Hold (Moon)

Hold – Moon

angol-amerikai sci-fi/dráma, 2009

 • magyar bemutató: 2009. december 31.
 • amerikai bemutató: 2009. június 12.
 • rendező: Duncan Jones
 • főszereplők: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott, Rosie Shaw, Kaya Scodelario, Benedict Wong
 • gyártó studió: Sony Pictures Classics

Egy asztronauta egyes egyedül a Holdon teljesít egy hároméves megbízást, aminek a végéhez érve egyre nehezebbé válik. Az űrhajós érdekes tüneteket kezd észlelni magán, és hamarosan erős halucinációk is kezdik kínozni.

Előzetes:

Hold dvd infók:

DVD megjelenése: 2010. május 6.
magyar hang: DD 5.1
angol hang: DD 5.1 és dts
A lemez tartalma:
A film (kb. 100 perc)
Werkfilm – így készült
Vizuális effektek
Whistle
Képgaléria

6 hozzászólás a(z) “Hold (Moon)” bejegyzéshez

 1. Márti

  Ide még nem írt senki?! Nem már!! Ez egy nagyon jó film. Igaz, a leírásnak nincs sok köze hozzá. Én egy nagyon feszült hangulatú sci-fi/thriller-re számítottam, de nem az lett. Szerintem. Nem voltam feszült, de végig figyeltem, nagyon lekötött. Könnyen rá lehet jönni, hogy nagyjából mi van a háttérben, de nagyon jó film. A zene eszméletlenül zseniális!! (Nekem) A Hold-bázist is nagyon profin alakították ki!! Nem volt sok felesleges kütyü és gomb, ahogy a többi hasonló témájú filmekben. Kissé klausztrofóbiás hangulatú, de így tökéletes. És Sam Rockwell egy nagyon-nagyon tehetséges színész. Ha nem ő lett volna a főszereplő, nem lett volna ilyen jó a film. Tökéletes választás volt. Ő vitte a filmet!! Szóval a hibákat is beszámítva, (amiket elnézek, mert egyszerűen olyan atmoszférája van a filmek, ami megfog) 10/9 vagy 10/8. Hangulattól függ.

 2. Ervin

  Ez egy olyan film,melynek kb. a feléig szenségeltem magamban, hogy lehet ílyen képtelenül összerakni a történetet, pl hogy évekig egy ember van egy holdbázison aki fontos munkát végez EGYEDÜL (és ha történik vele valami?) Aztán volt a fordulópont, és minden tiszta lett. Nagyon jó film, bárcsak több ilyen elgondolkodtató filmet készítenének!

 3. Dertor

  Az egész film 1 vászonon fut és játszódik le újra és újra és ezt csak a film fordulópontján tudatják velünk. Ami jó is. Hiszen, aki fent van a Holdon fogalma sincs az egészről ,hogy az elmúlt 20-30 évben mi is történt vele. De amikor kiderül a dolog minden megváltozik……..
  Akit érdekel a film az ezt írja be a Youtube keresőbe: Hold teljes film .
  Jó szórakozást!

 4. M3NYUS

  A Forráskód (Source Code) szintén ettől a rendezőtől van ami egy nagyon jó film lett. Utána vettem észre, hogy ez volt az első filmje így nekiálltam és megnéztem mivel mindenhol agyondicsérték.
  Hát felemás érzelmeim voltak a film megnézése után.
  Az igenis elgondolkodtató sztori néhol kiszámítható volt így a végén a csattanón már nem is lepődtem meg. Zene jó volt, a hangulata szintén jó, de kicsit unalmas volt annak ellenére, hogy csak 100 perc volt mindössze. Színész(ek) 😀 jók voltak.

  Nálam csak egyszer nézős kategória viszont tény, hogy jó fajta kis Sci-Fi lett…, de a Forráskód jobb…szerintem.
  Várjuk a rendező további műveit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.