Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

Batman V Superman: Dawn of Justice (3D)

amerikai fantasztikus akciófilm, 2016

 • magyar bemutató: 2016. március 24.
 • amerikai bemutató: 2016. március 25.
 • magyar dvd és Blu-ray megjelenés: 2016. ősz
 • rendező: Zack Snyder
 • főszereplők: Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams, Diane Lane, Laurence Fishburne, Gal Gadot, Jason Momoa, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures
 • további filmek: DC filmek

Zack Snyder újragondolt Supermanjével a DC világ is elkezdte felépíteni a saját kis közös mozis univerzumát. Az acélember folytatásában Superman világa végre ténylegesen találkozni fog Batmanével, ráadásul egyéb hősök is felbukkannak, mint pl. a Csodanő. Bruce Wayne-t ezúttal Ben Affleck kelti életre.

Batman v Superman előzetesek:

további infók:

286 hozzászólás a(z) “Batman Superman ellen – Az igazság hajnala” bejegyzéshez

 1. Astro24

  A bővített változattal újranézve sem változott a véleményem. Ez a film, az egyik hanem a legjobb film az idén! Ezért is nem fogom megérteni soha a kritikusokat amiert annyira fitymálták a filmet… Ugyan a +30 perc túl sokat nem tesz hozzá a filmhez, max 1-2 helyen betömi a mozis verzió okozta részeket, de azt hozzá kell tenni, hogy ez tényleg egy más fajta képregény film mint amit megszoktunk eddig a Marvelnál. Amondo vagyok, hogy ez volt eddig a legnagyszerűbb képregény film. Maga a látványvilága az ami igazi képregény filmé emeli. Még csak most eszméltem rá, hogy a Marvel filmes univerzuma messze van egy igazi képregény filmtől. Azok inkább mesék, valamint semmi újat nem mutattak a többi alap filmel szemben szerintem. Ennek ellenére az is egy nagyszerű filmes univerzummá nőtte ki magát de nincs benne semmi plussz. Továbbá sok utat hagytak üresen a folytatásoknak. Pl. hogy gyűjtik össze a 3 másik metahumán kiszemeltet, vagy hogy a bővítettben akkor most kivel is tárgyalt valójában az árnyékban megbújva Lex Luthor, és hogy Superman hogy tér vissza…

 2. Jolly Joeker

  Én nem láttam a mozist csak a bővített verziót, de azt kell mondjam ez csalódás volt.
  SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Pozitívumként kitudom emelni Ben Afflecket aki mint Batmanként mint Bruce Wayneként jó volt (hogy a legjobb volt-e azt mindenki döntse el maga), Gal Gadot Wonder Woman-ét aki gyakorlatilag kurva fölöslegesen van benne mégis magasan a film egyik legjobb része, Irons jó Aflred volt, és szinte ennyi. A többi vagy rossz, csalódás, butaság, hülyeség.
  Zene, egyedül WW témája ami megmaradt a fejemben, a többi felejthető pedig Zimmer mester és kis segédje, Junkie XL (Tom Holkenborg) azért igencsak jó muzsikákat csináltak gondolok itt a Mad Max-re, 300 birodalom hajnala, Zimmer egyes munkáira (annyi van, hogy napestig sorolhatnám).
  Nagyon nem akarta ezt már Hans ahogy az acélember zenéjét sem, de ott még érezhető volt, hogy beleadta a lelkének egy részét.
  Cavill amilyen jó volt a MoS-ben, itt mintha visszalépett volna vagy 10-et, volt 10 mondata összesen, Superman-ként is idiótán viselkedett. 3 órás film amiből két óra szinte tömény unalom, Joker….izé, Lex Luthor “cselszövéseit” láthattuk (olyan kiszámíthatóak voltak mint mikor tudod, hogy anyád tojást is tesz a lecsóba, de nem szólsz neki, hogy te mégse tudod). Mindamellett ilyen ripacskodást utoljára Eddie Redmayne-től láthattunk a Jupiter szarjában vagy miben (remélem meg is kapja a málnát érte, pedig bírom a srácot, de ez kritikán aluli alakítás volt). Látvány nem volt rossz, de annyira mégsem ájultam el tőle, cameok jók voltak. Ami nagyon zavart, Doomsday vagy ami az akart lenne, Lex és Zod közös csemetéje és Superman halála. Miért? Túl korai. Doomsday egy igencsak nagy, jelentős karakter, ellenség Superman világában, őt inkább a MoS 2-be raktam volna bele. Az acélmanus elhalálozása is kulcsfontosságú szerep bár mondhatni jó indokokat indított el, DE még mindig azt mondom, hogy ezzel is várhattak volna.
  Forgatókönyv, több volt a Goyer mint a Terrio, remélem a JL-nél javuló tendencia lesz bár már az is jó, hogy Goyer nincs ott. Snyder egy pöcs, de jó rendező csak egy épkézláb sciptet nyomjanak az orra alá, hátha összecsap egy jó filmet.
  Egyenlőre ennyi, számomra csalódás volt, de azért reménykedem, hogy a továbbiakban ennél csak jobb lesz minden. Öngyilkos osztagban van minden DC-be fektetett reményem, ha az se jön össze akkor még megvárom a JL-t, de lehet búcsút intek, megköszönöm és nem fogok kérni többet mert a DC túl jó ahhoz, hogy így bánjanak vele. Vagyis maradok az animációs filmeknél, sorozatoknál amiknél sajnos ugyancsak fellépet az a helyzet, hogy a War óta nem volt értékelhető darab….és azóta sok mindent kiadtak szóval “In Killing Joke, I Trust”.
  Erre adok egy 6/10-et (gondolom a mozis akkor kb. 5/10 lehetne), pedig az acélember minden hibájával együtt tetszett amire 8/10-et adtam.

  Mielőtt bárki nekem támadna, nem: NEM kamerás verziót néztem. NEM kis tévén néztem, házimozi, projektor meg minden szirszar. A moziélmény megvolt, de amit láttam azt éreztem kicsit büdösnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.