A szürke ötven árnyalata Halálos iramban 7 Bosszúállók: Ultron kora Holnapolisz Mad Max: A harag útja Jurassic World Terminator Genisys James Bond - Spectre Star Wars: Az ébredő erő Batman v Superman
Hirdetés:

Django elszabadul

Django elszabadul – Django Unchained

amerikai western, 2012

 • magyar bemutató: 2013. január 17.
 • amerikai bemutató: 2012. december 25.
 • magyar dvd és Blu-ray megjelenés: 2013. május 16.
 • rendező: Quentin Tarantino
 • főszereplők: Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Gerald McRaney, Laura Cayouette, M.C. Gainey, RZA
 • gyártó studió: The Weinstein Company

2012 végére Quentin Tarantino egy saját stílusú westernfilmmel állít be a mozikba. A történet egy Django nevű rabszolgáról (Jamie Foxx) szól, akivel kegyetlenül bánnak a gazdái. Egy nap azonban megvásárolja őt egy Schultz nevű német fejvadász (Christopher Waltz), hogy segítségére legyen egy banda felderítésében. A küldetés után azonban a fekete férfi Schultzal marad, és együtt folytatják a bűnüldözést. Igazából Djangónak csak egy célja van, mégpedig, hogy megtalálja a feleségét, aki állítólag a hírhedt Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) Candyland nevű birtokán szolgál.

Django elszabadul előzetesek:

Django elszabadul képek és plakátok:

Kapcsolódó bejegyzések

 1. Eddig 26 hozzászólás van a “Django elszabadul”-hoz

 2. By Hipotézis on ápr 27, 2012 | Reply

  Quentin Tarantino hosszú szabadságról lábadozik és ha rendez akkor csak zsííírrr film lesz:)
  Érdekes egyéniségnek tartom:)

 3. By M3NYUS on ápr 28, 2012 | Reply

  Osztom véleményed Hipotézis.

  Ez az ember egy “God” a műfajban. Aki nem érti a filmjeinek az utalását, a lényegét, a stílusát, az egész munkásságát az soha nem fogja megérteni mi jár Tarantino fejében mikor egy filmet forgat.
  Egyik alap rendező!!!

 4. By K.R.O. on máj 6, 2012 | Reply

  Tarantino, így a jó, hogy ritkán ad ki filmet, de ha ad ki, az nagyot szól. Amúgy kéne a filmbe legalább egy Bruce, vagy Brad, vagy Samuel L. Őket imádom a filmjeiben legjobban. De a lényeg, h fröcsögjön a vér vagy süllyedjünk az őrültség mélyére, de ha egyik sem, akkor lássunk bele picit Tarantino fejébe abban van ezekből bőven, főleg az utóbbiból, csak rá kell nézni! ^^

 5. By M3NYUS on máj 29, 2012 | Reply

  Furcsa lesz DiCaprio-t gonosznak Waltz-ot meg “jónak” látni. Amúgy most Quentin csak azért öltözött be mert olyan a hangulata vagy ő is benne lesz a filmben? :)

 6. By Hipotézis on máj 29, 2012 | Reply

  Quentin Quentin Quentin jó látni, ahogy dolgozik, elég ha csak rá nézzük:) Quentin egy ikon!!!Trailer nélkül is elmegyek a moziban!

 7. By M3NYUS on máj 29, 2012 | Reply

  Django Elszabadul lesz a magyar címe.

 8. By M3NYUS on máj 30, 2012 | Reply

  Ha minden igaz jövőhéten a Promethetus előtt (Az amcsiknál, hogy itthon is leadják azt nem tudom)) lesz egy előzetes. Már várom!

 9. By M3NYUS on jún 7, 2012 | Reply

  Na, jó kis Karácsonyi ajándék lesz ez Tarantinotól úgy érzem! :D

 10. By mezy007 on jún 7, 2012 | Reply

  Elég jó az előzetese, szó ami szó. :D

 11. By M3NYUS on jún 15, 2012 | Reply

  Szinkronosan:

  http://www.youtube.com/watch?v=6zWOPskcbHU

  Azért az a 16-os karika szerintem átmegy majd szépen 18-asba! :)

  Amúgy megvagyok elégedve a szinkronhangokkal, ha marad ez a felállás természetesen.

 12. By mini Púzsér Róbert on jún 19, 2012 | Reply

  A kultifilm fogalma QT által lett újra a köztudatba behozva. Eddig minden filmje “nem vagy amerikai,ha nem láttad” tipusú film volt,remélemn a Django elszabadul is ilyen lesz. 100%-os QT összes filmje. Hatalmas erőt képes átadni a vásznon. Gratuláció érte.

 13. By film király on aug 24, 2012 | Reply

  Qt a kultifilmek királya. Sőt minden filmeké is. Az eddigi összes filmje,forgatókönyve vagy filmszerepe nálam 100%. Ő a rendező zseni Isten!!!!

 14. By LOTR on dec 8, 2012 | Reply

  A tartalma vagyis a története nem tűnik klisésnek a rendező fergeteges és a színészgárda is ez nagyon jó filmnek igérkezik.

 15. By M3NYUS on dec 9, 2012 | Reply

  Olvastam, hogy csak 1-2 helyen lesz feliratos szóval ismét örülhetünk hazánk elsőrangú szinkronmunkájának…és fordításának…hurrá. :P

 16. By M3NYUS on dec 12, 2012 | Reply

  IGN.com 9.4/10-re értékelte!!!!
  Egyetlen negatívuma (szerintük), hogy kicsit hosszú. Ez minden Tarantino filmre igaz szóval nálam ez nem számít. :D

 17. By mezy007 on jan 18, 2013 | Reply

  Ma megnéztem, és Húha! Nekem nagyon bejött, szerintem zseniálisan van megcsinálva. :) És Samuel L. Jackson überzsírkaraj :D

 18. By Zoli on jan 19, 2013 | Reply

  Nem értem miért 18-as….

 19. By M3NYUS on jan 19, 2013 | Reply

  Tarantinonak ismét volt arca egy mesterművel megdobni minket fene a pofáját! :D

  Nemrég tértem haza a moziból és hát mondanom sem kell, hogy milyen volt a film…de: Zseniális! Egyáltalán nem unatkoztam rajta, hamar elment az a 165 perc.
  Első olyan QT film volt (számomra) ami szerintem kicsit eltért a többiektől. Gondolok itt arra, hogy nem voltak Chapter kiírások, egysnittes jelenetek, stb. Ez új volt mégis jó! Vérbeli westernt alkotott egy kis modern feeling-el megfűszerezve. A sztori önmagában nem egy nagy cucc viszont annál jobb a színészek hihetetlen nagy alakításai és a frenetikus zene amit Ennio Morricone-nak és társainak köszönhetünk.
  Már az első öt perc magával ragadó. :D
  Ez a Waltz egy isten, de komolyan! Nem fogok meglepődni, ha ezért is bezsebeli az Oscart.
  Foxx is remekelt csakúgy mint Sam L. Jackson VISZONT DiCaprio volt az egyik érdekesség.
  Jól játszott mondhatni remek volt, de ha döntenem kellene ki vigye haza az aranyszobrocskát Waltz-nak adnám.
  Johan Hill cameo-ja is elfogadható volt bár nem értem mi értelme volt belerakni, de mind1.
  QT-é viszont jó és vicces volt. :D
  Szinkron, fordítások is jók voltak bár QT-t Alföldi hangján hallani érdekes volt, Stohl valahogy jobban áll neki.

  Verdict:
  A “trilógia” első része becstelen, a második része elszabadult volt, a harmadik, ha minden igaz gyilkos lesz (Killer Crow)!?
  Tarantino ismét lopott, ismét formált és ismét remekművet alkotott.
  Ha pontozni kéne egy erős 9/10.

 20. By Zoli on jan 22, 2013 | Reply

  Áhh kegyetlenül jó film!!!!!!!!!!!!Nézzétek!!!!!!!

 21. By ANTIM3NYUS on jan 23, 2013 | Reply

  M3nyuska, ezt a baromságot. Stohl Jobban áll Tarantinonak? Röhög a vakbelem. Nem hallottam még Alföldivel, na de Stohllal?! Hát milyen szar volt a Kutyaszorítóban újraszinkronjában? Sajnos sosem tudtak neki egy jó szinkront találni, pedig sok szerepe nem volt mint színész… a legértelmesebb talán Lux Ádám volt az Alkonyattól pirkadatig-ban.

 22. By Hipotézis on jan 23, 2013 | Reply

  M3NYUS osztom a véleményeddel. Tegnap sikerült megnéznem.
  Mint az elején is írtam:
  “Quentin Tarantino hosszú szabadságról lábadozik és ha rendez akkor csak zsííírrr film lesz:)
  Érdekes egyéniségnek tartom:)”
  Hát öregem Tarintino oltári jó filmet dobott össze. Nagyon jó színészeket hozott össze. Kezdjük Christoph Waltz született tehetség, dumája észbontóan jó. Még az elején kétségeim volta Waltz Golden Globe-díjat nyert de most azt kell hogy mondjam akár bezsebelhet pár Oscart is le a kalappal! Leonardo kegyetlenül jó játszott hát én nem ülnék le egy közös vacsorára, egy jó pár embert meg tudna ijeszteni. Volt bent humor, dráma, vér mennyiség és egy jó adag szöveg. Tarantino-nak filmjei azért jönnek be mert aprólékos, minden szöveg részén át gondol, félelmetes, részletesen elmagyarázza illetve felvilágosítja áldozatait, ha nem teszi azt amit mond vagy átveri, milyen következményekkel jár.
  Django elszabadult részletek, Waltz gondolkodás nélkül lelövi egyik helyi seriffet néhány perc múlva helyiek puskával körbe veszi a kocsmát és lövésre készen állnak (tehát ha egy rossz mozdulat szitává lövik őket):
  Dr. King Schultz: -Tatum bíró, válthatnék önnel és a megbízottjaival,és úgy tûnik Daughtrey lakosságával néhány szót,arról, hogy mi is történt itt valójában? A nevem Dr. King Schultz,és ahogy maga, jómagam is a törvény szolgája vagyok. Ez az ember aki holtan fekszik a város porában, és akit Daughtrey lakói méltónak találtak a seriff posztra,és akit itt Bill Sharp néven ismertek, igazából egy körözött törvényen kívüli volt, Willard Peck akinek kétszáz dollár volt a fejére kitűzve. Azaz kétszáz dollár, élve vagy halva.
  Rendőr bíró: -Mi az ördögöt beszél!
  Dr. King Schultz: -Attól tartok ezek kétségbeejtő hírek. De le merném fogadni, hogy ezt az embert két éve nevezték ki seriffnek. Ezt onnan tudom, hogy három éve, még marhákat kötött el a Corrigan Cattle Vállalattól Lubbockból, Texasban. Ez az elfogató parancs,amit Henry-Allen Laudermilk, Texas megyei bírja adott ki. Nyugodtan telegráfozhat nekik. Meg fogja erősíteni, hogy én ki vagyok, és hogy a néhai seriff ki volt valójában. Más szavakkal, kedves békebíró,jön nekem kétszáz dollárral.
  Idézem Kill Bill egyik részt:
  Elle Driver: Hmm, sajnálom Budd, ez nem volt szép tőlem, nem? Budd, hadd mutassam be kis barátomat, a fekete mambát. Fekete mamba ez itt Budd. Tudod, mielőtt összeszedtem, utána néztem a neten. Bámulatos jószág, ezt hallgasd meg:
  Afrikában azt mondják, hogy a bozótosban megölhet az elefánt, megölhet a leopárt és megölhet a fekete mamba. De csak és kizárólag a mamba – és ezt az idők kezdete óta tudják Afrikában – jelent biztos halált. Ezért is nevezik a megtestesült halálnak. Érdekes, nem?…….A fekete mamba mérge pár órán belül végez az áldozatával, ha mondjuk térden vagy combon harapja. De ha a az arcot vagy a törzset találja el, akkor a halál beállta körübelül 20 perc. Jól figyelj, mert ez a rész vonatkozik rád. A fekete mamba egyetlen harapásával is gigászi mennyiségű mérget fecskendez be. Szeretem ezt a szót, hogy ‘gigászi’, kár hogy olyan ritkán használhatom.

 23. By lippije on jan 23, 2013 | Reply

  Quentin Tarantino ismét megmutatta, hogy nagyon megy neki ez a rendezés-dolog. A Django elszabadul a legjobb filmje a Kill Bill óta.

  Rövid írásom a filmről : http://www.filmkocka.hu/2013/01/django-elszabadul-django-unchained/

 24. By ftomi6 on feb 10, 2013 | Reply

  Ez egy tipikus Tarantino film, ha nem tudom előre hogy ki rendezte, a film végére akkor is rájöttem volna, eleve ott az eltúlzott vérengzés ami tipikus Tarantino elem, a másik meg az hogy ha rendez egy filmet az alap feltétel hogy ő valami pici szerepet kapjon a filmbe, de úgy, hogy ne csak háttérben át sétáló alakot játszon, hanem valaki olyat akinek a jelenetét nem lehet ‘átpislogni’, de összességében szerintem nagyon jó film volt.

 25. By M3NYUS on feb 10, 2013 | Reply

  A legjobb filmje a Kill Bill óta? A Kill Bill után még ott van a Kill Bill Vol. 2. no meg a Brigantik amik szintén remek alkotások.
  Egyedül a Halálbiztos az amivel melléfogott bár ezt ő is mondta.

 26. By bboycsavo on júl 24, 2013 | Reply

  Jó!!!

 27. By Astro24 on dec 30, 2013 | Reply

  Tegnap megnéztem a filmet, és nagyon tetszett. Ez a rendezőúr tényleg ért a filmekhez, hisz ez már nem az 1. jól sikerült filmje. Na jó, azért a vérengzéseket olykor túlzásba viszi a rendezőúr, épp úgy mint ebbe a filmben is, na de ez legyen a legkisebb gondunk. :D
  Viszont aki megint letudott nyűgözni, az nem más, mint Leonardo DiCaprio. Ő szerintem a 21. század legjobb színésze. Nem csak itt, mondhatnám, hogy az összes filmjébe nagyszerűen alakít. Ennek az embernek már kijárna egy oscar szobrocska. :D

Szólj hozzá