Percy Jackson és az Olimposziak – A villámtolvaj

Percy Jackson és az Olimposziak – A villámtolvaj

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief

amerikai kalandfilm/fantasy, 2010

 • magyar bemutató: 2010. február 18.
 • amerikai bemutató: 2010. február 12.
 • rendező: Chris Columbus
 • főszereplők: Logan Lerman, Pierce Brosnan, Uma Thurman, Sean Bean, Rosario Dawson, Steve Coogan, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson
 • gyártó studió: 20th Century Fox
 • további rész: Percy Jackson és az Olimposziak 2: A szörnyek tengere

Percy Jackson és az Olimposziak – A villámtolvaj poszterek:

Percy-vel az élet nem bánik kegyesen, mivel a környezetében olyan dolgok történnek, amik hihetelenek, és csak is ős látja őket, ráadásul senki sem hisz neki. Rá kell jönnie arra, hogy a görög mitológia lényei még ma is élnek. Eközben pedig Zeusz villáma eltűnik, és az első számú gyanúsított Poszeidon eltitkolt fia, aki Percy. A fiú elhatározza, hogy előkeríti azt a villámot, és ha sikerrel jár, akor eljuthat az istenek urához, Zeuszhoz.

Percy Jackson és az Olimposziak – A villámtolvaj trailer:

további előzetesek A villámtolvaj filmhez

A villámtolvaj dvd és Blu-ray infók:

DVD és BD megjelenése: 2010. július 21.
magyar hang: DD 5.1 (dvd és Blu-ray)
angol hang: DD 5.1 (dvd), Dts HD (Blu-ray)

A lemez tartalma:

 • A film (kb. 115 perc)
 • Az istenek titkai
 • A félvérek táborában (csak BD lemezeken)
 • A díszletek között Brandon T. Jacksonnal (csak BD lemezeken)
 • Találkozás a félistenekkel (csak BD lemezeken)
 • Fedezd fel a képességeidet! (játék)
 • Kimaradt jelenetek

45 hozzászólás a(z) “Percy Jackson és az Olimposziak – A villámtolvaj” bejegyzéshez

 1. Nadine

  Én nagyon szeretem az első két részt,de könyvben jobban tetszik.A harmadikat nagyon várom,az októberben jelenik meg,ha minden igaz:)

 2. Samok

  Egyáltalán nem koppintás. Eredeti történet, nagyon ügyesen csempészi bele a görög mitolófgiát, tele van ötletekkel. Előbb oldvasd el, és aztán kommentáld.

 3. Anonymus

  Nos, a könyv hihetelen jó, izgalmas és valóban hasonlít a HP-re.Viszont a HP egy összetettebb könyv,tele összefüggésekkel és komolyabb, kevesebb humorral van megfűszerezve.A Percy Jackson egyértelműen inkább a humor kategóriába tartozik.Én személy szerint rengeteget nevettem rajta.Ám a film az egyszer megnézhető kategóriába tartozik sajnálatos módon.Csak sajnálni tudom, hogy egy ilyen remek könyvből,ilyen minősíthetelen,ócska,gyerekes történetet hoztak össze.Senkit nem akarok ezzel bántani, ez csak az én véleményem, akinek tetszik az nézze boldogan.Úgy gondolom ide illik az a mondás, hogy ízlések és pofonok!

 4. Angelus

  Hihetetetlenül blőd, sőt infantilis alkotás lett. Az Aeterix-rajzfilmek jobban szórakoztatnak, mint ez. Mintha korai előfutára lenne Az utolsó léghajlítónak.

 5. Dijjó

  Nekem nagyon tetszettek a könyvek és egyetértek Anonymus-sal szerintem is nagyon ratyi lett a film. Nem tudja valaki h mikor fog megjelenni magyarul a 4. rész és h mi (lesz) a címe?
  előre is köszi:)

 6. Ákos

  De nem igazán írtak róla semmit eddig. A címét sem tudjuk még pontosan magyarul. Talán A labirintus harca, vagy valami ilyesmi. Bűn lenne, ha azt a részt nem adnák ki, ahol már kezdődnek az izgalmak.

 7. Ákos

  De Az utolsó olimposzi lesz a legjobb, azt várhatóan 2012-ben adják ki. Akkor minden eldől. Azután egy új sorozat indul, újabb szereplők csatlakoznak, de a régiek is megmaradnak. Az új sorozat címe: Az olimposz hősei. Első része: Az eltűnt hős. Idén adják ki Amerikában és Nagy-Britanniában a második részét.

 8. Palika

  Én ma olvastam ki az 5-id részt szerintem rohadt király a sorozat.Nem mondanám hogy nagyon hasonlít hozzá a film (pl:Zeusz villámát Kronosz akarja megszerezni nem pedig Hádész.Nem az első részben ölik meg a Hidrát hanem a 2-dikban.Az Annabeth a könyvben szőke.Grover nem barna bőrű.

 9. .....

  Palika!

  Figyeltél a könyv első részében? Ott is megölnek egy hidrát, a múzeumban vagy már nem is emlékszem mi volt a pontos neve. 😀 Tehát ott. De talán annyira nem baj hogy Annabeth és Grover nem olyanok mint a könyvben, egy szatír Ron Weasley? 😀 A filmből kihagytak pár lényeges részt, remélem a további részekben nem fognak kihagyni részeket. Egyébként pont tegnap kezdtem el a negyedik részt, eddig semmi hiba nincs benne. 🙂

 10. Tony Stark

  Én elolvastam az első két részt könyvben. Szereplőket, helyszíneket (amik ráadásul fontosak) hagytak ki a filmből. Mellesleg nem olyan rossz, én egész jól szórakoztam rajta. Látványban nincs hiány, és a filmzene sem rossz. Színészek közül pozitívan leginkább Pierce Brosnan-t és Uma Thurman-t emelném ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.