Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

Batman V Superman: Dawn of Justice (3D)

amerikai fantasztikus akciófilm, 2016

 • magyar bemutató: 2016. március 24.
 • amerikai bemutató: 2016. március 25.
 • magyar dvd és Blu-ray megjelenés: 2016. ősz
 • rendező: Zack Snyder
 • főszereplők: Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams, Diane Lane, Laurence Fishburne, Gal Gadot, Jason Momoa, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures
 • további filmek: DC filmek

Zack Snyder újragondolt Supermanjével a DC világ is elkezdte felépíteni a saját kis közös mozis univerzumát. Az acélember folytatásában Superman világa végre ténylegesen találkozni fog Batmanével, ráadásul egyéb hősök is felbukkannak, mint pl. a Csodanő. Bruce Wayne-t ezúttal Ben Affleck kelti életre.

Batman v Superman előzetesek:

további infók:

286 hozzászólás a(z) “Batman Superman ellen – Az igazság hajnala” bejegyzéshez

 1. RamTamTam

  Ez az amerikai politikai popkultúra-tartozék; mi szerint a “jófiúk” nem ölnek ártatlanokat vagy civileket, míg a “rosszfiúk” csak azt csinálnák éjjel-nappal kezd megfáradni. Szerintem nem gáz, ha szépen lassan bevezetik a hamburgeren hízlalt helyi fejekbe a collateral damage fogalmát /= emberélet/. 🙂

 2. Alex

  Amúgy nem véletlenűl az a sok negatív kritika. Az egy kicsit gáz, amikor a film zeneszerzője is csak rosszat mond a filmről. Hans Zimmer közölte, hogy ez volt az utolsó szuperhősös film, amihez zenét írt.
  Azt mondta, hogy nagyon nehéz volt megtalálni a hangot a filmhez. Pedig tudjuk, hogy ő szerezte a Nolan féle Batman-hez és az elöző Acélemberhez is. Nálam ez a legfőbb bizonyíték a film ellen. Illetve az, hogy 55%-al esett vissza a nézettsége az elöző hétvégéhez képest. Még a pocsék rossz új Fantasztikus négyes se produkált ilyen eredményt (46%-os vissza esés az első héthez képest).

  Nálam az biztos, hogy az Acélemberrel együtt ez a film sorozat egyenlőre halott ügy.
  De ez csak az én magán véleményem. Remélem nem haragszotok meg 🙂

 3. Astro24

  Csakhogy a Fantasztikus négyes már alig tudott hova visszaesni.:D Egyet sose fogok megérteni viszont. Tény, hogy ez a film megosztó lett. Nekem ugyan tetszett, de még így is voltak hibák, melyek az én szemem is bántották a tetszésem ellenére. Viszont, hogy az Acélemberrel mi a gondjuk sokaknak na azt nem értem. Az eddigi legjobb Superman film volt szerintem. És nálam nem is olyan hősökkel vetekszik mint pl. Vasember vagy Thor. Nem, én egyből az Avengers mögé sorolom, mivel nálam egy Marvel solo hero film se vetekszik vele az AK2-n kívűl! Őszinte legyek? Szerintem tízszer is láthattam már a filmet, és még mindig van ami megfog benne.
  De hát ez ilyen. Nincs olyan film, ami minden embernek tetszik. A Star Wars 7 is megosztó volt pl… De nekem az is tetszett. 🙂

 4. Murglor

  Én nem értem a kritikusokat és az emberek többségét… Bevallom kétkedve ültem be a moziba, mert rengeteg kritikát és véleményt olvastam. Igen vannak hibái, de messze nem pocsék! Én végig élveztem, a hibái ellenére is és szerintem egy filmnek ez a lényege…

 5. Feco

  Minden filmben vannak hibak,ez sem kivetel de azert jo film.
  Egyaltalan nem unalmas legfobbkep az utolso 1 orajaban mikor elkezdenek komolyodni.
  ez szerintem eleg jo marvel heroes film lett!

 6. Astro24

  A bővített változattal újranézve sem változott a véleményem. Ez a film, az egyik hanem a legjobb film az idén! Ezért is nem fogom megérteni soha a kritikusokat amiert annyira fitymálták a filmet… Ugyan a +30 perc túl sokat nem tesz hozzá a filmhez, max 1-2 helyen betömi a mozis verzió okozta részeket, de azt hozzá kell tenni, hogy ez tényleg egy más fajta képregény film mint amit megszoktunk eddig a Marvelnál. Amondo vagyok, hogy ez volt eddig a legnagyszerűbb képregény film. Maga a látványvilága az ami igazi képregény filmé emeli. Még csak most eszméltem rá, hogy a Marvel filmes univerzuma messze van egy igazi képregény filmtől. Azok inkább mesék, valamint semmi újat nem mutattak a többi alap filmel szemben szerintem. Ennek ellenére az is egy nagyszerű filmes univerzummá nőtte ki magát de nincs benne semmi plussz. Továbbá sok utat hagytak üresen a folytatásoknak. Pl. hogy gyűjtik össze a 3 másik metahumán kiszemeltet, vagy hogy a bővítettben akkor most kivel is tárgyalt valójában az árnyékban megbújva Lex Luthor, és hogy Superman hogy tér vissza…

 7. Jolly Joeker

  Én nem láttam a mozist csak a bővített verziót, de azt kell mondjam ez csalódás volt.
  SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Pozitívumként kitudom emelni Ben Afflecket aki mint Batmanként mint Bruce Wayneként jó volt (hogy a legjobb volt-e azt mindenki döntse el maga), Gal Gadot Wonder Woman-ét aki gyakorlatilag kurva fölöslegesen van benne mégis magasan a film egyik legjobb része, Irons jó Aflred volt, és szinte ennyi. A többi vagy rossz, csalódás, butaság, hülyeség.
  Zene, egyedül WW témája ami megmaradt a fejemben, a többi felejthető pedig Zimmer mester és kis segédje, Junkie XL (Tom Holkenborg) azért igencsak jó muzsikákat csináltak gondolok itt a Mad Max-re, 300 birodalom hajnala, Zimmer egyes munkáira (annyi van, hogy napestig sorolhatnám).
  Nagyon nem akarta ezt már Hans ahogy az acélember zenéjét sem, de ott még érezhető volt, hogy beleadta a lelkének egy részét.
  Cavill amilyen jó volt a MoS-ben, itt mintha visszalépett volna vagy 10-et, volt 10 mondata összesen, Superman-ként is idiótán viselkedett. 3 órás film amiből két óra szinte tömény unalom, Joker….izé, Lex Luthor “cselszövéseit” láthattuk (olyan kiszámíthatóak voltak mint mikor tudod, hogy anyád tojást is tesz a lecsóba, de nem szólsz neki, hogy te mégse tudod). Mindamellett ilyen ripacskodást utoljára Eddie Redmayne-től láthattunk a Jupiter szarjában vagy miben (remélem meg is kapja a málnát érte, pedig bírom a srácot, de ez kritikán aluli alakítás volt). Látvány nem volt rossz, de annyira mégsem ájultam el tőle, cameok jók voltak. Ami nagyon zavart, Doomsday vagy ami az akart lenne, Lex és Zod közös csemetéje és Superman halála. Miért? Túl korai. Doomsday egy igencsak nagy, jelentős karakter, ellenség Superman világában, őt inkább a MoS 2-be raktam volna bele. Az acélmanus elhalálozása is kulcsfontosságú szerep bár mondhatni jó indokokat indított el, DE még mindig azt mondom, hogy ezzel is várhattak volna.
  Forgatókönyv, több volt a Goyer mint a Terrio, remélem a JL-nél javuló tendencia lesz bár már az is jó, hogy Goyer nincs ott. Snyder egy pöcs, de jó rendező csak egy épkézláb sciptet nyomjanak az orra alá, hátha összecsap egy jó filmet.
  Egyenlőre ennyi, számomra csalódás volt, de azért reménykedem, hogy a továbbiakban ennél csak jobb lesz minden. Öngyilkos osztagban van minden DC-be fektetett reményem, ha az se jön össze akkor még megvárom a JL-t, de lehet búcsút intek, megköszönöm és nem fogok kérni többet mert a DC túl jó ahhoz, hogy így bánjanak vele. Vagyis maradok az animációs filmeknél, sorozatoknál amiknél sajnos ugyancsak fellépet az a helyzet, hogy a War óta nem volt értékelhető darab….és azóta sok mindent kiadtak szóval “In Killing Joke, I Trust”.
  Erre adok egy 6/10-et (gondolom a mozis akkor kb. 5/10 lehetne), pedig az acélember minden hibájával együtt tetszett amire 8/10-et adtam.

  Mielőtt bárki nekem támadna, nem: NEM kamerás verziót néztem. NEM kis tévén néztem, házimozi, projektor meg minden szirszar. A moziélmény megvolt, de amit láttam azt éreztem kicsit büdösnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.