Mars: Az utolsó napok

MARS: Az utolsó napok – The Last Days on Mars

angol-amerikai sci-fi thriller, 2013

 • magyar bemutató: 2014. január 9.
 • amerikai bemutató: 2013. december 6.
 • rendező: Ruairi Robinson
 • főszereplők: Liev Schreiber, Elias Koteas, Romola Garai, Olivia Williams, Tom Cullen
 • gyártó stúdió: Magnolia Pictures

A fél éve a Marson állomásozó egység az utolsó napjához ér el, és a hazatérésre készülnek. Még egy kinti vizsgálat, ami mindent megváltoztat, ugyanis egy szörnyű felfedezésre jutnak, ami az életükbe kerülhet.

Mars – Az utolsó napok előzetes:

6 hozzászólás a(z) “Mars: Az utolsó napok” bejegyzéshez

 1. Vajó Peti

  A Marsról szóló filmek többfélék:
  Valahol csak a Mars emberek által kolónizált világát mutatták be(pl.Total recall,A Mars szellemei).Valahol a Mars csak posztapokaliptikus jellegű(pl.A vörös bolygó).De több filmben láthattunk marslakó szereplőket is.

  Ez a film a Mars-expedíciós filmek kategóriájába esik,eddig ilyen filmalkotások készültek róla:
  -Marsbéli krónikák sorozat(a sorozat eleje még expedíciós,de a sorozat nagyrésze már a posztapokaliptikus világ felé halad)jó sorozat lett volna,csak túl hosszú volt.
  -Marsbéli mentőakció(a marslakók szeretettel várnak minket),nekem teszett.
  -Menekülés a Marsról(mire felfedezték a Mars növényeit,utána már menekülniük is kellett a Mars elemi csapásai elől).Ez se volt nekem rossz film.
  -A lény2(csak a film elején láthattuk,hogy a Marsról egy földönkívüli parazitát vittek haza véletlenül,amiből balhé lett).Ez se rossz film.
  -Volt egy olyan vígjáték is,ami szintén ezzel a marsos témával foglakozott,azt nem nagyon akartam megnézni,még a címére se emlékszek,de volt benne egy csimpánz is).
  -Csillagközi háború volt az utolsó ilyen témájú film,ahol már az felfedezők harcoltak is az ott élő marslakókkal,nekem az is tertszett.
  ÉS most jön ez a film,ami már inkább a Mars-expedíciós filmek lezárása is lehetne,mert új ötlet sehol,a marsbéli “vírus” fogalma már nem ismeretlen,tehát ez a film már ezt üzeni:”sajnos kifogytunk az ötletből,már csak ennyi maradt”.A filmet tehát nem akaródzott végignézni.

  Most már a profitért való marsos filmezgetés helyett inkább a valódi Mars-expedícióra kéne helyezni a hangsúlyt(ha nem tévedek,úgy 2030-ban már lehet ilyen expedíció).A bolygónkon rengeteg a botrány,a nélkülözés,az elégedetlenség,most már tessenek ténylegesen a Mars felfedezésével foglalkozni,mert ebből a földi életből már egyre többeknek elege van(és persze ez a kutatás új erőforrásokat is megnyithatna)..

 2. Anna

  Peti, sajnos az a helyzet, hogy az emberiséget nem húzza ki a szarból még az univerzum összes bolygója sem, mert az ember nem viseli el a határokat, amik márpedig vannak. Itt nem új bolygóra, hanem új fajra lenne szükség, ami pl nem odázza el az alternatív energiák használatát, csak, hogy az olaj még többet hozzon a konyhára.

 3. László

  Az univerzum folton tágul, ergó ilyen téren nincsenek határok. És ameddig van fosszilis energia, miért szarakodjunk napelemekkel? Majd már 100 év múlva kellenek, és új anyagokat kell kikísérleteznünk komolyabb célokra, kőolajjal és földgázzal a holdra legeslegvégső hangon a marsig jutunk el… ez kevés, ettől sokkal de sokkal több kell, olymindegy hogy mi lesz már ezzel a kis kőolajjal… nagyrészének már annyi…
  És egy másik hozzászólás… A földi életből egyre többeknek elege van… Még ha a mars alkalmas is lenne az életre ( nincs légköre, így az egész mutatvány bukvavan… max hülye öltözékekben rohangálhatnál kint 4-5 órát aztán a -200 fokos éjszakába néznél… A föld egy gyönyörű hely, és több száz milló naprendszerből ha akad 1-1 hasonló… még jó néhány száz évig itt kell maradnunk “””sajnos””” és addig a jó, ameddig ha léteznek nem találkozunk más életformával, ezzel a haditechnikai és fosszilis energiára épülő háttérrel, mert az lenne mint a filmeken, csak a happy end nélkül…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.