A Hobbit: Váratlan utazás

A Hobbit – Váratlan utazás (A babó – 1.rész)
The Hobbit – An Unexpected Journey (3D)

amerikai-angol-új-zélandi fantasy/kalandfilm, 2012

 • magyar bemutató: 2012. december 13.
 • amerikai bemutató: 2012. december 14.
 • rendező: Peter Jackson
 • főszereplők: Ian McKellen, Martin Freeman, Cate Blanchett, Richard Armitage, Andy Serkis, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O’Gorman, James Nesbitt
 • gyártó studió: New Line Cinema, Warner Bros. Pictures
 • további részek: A Gyűrűk Ura trilógia és a Hobbit filmek

Hobbit filmplakátok:

A történet a Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik. A békésen élő Zsákos Bilbót váratlanul felkeresi Szürke Gandalf, hogy segítsen egy küldetésben, ami egy utazás során tizenhárom törpöt kéne elkísérni, hogy végül megküzdjenek egy Smaug nevű sárkánnyal. E utazás során találkozik Bilbó Gollammal, akinél a híres gyűrű van…

Hobbit – Váratlan utazás előzetes:

további Hobbit infók, képek, videók

Hobbit – Váratlan utazás dvd és Blu-ray infók:

DVD, Blu-ray és BD3D megjelenése: 2013. április 9.
A lemezek tartalma:

 • A film (kb. 169 perc)
 • Új-Zéland: A világ közepe
 • 10 videoblog a film forgatásáról
 • Előzetes

167 hozzászólás a(z) “A Hobbit: Váratlan utazás” bejegyzéshez

 1. ArchDruid

  Oké, Sméagol, vagyis Gollam szerepelt benne, mert Tolkien beleírta ebbe is! Gandalf és Bilbó szerepelt benne, mert Tolkien beleírta ebbe is!
  Hol itt a probléma? Tessék Tolkiennél reklamálni, hogy minek írta bele… Amúgy meg a Hobbit jó 15 évvel korábban készült, mint a Gyűrűk ura.

  Csak mert a megfilmesítésére a szerzői jogok, meg a sok jogi herce hurca meg a színészbojkott miatt 10 évvel később került sor, mint a Gyűrűk uráéra nem lehet negatívumként rádobni, hogy miért van ebben is benne Gollam vagy a gyűrű?

  Astro24, ha olvastad volna a Hobbit könyvet, nem írnál ilyeneket, hogy idétlen volt meg gyerekes… Olvasd el, és utána más szemmel fogod látni a filmet is!!
  Amúgy nem rossz a könyv, élvezetes, és nincs benne annyi töltelék mint a Gyűrűk urában, mikor 10 oldalon keresztül azt tárgyaljuk, hogy sütik meg a kolbászt a tábortűznél.
  Csak annyit mondok, hogy ahhoz képest a könyv hogy írja le a három trollt, a filmben egész jók voltak!

  És nagyon remélem, hogy a második részben Beorn házában a kétlábon sétáló és táncoló agárkutyákat, meg a vacsorát felszolgáló lovakat is kihagyják a filmből.. 😀 (na nem spoilerezek többet)

 2. hobbitka

  zsír volt! nem éri fel a gyűrűk urát, de ezt az oscar jelöléseken is láthatjuk..viszont amikor előkerül a gyűrű és megy az a zene akkor végigfutott a hátamon a hideg! 😀

 3. Kri98

  Kisebb csalódás volt de így is szuper azért is volt jobb a könyvnél mert benne volt az a félkarú mondhatni főellenség aki megölte törni apját .
  De a könyv is jó volt
  8,4/10

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.