Exodus: Istenek és királyok

Exodus: Gods and Kings

amerikai történelmi dráma, 2014

 • magyar bemutató: 2014. december 11.
 • amerikai bemutató: 2014. december 12.
 • rendező: Ridley Scott
 • szereplők: Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, John Torturro
 • gyártó stúdió: 20th Century Fox , Scott Free Productions

“nem a mindenki által ismert, nagy dolgok érdekelnek, hanem az olyasmik, mint Mózes és Ramszesz kapcsolata”. – Válaszolta Ridley Scott a film történetével kapcsolatos kérdésre. Ennél többet – a két főszereplő, és a tervezett premierdátumon kívül – nem is tudunk a produkcióval kapcsolatban. Egyelőre az a tuti, hogy Christian Bale (Sötét Lovag-trilógia, A harcos, Tökéletes trükk) és Joel Edgerton ( Warrior – A végső menet, Zero Dark Thirty, A nagy Gatsby) kapta Mózes és Ramszesz szerepét, a forgatókönyvet pedig az a Steven Zaillian írja, aki olyan nagy sikerű filmeket jegyez íróként, mint a Schindler Listája, Ébredések, Mission: Impossible vagy A tetovált Lány. Ridley Scott legújabb rendezése a következő év végén érkezik az amerikai mozikba.

Exodus – Istenek és királyok előzetes:

további Exodus képek/videók

19 hozzászólás a(z) “Exodus: Istenek és királyok” bejegyzéshez

 1. petter

  Hasonló lesz akkor mint a Tíz Parancsolat című film,amiben Charlton Heston is játszik:?:

  Mert ha ezt jól összehozzák akkor az nagyot fog ütni 🙂

 2. cukidani

  Ha hinni lehet a híreszteléseknek, akkor egy teljesen új megközelítésű filmet fogunk kapni Mózes életéről. Elvileg inkább lesz fontos Ramszesz-el való kapcsolata, mint a sokak által ismert tettei.

 3. ANTIM3NYUS

  Bale az egyik legjobb színész, Batman-t ő formálta meg a legjobban, nagyon nem örülök neki, hogy nem fogadta el a Batman vs Superman filmre a felkérést.
  Na mindegy, a lényeg, hogy biztosan belead mindent Mózes szerepében is.

 4. Astro24

  Nem is hangzik rosszul. Végre egy normálisnak tűnő feldolgozás jó színésszel, és egy nagyszerű rendezővel az élen.

 5. Saba1

  Kicsit félek ezektől a Bibliai feldolgozásoktól, Hollywood nagy korszakában készültek ilyen jellegű nagy költségvetésű filmek, több-kevesebb sikerrel, ilyen volt a Tízparancsolat is és a Ben-Hur, de később elhalt a dolog. Próbálták újraéleszteni is, talán a vizuális Bibliai sorozat állt a legközelebb a hitelességhez, de ez a Mózes történet mindig is sántít. Főleg, mivel a Biblia szinte semmit nem ír a Fáraó és Mózes gyerekkori kapcsolatáról, ezért előre borítékolható szintén a fiktív eseménysorozat ennél a filmnél is. Ha ez is olyan lesz, mint a tavalyi Noé feldolgozás, amely arcpirítóan eltért a szentírásban olvashatótól, akkor szintén megmarad próbálkozásnak, de majd meglátjuk.

 6. Nofret

  Én is nagyon örülök,végre egy egyiptomi témájú film.de jobban örülnék,ha végre TÖRTÉNELMI alapú egyiptomi filmet csinálnának.A Cleopátrát leszámítva nem is igazán csináltak még ilyet.Ez ugye Bibliai történet,erősen megkérdőjelezhető igazság tartalommal,a Múmia filmek fikciók..Annyi jó kis történet van pedig ezen területről..Mondjuk,lehet nincsenek benne sanyargatott sorsú zsidók.és így nem annyira eladható lenne:D:D:D

 7. Cardas

  Nofret – jövőre jön állítólag egy egyiptomi istenekről és mitológiáról szóló film. De mint ezt is, meg minden más hasonló témájút manapság, (Hercules, 300, Titánok haragja stb) úgyis elrontják és agyatlan CGI lesz belőle. Rendes ókori történelmi filmekre pedig nincs nagyon igény sajnos, ahogy látom.

 8. Madó

  Hát lehetett volna simán a neve a filmnek hogy Mózes. Jobbra számítottam, de attól még jó film volt.
  Csak néhány dolog eltér az eredetitől.
  Pl.: nem karddal választotta ketté a vizet hanem a botjával.
  3D-s filmként néztem de nem volt túl nagy agyatverő 3d-s film :/ Hobbit jobb volt 1000x. De attól még 1x megnézhető film 🙂
  María Valverde jó ötlet volt belerakni, roppant szép nőt csináltak belőle :3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.