Kapitalizmus: Szeretem!

Capitalism: A Love Story

amerikai dokumentumfilm, 2009

 • magyar bemutató: 2010. február 4.
 • amerikai bemutató: 2009. szeptember 23.
 • rendező: Michael Moore
 • főszereplők: Michael Moore
 • gyártó studió: Overture Films

A híres dokumentumfilm készítő, Michael Moore ezúttal magát a kapitalizmust veszi célba, hogy feltárja miként is működik. Ráadásul a világválság megfelelő példát tud arra mutatni, hogy a legkapitalistább országban, az USA-ban miként mennek a dolgok, és hogy az amerikai álom mennyire is igaz.

Előzetes:

Kapitalizmus – Szeretem! dvd infók:

DVD megjelenése: 2010. október 19.
magyar hang: Surround
angol hang: DD 5.1

A lemez tartalma:
A film (kb. perc)
Kimaradt jelenetek
Előzetes

9 hozzászólás a(z) “Kapitalizmus: Szeretem!” bejegyzéshez

 1. Denus

  Vagyis kapunk egy szubjektív agymosást egy szocialista érzelmű dokumentumfilmestől, akinek vannak elképzelései az ideális világról, de soha egy percet nem élt a keleti tömbben.

  Utazna vissza vagy 60 évet, és költözne a Szovjetúnióba.

  A kapitalizmust lehet szeretni meg nem szeretni, most akkor is ez van. Ja, hogy volt már szocializmus is, mégsem tetszett senkinek? Ez van.

 2. Ruszki

  A film nem arról szól hogy a kapitalizmus hogy elfajult már ? Lassan hasonlítani fog a diktatúrához ,hiszen az parancsol akinek a legtöbb pénze van nem ? Nincs tökéletes államforma ,de mint a szocializmus ez is kezd a szélére tolódni és adós rabszolgatartás lesz belőle. Bár lehet tévedek és fingom sincs az egészhez :]

 3. gnum

  Michael Moore mindig csak propaganda filmeket készített, csupa olyan dolgot “leplez” csak le ami már amúgy is többé-kevésbé köztudott, kárt nem okoz vele, viszont a nyilvánvaló kimondásával/kibeszélésével csökkenti az agymosott amcsi nép belső feszültségét. Hiába nem így tűnik, de ő is az usa kormányának szolgálatában áll, eleve egy moziba se engedné be az erős amcsi cenzúra ha nem így lenne…

 4. Ruszki

  Ebből a szemszögből még nem is gondoltam rá . Érdekes ,van igazság a mondandódban ,lehet az egészet titokban az amerikai kormány vagy valami titkos szervezet pénzeli :]. Ebből nemsemmi összeesküvés elmélet jöhet ki . + még az hogy lehet ezeknek a filmeknek a belső feszültség lecsillapítása illetve az emberek megnyugtatása a célja ,szóval lehet ez is csak agymosás ? :]

 5. agent

  Denus!

  Moor nem mondja, hogy “szocializmust” akar. A film végszava: DEMOKRÁCIA – Demokráciát szeretne, amitől még jobb rendszert nem találtak ki, de ha te tudsz jobbat, akkor indulj a választásokon.

 6. Zotya

  Igazából súlyos dolog egy állami berendezkedést (demokrácia) egy gazdasági mechanizmussal (kapitalizmus)keverni. Persze a kommunizmus ötvözi a kettőt, ezért is van az, hogy a demokrácia feltétele a kapitalizmus, csak körül kell nézni a világban. Minden kapitalista országban magasabb az életszínvonal, mint az azoktól eltérőekben, és mint minden rendszernek, ennek is vannak haszonélvezői és vesztesei. Az átjárás rendkívül nehéz, de legalább nem lehetetlen itt. (Lacika az átkos rendszer fedezetéül szolgáló hatalmas államadósságot és kamatait a mai kapitalizmus nyögi). De nem is ez a téma,Moore az amerikai neoliberalizmust állítja szembe az európai jólétibb rendszerekkel, hol az állam aktívabban osztja újra a jövedelmeket. Amerika tényleg elfajult, ám a felelős természetesen a mindenkori kormány, aki észerűen is hathat a gazdasági szereplők jövőbeni cselekedeteire (ha a kormány alacsonyan határozza meg a bankok jegybanki tartalékát, ne lepődjön meg, ha azoknak nincs kp-ja, ha mindenki pénzt akar kivenni). Szóval nem kell sokat gondolkodni rajta, hogy az ember lássa, a bankoknak nyújtott mentőöv volt a “kommunista” beavatkozás.
  A film érvrendszere (ha van neki) gyenge, felszínes, széttesett.

 7. én

  “Demokráciát szeretne, amitől még jobb rendszert nem találtak ki, de ha te tudsz jobbat, akkor indulj a választásokon.” De igen is találtak ki csak utána kell járni, aki tanult politika elméletet az tudja vagy aki benne él az érzi, hogy a demokrácia sohasem fog jól és demokratikusan működni 🙂 . A demokrácia a királyság egy eltorzult, rossz formája.

 8. Ani

  Emberek ne hülyéskedjetek. Miről beszéltek Ti itt? Elkeztem az elején olvasni és szőrnyülködtem, hogy olyanról írnak itt, amiről fogalmuk sincs.
  Meg kéne nézni talán a zeigest filmeket, el kéne olvasni Dr. Drábik János könyveit és körül kéne nézni a világban és kicsit kinyitni a szemeteket. 🙂 Pénz Rochild, olaj Rochefeller.
  Kapitalizmus=olyan piacgazdaság, ahol minden magánkézben van(nem a lakosok kezében), befektetők kezében van az egész világ, szó szerint (állatok, emberek, természet), privatizáció erről szól.

  Privatizáció:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Privatiz%C3%A1ci%C3%B3

  Kapitalizmus: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kapitalizmus

  Minden jót!

  Szocializmus(szó teljes értelmében):
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Szocializmus

  Demokrácia:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Demokr%C3%A1cia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.