszony miként boldogult egyedül a gyerekneveléssel, míg férje külföldön harcolt a hazájáért stb. Érzelmekből, patriotizmusból nem lesz hiány.

2014. december 19.
Amerikai mesterlövész előzetes:

2014. október 3.
Amerikai mesterlövész teaser trailer:

9 hozzászólás a(z) “Amerikai mesterlövész” bejegyzéshez

 1. Alex

  Azért egy Clint Eastwood filmet nem fognak kihagyni az emberek, főképp nem azért, meg itt 2 valaki azt állítja, hogy rossz film lesz!

 2. Anakin

  Ebben egyet értünk hogy már kezd eléggé letisztult dologgá válni az hogy Amerika menti megmindig a világot pedig éppen hogy nem, de azért a filmre én is kiváncsi lennék 🙂 Meg sajtó botrányok is voltak filmel kapcsolatban.

 3. PLuusea

  Mivel igaz történet alapján készült, és egy Amerikai emberről szól akkor gondolhattátok volna hogy egy Amerikai ember fogja meg menteni a Világot, Miért lenne egy Német, Angol, Olasz stb… ember a hős? Mikor az igaz történet egy Amerikairól szól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.