Jurassic Park 4 – Jurassic World

Jurassic  Park 4 – Jurassic World (3D)

amerikai fantasztikum/kalandfilm, 2015

 • magyar bemutató: 2015. június 11.
 • amerikai bemutató: 2015. június 12.
 • rendező: Colin Trevorrow
 • főszereplők: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Jake Johnson, Nick Robinson, Irrfan Khan, Vincent D’Onofrio, BD Wong, Omar Sy, Judy Greer
 • gyártó studió: Universal Pictures
 • további részek: Jurassic Park filmek

1993-ban a filmtörténelmet változtatta meg Michael Crichton könyvéből készült Jurassic Park. 1997-re el is készült a folytatás, ami visszafogottabb sikert ért el, míg 2001-ben a harmadik rész már igen mérsékelten teljesített. A  negyedik rész eljövetele ezért is akadályokba ütközött, ráadásul a történetet már nem lehetett hova folytatni, hisz csak két könyv szól az őslényparki szörnyekről. Végül a Universal Pictures rendezőnek Colin Trevorrow kérte fel, aki eddig a Kockázatos túra című filmet rendezte, míg forgatókönyvíróknak Rick Jaffa és Amanda Silvea szerződtették, akik a Majmok bolygója: lázadás történetérét köszönhetjük.

A történet a korábbi park katasztrófája után húsz évvel játszódik ugyanazon a szigeten, ahol egy teljesen újragondolt őslény-világot hoztak létre. A látogatok özönlenek, és az éhes kíváncsiságuk kielégítésére már nem csak a dinoszauruszok újraélesztésével próbálják kielégíteni, hanem egy hibrid szörnyeteget is létrehoznak.

Jurassic World előzetes:


további Jurassic World képek/videók

259 hozzászólás a(z) “Jurassic Park 4 – Jurassic World” bejegyzéshez

 1. Astro24

  Elképesztő mekkora bevételnél tart a film, annak ellenére, hogy egy rakás jobb film is van nála… És ami még ennél is dúrvább, hogy jobban kezdett mint az anno rekorder Bosszúállók. Tény, hogy a Halálos iramban 7 is elég jól kaszált, ami igaz, hogy jó volt, de azt se sorolnám a legjobbak közé. Igaz, arra sokakat Paul utolsó kalandja hívott be a mozitermekbe. Visszatérve a Jurrasicra, az az érzésem, hogy a 3. és a 4. rész között eltelt nem kevés időnek köszönhető ez a nagy felhajtás. Lehet a Terminátor is hasonlóan fog teljesíteni? Főleg ha még napjaink legkedveltebb sorozatának legkedveltebb szereplője fog főszerepet vállalni napjaink egyik legkedveltebb akcióhősével aki még csak most tér vissza igazán! A marketing tehát itt se semmi, de akkor mi lesz az Avatárral? Az 1. rész se ért el apró bevételt, de ha ennyi idő után folytatódik, akkor még annál is jobb lesz? Hozzátéve a neves stúdiót ahol készül, és akinek a keze alatt alakulgat… Fontos tehát a marketing!

 2. Joe Doe

  Nem vártam, de nem is tervezem, hogy megnézzem moziban (majd otthon), de érdekes különben, hogy ennyi év kihagyása után se lett szó szerint kihalt ez a dinós téma meg azért, ha már Paul Walker nevével kell állandóan megválaszolni a F&F7 bevételének miértjét (ami persze jogos) akkor a JW-nél mondhatjuk, hogy Chris Pratt neve is azért jó pár nézőt bevonzott a mozikban köszönhető ez az őrzőknek mivel azóta igen nagy húzónév lett.

 3. DEDY

  Miért ez a hatalmas bevétel? 1993 az első Dínó kalandom, HIHETETLEN élmény volt! Elötte nem láttunk hasonlót sem. Ezt az élményt osztom meg a 2001-ben /3.rész moziba kerülése/ még pár éves csemetéimmel. Az első mozis dínó kalandjuk. Szerintem sokan vagyunk így. visszük az új generációt és ismét kitőr a dinóláz, mint anno 93-ban!

 4. Mezeiii

  Astro24
  Szerintem a 2015-ös évet a Bosszúállók,a Jurassic W.és a Star W. viszi,nézettség terén,igaz voltak meglepetések,tudtam hogy jól fog szerepelni a Halálos I. és a Szürke 50, de hogy ennyire azt nem gondoltam,de még koránt sincs vége az évnek

 5. Astro24

  Amire nagy esély van az nem más, mint, hogy a Star Wars 7 mindent visz… Minden korosztályban érdekelt a folytatás. Én pl. 20 éves vagyok, és már alig várom gyerek korom talán legnagyobb kedvencének folytatását. Persze 1. sorban a gyerekeket célozza meg megint. Gondolom nem lesz 18-as karikája. 😀 Én még azt is megmerem kockáztatni, hogy az Avatar rekordját is megközelíti, vagy akár át is ugorja. Ne feledjük manapság a gyerekbarátabb filmeknek megy jobban, valamint a sci-fi filmeknek is nagy rajongótáboruk van, mint Pl. Marvel, Transformers, Jurrasic World, Avatar…

 6. hülyék vagytok

  szerintem nagyon jó volt bár én izgalmasabbra számítottam.
  de most mondjátok meg ti miért nem szeretitek a 3.részt mi bajotok vele sokkal jobb mint a 2. rész
  1.rész 10/10
  2.rész 10/6.5
  3.rész 10/8
  4. rész 10/9

 7. Rex

  Szerintem szuper a 4. rész :10/10.Rég szeretném újra megnézni ,de még nincs fent az interneten.Nagyon izgi az egész ,bár kicsit furi ,hogy a főszereplők nagynénije magassarkúban fut.

 8. Kronosz

  Ez a film a második az idei filmek közül ,ami lenyomta a bosszuállók ultron korát ,a halálos iramban az első .Marvel kösd fel a gatyád mert szánalmas vagy , universal gratula Halálos Iramban 7 – 1 500 000 000,Jurassic World – 1 400 000 000.Naná hogy mind kettőt fojtatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.