Fehér isten

Fehér isten – Palm dog

magyar thriller, 2014

 • magyar bemutató: 2014. június 12.
 • rendező: Mundruczó Kornél
 • főszereplők: Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Thuróczy Szabolcs, Gálffi László, Nagy Ervin
 • gyártó stúdió: Proton Cinema

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború.
Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle.
Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el.

Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol.
De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Fehér isten:

8 hozzászólás a(z) “Fehér isten” bejegyzéshez

 1. Amanojaku

  én is az X-men film előtt láttam, engem viszont kifejezetten megfogott. és komoly témát dolgoz is fel – attól eltekintve, hogy mit ír ebben a négy sorban ez az oldal kicsit fentebb.

 2. Mmax1998

  A sztorinak semmi értelme sincs.
  Nekem eléggé erőszakos volt az előzetes és a magyarok újfent bizonyították nekem hogy nem értenek a filmkészítéshez.
  És ez a film kapott Cannes filmfesztivál díjat.

 3. Syl

  A filmnek van mondanivalója. A probléma éppen az, hogy sajnos napjainkban Magyarországon nem becsülik az állatokat, rosszul bánnak, kínozzák a kutyákat macskákat, aztán csodálkoznak, ha vaddá válik valamelyik. Az embereknek kéne változni, felnőni és sokkal több szeretetet nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.