Felhőatlasz

Felhőatlasz – Cloud Atlas

amerikai sci-fi/kalandfilm/dráma, 2012

 • magyar bemutató: 2012. november 22.
 • amerikai bemutató: 2012. október 26.
 • magyar dvd és Blu-ray megjelenés: 2013. április 3.
 • rendező: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
 • főszereplők: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Xun Zhou, Keith David, David Gyasi, Susan Sarandon, Hugh Grant
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures

2004-ben David Mitchell Cloud Atlas című regénye igen nagy népszerűségnek örvendett, mivel a történetszerkezete nem a szokásos módon van vezetve. A több szegmensből álló storyja több idősíkon és helyszínen át játszódik, a XIX. századtól kezdve a távoli jövőig.
A rendezői poszton hárman is helyet foglalnak, az egyikük a német Tom Tykwer, aki eddig a Parfüm: Egy gyilkos története című filmmel érte el a nagy sikereket, míg a másik kettő a Mátrix trilógiat megalkotó Wachowski testvérek.

2012. október 13.
Felhőatlasz forgatási videó:
http://www.youtube.com/watch?v=jhI_coBn188

2012. szeptember 16.
Felhőatlasz poszterek:

2012. szeptember 6.
Felhőatlasz második előzetes:
http://www.youtube.com/watch?v=uJIpmQo7iTA

2012. július 26.
Cloud Atlas hosszú előzetes

2011. december 28.
Cloud Atlas látványtervek:

20 hozzászólás a(z) “Felhőatlasz” bejegyzéshez

 1. M3NYUS

  Toronto filmfesztivál véleménye:
  “Ez a konvenciókhoz nem ragaszkodó műfajeposz összetett és ambiciózus, de mindazonáltal hatalmas esés (gondolom a bukásra akar erre célozni) a siker felé”.

  Hát lehet nem ez lesz a Wachowski tesók visszatérő filmje. 😛

 2. lippije

  Számomra ez a film az, amit még majd jó párszor meg kell nézni ahhoz, hogy minden részlete leülepedjen, és őszintén alig várom már, hogy újra megtehessem, és ismét elragadjon magával annyira, mint azt az első alkalommal is tette. A könyvet pedig mindenképpen pótolni szeretném.

 3. Magorium

  Premier előtti vetítésen láttam hétfőn a filmet. Majd 3 órás, de nem érzed annyira leköti a figyelmet. A végén a szereposztás elkezdtével senki nem ment sehova, annyira nagy hatást gyakorolt a közösére, hogy ott ültünk tovább és néztünk ki a fejünkből. Komolyan senki meg se mozdult pár percig még.

  Az elején nehéz volt követni a sok ugrabugrálást az idők között, de meglehetett szokni. Remek képek, illő zene és a végére kiderült, hogy nem mindennapi a történet sem. Ha engem kérdeztek csak ajánlani fogom mindenkinek.

 4. hunorcsik

  Meglepően kevés a hozzászólás…Moziban néztem,hát elég zavaros lehet egyesek számára,néhol még nekem is,de az az igazság,hogy nagyon sok mondanivalója van és nagyon értékes üzenetet hordoz magában.Meg sem próbálom ezt így leírni,mindenki vonja le belőle a tanulságot!Minimum 10szer nézős film!

 5. Hipotézis

  Én már az első napon megnéztem mert úgy gondoltam ez egy jó kis film lesz.
  Nem csalódtam, amúgy is szeretem az olyan bonyolult filmeket holott el tudok gondolkozni és őszintén megvallva ahogy kijöttek a moziból hatás alatt voltam. Aki 3 órát áldoz rá nem fog unatkozni ugyanis a párbeszéddekre nagyon oda kell figyelniük ugyanis mind 6 idősíkon egybe folyik a peszédekkel.
  Ez az alkotás olyan üzeneteket hagy a nézőknek (egyébként szimbólumokat és kódolt nyelvet is) tartalmaz, amihez még fejlődni kell. Lehet 1-2 év és eljutunk a teljes megértésig….

  Összességében pedig történetben és látványban, zeneileg is lenyűgöző.

 6. ME

  2x láttam eddig. Egyszerűen gyönyörű ez a film, és most, hogy olvastam a kommenteket ledöbbentem, mert mi is csak ültünk a moziban és alig tudtunk kijönni a teremből. Az egész mozi várt valamit. Nem tudom mit.. talán csak úgy néztük volna még.. Amikor másodszorra láttuk, akkor is hasonlóan jártunk. Órákig a hatása alatt voltunk. Igen, tényleg minimum 10szer nézhetős!

 7. Alex

  Ma sikerült megnéznem, és a következő feladatom a könyv beszerzése, mert valami félelmetes egy film.
  És teljesen egyet értek az előttem író 3 emberrel. Még mindig a film hatása alatt vagyok.

 8. Hipotézis

  Ma sikerült másodjára megnéznem.
  Most már össze álla kép miről is szól:
  Valahogy azt azt érzetet keltet bennem mint, ha reinkarnációs utazásban vette volna alapul. Az esthajnali csillag anyajeggyel a lélek vándorlásról szólt mintha Deja Vu utazás lenne. Fen marad írások, zenék, filmek egyfajta utalások lennének. Mégis szívbe markoló hatás kelt a nézőkre. Köztudott hogy a reinkarnáció valamiféle utazás jelent ugyanis a horoszkóp nem véletlenül vannak hasonlóságok tegyünk fel skorpió jegyűek hasonlóan gondolkoznak, viselkednek. Ez egy nagyon vitatott téma de ha valaki hisz ebben ajánlott megnézni 🙂
  Ha másodjára is megnéztem az azt jelenti hogy nagyon jó film és meglepet még sokan beültek megnézni és majdnem telt házas volt. Ha valakinek kedve szottyan megnézni garantálom nem fognak csalódni 🙂 Mondom zseniális alkotás!
  Idézem:
  “David Mitchell egy hullámvasútra csábítja az olvasóit, akik először vonakodva szál fel, de miután belevágta a kalandban, nem akarják hogy véget érjen az út….” (A.S.Byatt)
  Ugyanezt éreztem és zseniális film Oscar esélyes!!!!!!!!!!

 9. ftomi6

  Ez valami zseniális film, 3 órás de 1 másodperc nincs benne amit egy picit is unnál, egyszerűen annyira leköti a figyelmed, kevés film van amiben ilyen sok idősíkban játszódik a történet és azok általában elég kuszák egy idő után bele lehet kavarodni, de itt a váltásokat is olyan jól megcsinálták, hogy az valami eszméletlen. A zene jobb nem is lehetne, szereplők tökéletesek , látvány is eszméletlen, és mindez együtt annyira összhangban van, hogy az valami csodálatos.
  Tudom nem jó dolog, de én nem nagyon szoktam könyveket olvasni, de ezt a filmet látván tutira elfogom olvasni a könyvet.

 10. Tibcsi

  Egyet értek az előttem szólókkal, ez zseniális film, kihagyhatatlan. Ilyen jó filmet ritkán tudnak összehozni! Nem elég egyszer megnézni, érdemes többször nekiülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.