Jégvarázs

Jégvarázs – Frozen (3D)

amerikai animációs film, 2013

 • magyar bemutató: 2013. december 5.
 • amerikai bemutató: 2013. november 27.
 • rendezők: Chris Buck, Jennifer Lee
 • főszereplők hangjai: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff
 • gyártó studió: Walt Disney Pictures
 • további rész: Jégvarázs 2

A Walt Disney Animation 53. egész estés mesefilmje, ami egy örök jégre kárhozatot világban játszódik.

2013. december 6.
Jégvarázs zenés klip

2013. október 17.
Jégvarázs Halloween Tv spot

2013. október 7.

2013. szeptember 26.
Jégvarázs előzetes

2013. szeptember 18.
Jégvarázs poszterek

2013. augusztus 11.

2013. július 11.
Jégvarázs karakter képek

2013. június 18.
Jégvarázs teaser

2013. február
Frozen poszterek

2012. december
Frozen conceptképek:

58 hozzászólás a(z) “Jégvarázs” bejegyzéshez

 1. Astro24

  Ma megnéztem én is, és már értem miért volt az év legjobb animációs filmje. Végre egy animáció film amibe nem csak ökörködés megy, márpedig manapság azokból van bőven. Volt ebbe érzelem végre, ami tetszett nagyon. 😀

 2. Vadnay

  Szerintem annyira jó nem volt egyszer nézhető film.A karaktereken sem dolgoztak túl sokat szinte az összes az Aranyhaj-ból van állatoktól kezdve(pl:ló)a mellék és főszereplőkig.

 3. joker

  nagyon nyálas ,az énekléstől herótot kaptam tulzás ez amit elért, a legjobb animációs film? nem értem még ,jó hogy nem moziba néztem

 4. Allinone

  Ez a film nyálas? Na pont, hogy nem, szerintem még nem láttál korábbi Disney hercegnős filmeket, amikben minden a romantika és a herceg körül forog. 2 testvér kapcsolata/szeretete egyáltalán nem nyálas,a pasik csak nagyon kis mértékben vannak jelen, ez mellett bőven van önkritika a korábbi filmekhez viszonyítva, ráadásul az élettel kapcsolatos komplexebb kérdések is megtalálhatóak, amiken lehet gondolkodni. A dalokat egyértelműen angolul kell hallgatni, bűn lefordítani őket,eredetei nyelven pedig remekelnek, átadják a hangulatot/érzéseket, valamint remekül komponáltak. 2014-es Oscar-gálán pedig messzemenően a legjobb animációs film, de egész távlatban nézve is bőven megállja a helyét a legjobbak között.

 5. Erika

  Ma néztem meg a Jégvarázst és hát mit ne mondjak, nagyon csalódott vagyok. A legjobb animációs filmnek lett beharangozva, de szerencsére nem az. Ha ez lenne a legjobb, akkor a többit már meg sem nézném. A látványon kívül nem sokat tudott számomra felmutatni, de azt is egy az egyben az Aranyhajról koppintotta.A történet nem eléggé kidolgozott, a szereplők pedig unszimpatikusak. Egyedül a szarvas
  és a hóember az, aki kicsit is tudott érdekelni. Ez a mese sehol nincs pl. az Oroszlánkirályhoz, de sok animációs filmhez sem. Nemhogy még ez legyen a legjobb.

 6. Allinone

  Ha nem szereted a sok éneklést, akkor egyértelműen eredeti angol nyelven nézd meg, mert ott értékelhető. Maga a soundtrack az szerintem jó lett benne, az angol dalszöveg is jó. Az eredeti voice acting az kiemelkedő, a mese mondanivalója is nagyon szép, valamint önkritikus a korábbi Disney alkotásokkal szemben. Egyébként durván kb. 25 percnyi éneklés van benne, de angol nyelven szerintem teljesen elfogadható, bele illettek a filmbe, +Olaf is hatalmas arc. Lion King mellett a legjobb Disney musical szerintem, de ha még kimondottan nem is szereted az éneklést akkor is érdemes megnézni, mert a film mondanivalója, humora kárpótol. Ha nem kicsikkel néznéd, akkor mindenképp angol nyelven, felirattal javaslom.

 7. Raven

  Én nem csodálom, ha Oscart kap. Évről évre esik a szinvonal, így elszokunk a jótól. 2013-ban ha tetszik, ha nem, eddig ez a legjobb animációs film. Én imádom a Disney meséket, de ez nem idézi a régi nagyokat, még csak az árnyékukba sem ér. Jó lenne, ha már végre össze kapnák magukat.

 8. Allinone

  Mitől lenne nyálas? A korábbi hercegnős meséktől eltérően nincs benne komolyabb szerelmi szál, a testvéri szeretet van középpontban. A női karakterek modern 21. századi gondolkodással rendelkeznek. Az eredeti angol voice acting nagyon jó, a soundtrack kiemelkedő, az angol dalszöveg is jó. A mese mondanivalója/tanulsága nagyon szép, napjainkban is jelentős problémákkal foglalkozik. Olaf a legjobb sidekick az elmúlt 20 évben, az animáció és a látványvilág gyönyörű, valamint a karakterek arckifejezését is eszméletlenül jól meg tudták csinálni (Tangled és Wreck-it Ralph esetében is nagyon jó volt már, látszik, hogy több animátor a Frozen előtt ezeken a műveken is dolgozott).
  Annak, aki meg tudta érteni/tudott azonosulni a mese modanivalójával, annak ez az alkotás kiemelkedő élményt nyújthat az elmúlt évek animációs filmjei közül. Valamint aki rendelkezik korábbi Disney filmes ismeretekkel, az tudhatja, hogy a Frozen teljesen szembe ment velük, önkritikus lett a korábbi alkotásokkal, ami már önmagában példaértékű.

 9. Jan

  Én sem értem mit esznek ezen a Jégvarázson annyian, pedig lány vagyok és szeretem a meséket. Átlagon felüli látvány, de kidolgozatlan és unalmas történetvezetés, idegesítő énekek (meg sem közelíti a régebbiek színvonalát). Angolul és magyarul is megnéztem, de kár volt. A hóember iránti rajongást sem értem. Szinte bármelyik mesében lehet hasonlót találni, ha nem jobbat. Egyet értek az
  egyik válaszolóval: fokozatosan esik a színvonal és ehhez szoknak hozzá.
  Tudom, hogy a testvéri szeretetről szeretne szólni ez az alkotás, de nagyon nagyon összecsapták.
  Értékelésem: 10/5, az is csak jóindulattal, tekintettel a látványra. Apropó látvány, engem Elsa húga Aranyhajra emlékeztet. Mintha csak a haját színezték volna át.

 10. vera

  Szerintem meg nagyon jó animációs film. Tudni kell azonosulni a történettel, igenis élvezhető a film. 4 gyermekem van fiúk lányok “vegyesen” és szeretik ezt a filmet is kortól nemtől függetlenül. Mondanivalója röviden a testvéri szeretet, amire a mai világban igencsak szüksége van az embernek, ha van testvére akkor jobb esetben tudja is miről van szó.

 11. Prim

  Nekem vannak testvéreim és szeretjük is egymást. Ám ettől még nem tudtam élvezni ezt az alkotást. Unalmas, kiszámítható musical, nem tudom mit esznek rajta annyian. Ami pedig a hóembert illeti, más mesékben nem egy viccesebb és cukibb szereplőt láttam.

 12. Prim

  Ja és, nem is csodálom, hogy kiemelkedik a többi mese közül, ugyanis 2013 igen gyenge év volt ilyen szempontból. Egyik pocsékabb, mint a másik. Így nem nehéz kitünni. Nem is csoda, hogy esik a szinvonal, ha ilyeneket adnak ki.

 13. Mercédesz

  Az tetszett a legjobban hogy aranyosak,kedvesek,cukik voltak. Meg talán
  gonosz de csak Hans.Azon kívül Anna,Elsa,Kr-
  istoff,Olaf és Swen aranyos,kedves,cukik voltak.;):):D:];-):-):-D:-]

 14. Márta

  Szerintem nagyon is jo rajzfilm. Nekem tetszett nagyon. Az 6 éves unokahugommal tobbszor megnéztük .szerintem megunhatatlan!

 15. Alexandra

  Nagyon szeretem a jég hercegnőt és szeretném ha a tv-be is lenne és nekem meg van a füzetem van is és van csere matricám is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.