Gonosz halott

Goosz halott – Evil Dead (2013-as remake)

amerikai horror, 2013

 • magyar bemutató: 2013.
 • amerikai bemutató: 2013. április 5.
 • rendező: Fede Alvarez
 • főszereplők: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas, Elizabeth Blackmore
 • gyártó studió: TriStar Pictures (Sony)

15 hozzászólás a(z) “Gonosz halott” bejegyzéshez

 1. M3NYUS

  Ezt a szegény Sam Raimi-t mindig remake-elik illetve a filmjeit. Pókember most meg ez… azért írom, hogy remake (vagyis van ahol folytatásként van feltüntetve) ugyanis az eredeti 1981-es filmet illetve az egész Evil Dead franchise-t (ami 3 kőkemény filmből áll) ő rendezte.

 2. M3NYUS

  Állítólag olyan parásra és brutálisra sikeredett a film, hogy az itthoni forgalmazó nem tudja eldönteni, hogy “+18”-as karikát adjon vagy egy jó nagy kövér “X”-et! Nem sok X-es filmet adtak le a mozik, az utolsó, ha jól tudom a Fűrész IV. volt.
  IGN.com is 9.0-ra értékelte!

  ….ezek után csak annyit fűznék hozzá:
  “You had my curiosity. But now you have my attention!” 😀

 3. Axyka

  Vér vér vér…sztori vajon van mögötte? Mert akkor érdekel 🙂
  De úgy olvasom hogy ennek a filmnek vannak előzményei? Akkor már rá is tekintek.

 4. M3NYUS

  Tegnap este megnéztem és szerintem nem nagy durranás mint ahogy azt sokan állítják. 😛
  Kezdjük ott, hogy tényleg lehetett látni, hogy minimális CGI-t használtak és maradtak a maszkírozás mellett, ez dicséretes. Félelmetesnek nem volt elég félelmetes persze parás volt, de többet várt az ember és kevesebbet kaptunk mint amire számítottunk.
  Az, hogy hektoliter számra dőlt a vér mindenhonnan még nem jelenti azt, hogy az olyan “húdeha” félelmetes szóval szerintem simán leadhatták volna a hazai mozik, a korhatár meg erős 18-as, de semmiképpen nem “X”-es.
  Mivel remake kellet a változás, egy emberrel többen voltak és most a főszereplőt is lecserélték a film vége felé. A szereplők sztorija is más volt mint a régiben.
  Számomra a főszereplő váltásig volt jó a film, ami utána jött az tipikus hollywoodi horror sablon. Egy lány miatt kellet izgulni mert ők gyengébbek mint a férfiak, amikor “eksön” van a lány frappáns beszólássokkal öli meg a gonoszt, stb…Ez nem kellet volna.
  Zene sem fogott meg annyira, néhol tök fölöslegesnek találtam.

  Nem volt rossz, érződött rajta, hogy egy kultikus darabot próbáltak modernizálni ami többé-kevésbé bevált.

  Értékelésem: 7/10

  ….és a felirat végén Bruce Campbell is feltűnik, már megérte végig nézni. 😀

 5. Hipotézis

  Ezt a filmet még nem láttam de kíváncsi lennék viszont kár hogy nem a moziban mert ott biztos nagyobb élményt nyújt mint otthon.
  Magyar mozikkal még mindig ott tartunk ha valaki úgy gondolja hogy sok ez számára akkor nem teszi fel a mozi listára pedig itt követnek el a legnagyobb hibát gondolok arra a filmre Dred bíró példájára, ezernyien letöltve nézték meg illetve jó kritikát is kapott és vissza került a mozi nyilvántartásra (csak hogy már elég késő).

 6. gyurcsa

  Nagyon nagy várakozással megnéztem a filmet. Számomra teljesen kiábrándító volt. Csak a látványra gyúrtak rá. Sajnos az eredetihez képest nagyon gyenge az izgalom, az eseményvezetés.

  Értékelésem: 3/10

 7. Márk

  De sok kritikus van.. Igaz , nem a legjobb amit eddig láttam de bizony oda baszott azért. A történet vezetés 9/10 maga a film igazából a végén tényleg egy ilyen átlag vagy alatti horrorra kezdett hasonlítani az el lett baszva a vége 3-4/10.
  Összességében az egész filmet 8/10 értékelem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.