Képlet (Knowing)

Képlet – Knowing film

amerikai-ausztrál sci-fi/thriller, 2009

 • magyar bemutató: 2009. június 11.
 • amerikai bemutató: 2009. március 20.
 • rendező: Alex Proyas
 • főszereplők: Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury
 • gyártó stúdió: Summit Entertainment

Képlet poszterek:

Az asztrofizikus John Koestler (Nicolas Cage), fia, Caleb egy iskolai programban vesz részt, amiben képeket kell elemezniük, amiket 50 évvel ezelőtt ugyanolyan életkorú gyermekek rajzoltak. A kis Caleb egy kislány rajzát kapja, aki számok egyvelegét firkálta a lapra.
John, az apa is szemügyre veszi a rajzot, és rájön, hogy a számok az utóbbi idők katasztrófáinak a dátumait jelöli. Ezenkívül még be nem következett katasztrófákat is fejt meg egy egyszerű képlettel, de ezek megakadályozására nem talál segítséget, kivéve az iromány alkotójának mára felnőtt lányát, Rose Byrne (Diana Wayland).

Képlet magyar feliratos előzetese:

Képlet dvd infók:

DVD megjelenése: 2009. október 20.

magyar és angol hang: DD 5.1
magyar felirat: van
Képformátuma: 1.78:1
A lemez tartalma/Extrák:
A film (kb. 120 perc)
A mindentudó képlet – Így készült a film
Az apokalipszis víziói
Előzetes

19 hozzászólás a(z) “Képlet (Knowing)” bejegyzéshez

 1. Speed

  En is igy indultam -ez alap- de varakozasomat sajnos alulmulta, sokkal tobbet ki lehetett volna hozni ebbol, szerintem elszurak ezzel az UFOs vonallal.

 2. alderaa

  de jó eggyeseknek hogy látták már a filmet,!!!!!!!!!!!!!!! én meg nem tudom letölteni sehonnansem, kurva jó,, a fasz ki van, azért kiváncsi lennék hogy milyen a film, vki mondja már meg hogy hol a FFF-ba tudom letölteni, előre is kössz akár ki az.
  ide írj:alderaa@freemail.hu

 3. Fanni

  Szerintem hihetetlenül jó film!
  Én moziban láttam, sajnos feliratos, de nem zavaró. Az elejétől a végéig élveztem, izgalmas, félelmetes, szomorú. És legfőképp elgondolkodtató. Most is a hatása alatt vagyok. 🙂

 4. JCM

  !Spoiler! Egyetértek Speed-del, szerintem ez az UFO-s dolog volt a legegyszerűbb “megoldás”. Én többre számítottam. Ilyet én is ki tudtam volna találni. Azt hittem, hogy valami izgalmasabb dolog miatt ilyen a kislány, de aztán kiderült, hogy UFO-k. Puff…ennyi? Igen, ennyi. Semmi izgalom, semmi “hűűű, erre nem is számítottam”. Szóval, nekem annyira nem jött be.

 5. Barna

  Szerintem maga a film az kiba*ott jó…maga ez az Ufo-s dolog az tényleg nem a legjobb ötlet..de ha valaki tud jobbat..az ossza meg:D Én is a film hatása alá kerültem..nekem ettől az ufó dolog ellenére is nagyon tetszik

 6. cantri

  Érdekes, hogy megosztja a véleményket ez a film, de nekem mindenesetre nagyon megetetszett! A sztori nagyon jó, talán még jobb lett volna, ha az UFO-kat nem kevererik bele, de így sem lett rossz! A kivitelezésre végkép nem lehet semmilyen panasz! A zene, a fényképezés és az effektek is nagyon jól sikerültek! Nem ez Cage legjobb filme, de hozza azt a szintet, amit a karaktere megkíván!
  Összességében nagyon jó film, ráadásul mindössze 50 millióból hozták össze, ami elég kevés pénznek számít manapság!

 7. Dickinson

  Ha annyi lóvét akaszthatnék le, mint egy forgatókönyvíró, akkor mondok jobb ötletet a befejezésre. Addig megtartom magamnak.
  Mindenesetre tényleg kb. a 2/3-áig élvezetes, az ufós/angyalos rész már erőltetett kissé…
  Ja, egyébként full HD-ben naggggyon jók az effektek.

 8. farkas

  a film alapja, bármikor bekövetkezhet, csak akkor nem jönnek az ufók. szomorú dolog, mint a film háttér zenéje. ez van.

 9. dash

  szerintem jó volt, a maga műfajában megállja helyét. nekem az idegenes szál is tetszett benne, végtére is ha ez a dolog valaha bekövetkezne tényleg csak “rájuk” számíthatunk!
  10/8

 10. dash

  sokan írták h uncsi volt az UFÓs megoldás, de mégis mivel lehetett volna helyettesíteni?
  megint egy tudós szálljon szembe a természet törvényeivel és mentse meg a világot? nem vagyok tudós,sem fizikus de a napkitöréssel még superman se tudna mit kezdeni 😀

 11. Csomi

  Az egész film jó volt, de a vége elrontotta az egészet! Teljesen szürreális emberi reakciók vannak benne.. Arra gondolok, hogy én például sosem ereszteném el a fiamat ha lenne és valószinüleg ő sem engem, akkor aztán sok értelme lenne az életnek, meg a gyerekek elalszanak a kocsiban egy erdő közepén este és otthagyják őket? Na ne vicceljünk már, elég nagy felelőtlenség lenne, felkelnek és azt se tudják, hogy mizu..
  Na mindegy, ez a véleményem, nem mondom, hogy kár volt megnézni, de azt se, hogy még egyszer is megnézném, sőt biztos nem!

 12. laurita

  Szerintem tok jo film… De azok a suttogok vagy ufok nem igazan tetszettek… Es egy biztos h nem az ufok fognak az emberekert eljonni… Hanem Jezus. O az eggyetlen aki kiragad a katasztrofak elol

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.