Isten fia

Son of God

amerikai dráma, 2014

 • magyar bemutató: 2014. április 10.
 • amerikai bemutató: 2014. február 28.
 • rendező: Christopher Spencer
 • szereplők: Sebastian Knapp, Paul Knops, David Rintoul, Gary Oliver
 • gyártó stúdió: Hearst Entertainment Productions

2014-es dráma Isten fiának működéséről. Világrajövetelén át, tanításain keresztül egészen megfeszítéséig.

Isten fia előzetes

 Isten fia képek

12 hozzászólás a(z) “Isten fia” bejegyzéshez

 1. Névtelen

  Elhiszem, hogy a mögöttes tartalom a fontos, de b+, egy 2000 évvel ezelőtti közel-keleti ácsember ne nézzen már úgy ki, mint egy fehérneműmodell. Gatyába csinálós korom óta ferde szemmel nézem az összes Jézus festményt, képet, szobrot, mert már akkor tudtam, hogy milyen színű emberek laktak és laknak a sivatag szélén, ezzel a legkevésbé sem szeretnék fajgyűlölködni, csupán rámutatni arra, hogy egy személy a kollektív tudatban élő képe gyakran merőben eltér a valóstól, vagy legalábbis az eredetitől (lásd. Napoleon és a Coca-cola előtti Mikulás).
  Akkor hogy is nézhetne ki? Aki 20 éven keresztül tetőket eszkábál szert tehet némi izomra. Tekintve, hogy az egész családja szegény volt, így kaja híján meglehetősen szikár ember lehetett, figyelembe véve a kor átlagmagasságát pedig olyan 165-172 centi magas. Ha a Bibliát vehetjük készpénznek, akkor az összvagyona kimerült az egy szál ruhájában, amit valószínűleg agyon használt. A szeme nem ég kék, hanem sötétbarna barna volt, akárcsak élhető félhold területén belül élő embereknek a mai napig. Tisztálkodni meg csak legfeljebb rituálisan tisztálkodhatott, így a csilivili bőr inkább egy cserzett, napbarnított, kemény réteg lehetett. A szakáll az az egy, amiben a középköri sötétek talán nem tévedtek. Ezt csak egy okból említem, mégpedig azért, mert furcsának találom, hogy a filmipar, ami annyira szereti hitelesnek nevezni magát, inkább szembemegy magával a hitelességgel, csakhogy nehogy sérüljön a seggagyú emberek vallásképe, merthogy a vallást azt nem szabad kifigurázni, kiváltképp a kereszténységet, egy olyan korban, ahol a chopperen száguldozó Jézus és a koponyazúzó Buddha már megszokott motívum a popkultúrában.
  Mondjuk megértem az idealizálás mögött logikát, hisz egy középkori fehér ember nem követett volna olyan vallást, aminek zászlóvivője úgy nézhetett ki valójában, mint egy bozontos palesztin menekült, szóval muszáj volt a kor képéhez igazítani, de azóta már eltel némi idő, klónoztunk néhány kecskét és széthasítottunk pár atomot, szóval jó lenne egy komplett filozófiai kislexikon vezéregyéniségét úgy ábrázolni, mint ahogy valójában kinézett és nem úgy, mint egy Nike óriásplakátról szabadult Adonisz.

 2. mark

  minek kell ilyen filmeket csinálniuk az emerikaiaknak. nem hogy inkább a karibb tengert csinálnák, tovább , vagy valami normális filmet csinálnának már. sok szar film van. de vannak jó filmek is.

 3. Kenyér evő

  “Névtelen” hozzászólónk leírása engem nagyon emlékeztet valamire… (The Physique of the Christ c. animációs rövidfilm, tessék felkeresni és végignézni :D)
  Amúgy jogos a felháborodás, a legtöbb hálivúdi filmben csillog villog minden középkori szereplő porcelánfoga, tiszták a ruhák és egy darab seb vagy horzsolás nincs a bőrükön.
  A mai smink/CGI technológiát nem arra kéne használni ilyen esetekben, hogy az utolsó anyajegyet is eltüntessük szkárlet johánszon melléről, hanem hogy valós képet fessünk egy esetleg kemény körülmények közt élő emberről.
  Látványvilág terén valami olyasmit tudnék ide elképzelni, mint a ‘Valhalla rising’.
  A dráma maradhat, (bár ebben minden kétséget kizáróan nevetséges lesz) de legyen kevesebb vér és több kosz. Lehet elsőre hülyén hangzik, de aki legalább egy történelemórán odafigyelt ahol az előadó nem a tankönyvet olvasta fel, annak lehet értelmet nyer ez a hozzászólás.

  A film vallással foglalkozó része innentől kezdve szinte akármilyen formában elfogadható, elvégre ez egy…játék. Ha jól sejtem nem dokumentációt készítettek. Aki ezen felháborodik saját korlátoltságáról tesz tanúbizonyságot.

 4. Vajó Peti

  A Jézusról szóló filmek először némafilmek voltak,aztán a 60-as években hangra kaptak,ekkor A világ legszebb története filmben Jézusnak rejtélyes külsőt,a Királyok királya filmben pedig idegenszemmel ábrázolt karaktert adtak.Ezt a 2 filmet a Jézus Krisztus szupersztár musical überelte már a címe miatt is,viszont ezt az alkotást a 70-es években überelték,majd egyre több rajzfilm készült Jézusról.A 90-es években már divatszerűek lettek a Jézus filmek,amivel nem értettem egyet,most az ezredfordulón pedig ha készítenek egy Jézus filmet,akkor(véletlenül) készítenek egy keresztény ellenes filmet is,pl.Az apáca.

  Erre jött ez az Isten fia film,amely: 1.Tartalmilag akart újat mondani Jézusról a Mester és Margarita és a Krisztus utolsó megkísértése című művek alapján,amely eltér a bibliai írásoktól,mégis ragaszkodik az eredeti tartalomhoz.
  2.Jézust gazdag öltözetűnek mutatja,bár a filmben időnként elpiszkosodik Jézus ruhája pl. a sivatagi böjtöléskor,továbbá az evangéliumok is kétértelműen szólnak arról,hogy Jézus gazdag családból származott.
  3.Jézust jól szituált modellnek mutatja,bár ő időnként elpiszkosodik vagy véresre verik,így ez elfelejtődik.Nem véletlenül döntöttek a modelles Jézus ábrázolása mellett,csak tessék végignézni azt a jelenetet amikor Jézus kimenti Pétert a vízből(nem akarom lelőni a poént).

  A filmnek ennek ellenére kevés jó jelenete volt,így hiába a pozitív igyekezet,ezt a filmet se volt kedvem végignézni.Nálam a legjobb Jézust alakító színész a Max Von Sydow,a legjobb Jézus filmjeim A názáreti Jézus és a Passio,a viccesen bemutatott Jézus filmek közül pedig A lator és a Brian élete jöhet szóba.
  -Hiába készült el az ötletes,de feleslegesen hosszú film,nincs garancia arra hogy ezt a filmet jobban szeressék pl.a Z világháborúnál,bár ennek ellenére a South Park sorozat még mindig üzemel,nem tartom egy nagy szám sorozatnak,mégis a krisztusi vallást illetően nagyon ötletes epizódokat készítettek,aminek hihetetlen sok értelme van(és ez nem vicc).

 5. Cardas

  A Bible című sorozat tetszett (abból vágták össze a filmet), de ezt az összevágást inkább kihagyom. Olyan érzésem volt hogy a Passióból elcsennek jópár elemet, de nekem, mint sorozat, bejött, mert filmes teljesítményt nem vártam tőle. A filmet már nem szeretném megnézni, mert mozivásznas kiadásban lehet nem állná meg a helyét.

 6. CaramElla

  Kereszteny ember vagyok, de ha Jezus ennyire nyalas, eroltetett es hiteltelen lenne, mint amilyennek ez a film abrazolja,mar sikitva rohantam volna a Krisnasokhoz bebocsajtasert. kulon felhivom a figyelmet a pepec kis femcsatos szandalra, amit visel, szivesen elfogadnam. A hiszterika Maria pink szinu ruzsa a kereszt alatt vegkepp kicsapta. biztositekot. A szinesz. a Jobaratok Joey-jatol vehetett leckeket. Eletem legidegesitobb, leghosszabb, legpocsekabb filmje… mit is var az ember egy valosagso-producertol… hiteles Jezus-film csak a Passio.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.