Alien: Covenant (Prometheus 2)

Prometheus 2 – Alien: Covenant (3D)

amerikai sci-fi, 2017

 • magyar bemutató: 2017. május 18.
 • amerikai bemutató: 2017. május 19.
 • rendező: Ridley Scott
 • főszereplők: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demian Bichir, Carmen Ejogo, Amy Seimetz, Jussie Smollet, Callie Hernandez, Nathaniel Dean, Alexander England, Benjamin Rigby, Noomi Rapace, James Franco
 • gyártó studió: 20th Century Fox
 • további részek: Alien filmek

A Prometheus, mint Alien előzményfilm igencsak megosztottságot okozott a rajongok közt, így Ridley Scotték a folytatást inkább teljesen visszakanyarították az eredeti széria történéseihez és hangulatához, így újra lesz xenomorph tojás és arcba mászó is.

Alien: Covenant előzetes:

85 hozzászólás a(z) “Alien: Covenant (Prometheus 2)” bejegyzéshez

 1. Ancs

  nagyon jó film, de csak az érti, aki látta az Alieneket. már nagyon várom a folytatást. és üzenem azoknak, akik a sértegetéstől érzik embernek magukat, hogy ahány ember annyi ízlés. nem kötelező megnézni, majd fikázni. ha jót nem tudsz mondani, tarts magadban a véleményed…

 2. Ancs

  végig olvasva az előttem szólókat, sztem nem sokan értették a film lényegét. azért hozták létre az embereket, mert gazdatestet akartak a tenyésztéshez. kísérleti célból a saját bolygójuktól távol, tul.képpen egy katonai fegyvert akartak létre hozni, ezért a saját dnsükböl létrehoztak egy sebezhető életformát, hibernálták magukat pár évre, míg lesz elég gazda test. csak kútba fulladt a terv, mert majdnem kihaltak ezektől a lényektől (az alienektől), és nem volt aki véghez vigye a tervet. de az emberek kultúrája 2000 év alatt kifejlődött annyira, hogy sikeresen felébresztették a teremtőjüket, nem is sejtve, hogy ezzel megássák a saját bolygójuk sorsát. ez a film lényege. ha -alien filmet akartok, aminek csak a gyilkolás a lényege, akkor ne nézzétek meg 🙂

 3. Sixty-67

  Nem akarok hosszu monologott.Nekem személy szerint tetszet a film, lekötött, rengeteg érdekes kérdést vetett fel.Sok hozzászolást olvastam a forumokon, és ebböl rögtön kiderül(nállunk több ezer)Ridley Scott él.Ha valoban ilyen sok tehetséges ember èlne az országban már ür nagyhatalom lennék.Sok a fikázás ès kevés a produktum.Az itt fikázok többsége még az anyunál lakik.A leszoláson kivül máshoz nem ért! Nektek üzenem elöször épitsetek birodalmat…….

 4. Mal

  Sziasztok,

  Nekem teljesen más mondanivaló jött át mert az értelmezésem szerint a “tervezők” csak passzió és kíváncsiság egyvelegeként teremtették az emberi fajt, mondván “nesze öcsém élet, lássuk mire mész vele.” Aztán néha segítő/ellenőrző szándékkal ellátogattak a földre. (Barlangrajzok.) Szóval eléggé durva egy hobbi, mert pl. az ember nem önt sósavat egy akváriumba ha már megunta a kedvenceket, de a film egy kulcsmondata számomra ezt erősítette meg “ahhoz, hogy teremtsünk néha pusztítani kell”. Elképzelésem szerint ha az adott civilizáció már túllép egy fejlettségi szintet, akkor a tervezők azt inkább elpusztítják mielőtt komolyabb problémát jelentene és ehhez kellettek a biológiai fegyverek, amivel a LV-226-on szórakoztak – csak nem jött be a mutatvány.

  Szóval, nyugodtan mindenki azt képzel a film mondanivalójába amit csak szeretne, főleg ha azt vélt vagy valós utalásokkal alá is tudja támasztani. És pont ezért jó a film, mert annyi kérdést vet fel, hogy a válaszadásokkal egyéni kis történetek alakulhatnak ki. Személyre szabott tömegfilm. Egyelőre, mert majd Ridley mestertől nemsokára úgy is megtudjuk az eredetileg tervezett “igazságot”.

 5. anagyjani

  Én sokkal látványosabb és butább filmet gondoltam bele elöször ebbe.
  De a megnézése után azért maradt pár kérdés,amit nem lehet megválaszolni ,sőt az embert a világ kezdete óta érdeklik ezek,amit nem hinném,hogy egy film fog tudni megválaszolni.Mint hogy miért van ember a földön,volt-e ebben idegen keze(vagy akármi mása)És hogy az ember mennyire túlélő is tud lenni…
  Általában ezért nincsenek a nagy kérdésekről filmek,mert nem lehet megválaszolni.
  Azért érdekelne,hogy akarják folytatni,és lesz-e kommunikáció az elvileg minket megalkotó idegenekkel.
  De ahogy ismerem a filmvilágot,biztos elcseszik.
  Azért az egy kicsit érdekes,hogy van egy kb fél méter magas szikla,rá esik egy millió tonnás űrhajó,és nem porrá zúzódik,hanem megvédi az alatta lapuló nőt.Míg mások olyan könnyen meghaltak,mint egy mellbevágás az űrlénytől.
  Ez a tipikus 1 maradhat dolog…Nem valami jó ötlet.
  Ennél jobban várom az acélembert,de ezt is,hogy mit csinálnak belőle.

 6. senshi

  Csak annyi lenne az észrevételem hogy az alien első része 2037-ben játszodik,a prometheus meg 2095-ben. Nos ha ez az előzmény akkor…….

 7. reservoirdog

  Ancs! Szerintem te sem érted a filmet. Ameddig meg nem válaszolják a filmkészítők, – hogy pl. miért is hozták létre a tervezők az embert – te is csak találgatsz. Különben pedig az volt a céljuk, hogy találgassunk, de úgy tűnik ezt sem értetted meg. Már elnézést! Az ember csak gazdatest verzió szerintem esélytelen, de te tudod. Nekem sokkal szimpatikusabb ez a verzió: “mert megtehették”…

 8. reservoirdog

  Mal? Csak egy biológiai “fegyverük” volt, a fekete folyadék. Ami a “teremtésben” is szerepet jászott. Szóvel semmiképpen sem fegyver szerintem. Célszerűbb biotechnológiai kísérletnek nevezni.

 9. Mal

  Reservoirdog: Nem is tudom. . . Ezzel kapcsolatban csak az zavar, hogy a “folyadek” nukleotid alegysegig visszaosztotta az tervezot a film elejen. Aztan humanoidban meg csak mutaciot okozott, ami elindult rendet csinalni. Persze lehet, hogy ez mennyisegfuggo, de az sem kizart, hogy ket kulonbozo hatasmechanizmusu folyadek letezik. Bar innen nezve igazad van: biotechnologiai kiserletnek inkabb nevezheto.

 10. Mal

  Bocs, veletlenul kevertem Davidet az elozo postban. A geologus sracra, valamint Charlie Holloway atalakulasara szerettem volna utalni, ami ugye nem egy gyors es teljes leepulessel jart. . .

 11. Wiz

  Sziasztok, szerintem a film története az, hogy a tervezők réges régen megalkották az embert. Egyértelműen a tervezők a felsőbbrendű. De a fekete cucc a vázában nem biológiai fegyver lehet, hanem inkább egy teljesen más fajt szerettek volna “kinemesíteni” vele, hiszen az anyag full lebontja a szervezetet DNS szintig és ujra össze is rakja, csak már abból más organizmus lesz. Szóval szerintem a film arról sejtet valamit, hogy a tervezők szerettek volna nemesebbekké vagy vmi uj szintre lépve más fajjá válni amihez ezt a fekete trutyit fejlesztették ki. Csak előbb rajtunk akarták nagyban kipróbálni… szerintem. Az Alien pedig a mellékterméke ennek az egésznek amiből azután ugye az első egyed jól alkalmazkodva a körülményekhez, és tovább fejlődve elindította a Ridley Scott féle Alien remekművet.

 12. Wiz

  Viszont az idővonalon való elhelyezés nem nagyon fog soha összejönni nálam, ugyebár a Predator filmek mondjuk úgy hogy a jelen korunkban játszódnak, de már a Predator 2 ben amikor Danny Glover belép az úrhajójukba, már ott van az Alien királynő jól felismerhető koponyája, itt meg a Prometheusban ami a jövőben játszódik Weyland corp időszak de még mindig az Alien filmek előtt (Weyland-Yutani corp időszak) még csak valami Alien szerű lény fejlődik ki az egyik tervezőből. Szóval ezt hogyan lehet összefésülni?

 13. BLANCO

  Mert a Prometheus ezek az Alien sorozatok előtt vannak ugye . Mert az egyik részében ( alien filmek ) már ez a hajó ott van és ez a film egy fajta előzmény hogy az Alien hogy lett meg a hajó is hogy került oda értitek :))) Mért jó az Alien ?mert a földön nem Alien 😛 😀

 14. reservoirdog

  Wiz
  Ha elvonatkoztatunk a ragadozós filmektől rendben van minden. A két univerzum összehozása csupán marketingfogás akart lenni. Jól van, ezt elcseszték, de én mindig is két külön világnak tekintettem a kettőt.

 15. Gabci von T

  Sokan hülyeségekben gondolkoztok. Amíg egy Sci-fiben nincs kimondva valami, addig akár az ellenkezőjét is lehet feltételezni, ha ezt egy másik filmben nem cáfolják meg persze. Ki mondta, hogy az alkotók csak egy bolygón kísérleteztek, és csak egy bolygón hagytak űrhajót? Felesleges behozni a képbe az Alien 3-at, Waylenddel – nem, nem android volt. Apa, fiú, unoka kapcsolat…
  Felesleges belekötni, hogy melyik bolygón játszódott a Prometheus és az Alien 1/2, mert nem ugyan azon.
  A Prometheusban eleve nem tojások vannak, még a folytatásban igen. A tojásrakó királynő csak a biológiai evolúció egy következő állomása – semmi de semmi gond ezzel a filmmel. Ha valaki nem érti, vagy beleköt, az nem tudja mit néz.

 16. dexter

  Nem tudom miért löki mindenki ezt, hogy gyér volt, meg uncsi volt a Prometheus. Igenis jó volt és én már nagyon várom a Prometheus 2-őt. Teljesen lehet érteni a filmet, és hogy hogyan kapcsolódik minden egymáshoz, és hogy miért ez az Alien filmek előzménye. Akik azt mondják, hogy sz.r film volt, azok úgy látszik nem tudnak értelmezni egy ilyen filmet.

 17. M3NYUS

  Pont az ellenkezője! Akik szerint rossz azok látják mi volt a hiba vagy mik voltak a hibák a filmben, ergo: tudnak filmet értelmezni.

 18. Kri98

  Igen a film élvezhető volt de hibák tömkelege volt benne de a 7/10 megadom az elsőre és azért nézős lesz a következő !

 19. török szultán

  A film hemzseg a marhaságoktól. Időrendben ez a történet
  megelőzi az összes Alient. Rögtön ott kezdődnek a hibák, hogy
  technikailag fejlettebb földi kultúrával startol.
  (Ugyanezt a hibát már elkövette a StarWars és a Start Trek is,
  szépen meg is buktak).

  Aztán ott a feleslegesen nyálas szerelmi szál a két tudós
  között. Totálisan értelmetlen. Két éves utazásra
  az antropológus zseni pezsgőt fagyaszt le!!!
  Mégegyszer mondom: pezsgőt fagyaszt le!!!

  Akkor nézzük az akciós részeket: gyakorlatilag semmit sem kapunk,
  a két rámpazárási dolgon és a végső ütközésen kívül.
  Ez így nagyon üres, ráadásul nem kellett volna ezt a rámpazárási dolgot
  megint elővenni.

  Ellenben kapunk jó kis touchscreen promóciót, mert ugye a film
  premierje egybeesett a W8 bemutatásával. Kellett egy kis hátszél az
  érintős eszközöknek. Meg kapunk tangapapucsos trendi tudóst, aki
  lefagyasztja a pezsgőt. Hol vannak már a Vasquez-féle rosszfiúk,
  akarom mondani rossz lányok???

  Semmi izgalom, semmi humor, steril, szinte már-már családi múvivá
  züllesztett, agyon CGI-ozott vásári bóvli. Súlytalan, feledhető dialógusok,
  semmi extra.

  Mr. Weyland karaktere pedig inkább az Austin Powers-féle Aranyszerszáméra
  emlékeztet, itt a film önmaga paródiájá válik.

  A film eleje teljesen felesleges (a barlangos felfedezés), hiszen a hajón elmondja a két
  zseniális tudós, hogy hol, mikor milyen leleteket találtak.

  Sokkal jobb expozíció lett volna, ha egyből az űrhajón kezd a történet.
  Sokkal többet lehetett volna játszani a bolygóra való leszállással.
  Azonnal felfedeznek egy bázist a leszálláskor…no persze…

  A zárás sem jobb, Janek kapitány séróból elmondja, hogy ez csak egy kísérleti bázis
  a fegyverkísérletekhez, és sok ilyen van még…

  Kérdem én, hogy ezekre mikor jött rá? Harmónikázás vagy karácsonyfa díszítés közben?

 20. Sherli

  Nekem olyasmi érzés hagyott ez a film mint az alien 1. Részekor éreztem rengeteg megválaszolatlan kérdés, pl: hogy kerültek oda a tojások, az a nagy fehér csontváz micsoda…… stb. De èn bízom a jó öreg Scottban hogy ebből a sztori is egy kerek egész legyen 🙂

 21. reservoirdog

  szultán!
  A filmben vannak releváns hibák, ezt nem vitatja senki. Te egyet sem említettél meg ezek közül. Nem tudom, hogy mit néztél, de biztosan nem a Prometheust. Az ötleteidet pedig nem kéne úgy tálalnod, mintha az a köz véleménye lenne. Apropó, a CGI-nak nézz utánna e filmmel kapcsolatban.

 22. Alex

  török szultán
  Magyarázd már el légy szíves, hogy a Star Trek és a Star Wars hol buktak meg?? A te agyadban esetleg! De máshol nemigen!!

 23. LAcek

  Az oké, hogy előzménye a prometheus az alien filmeknek. Ráadásul mindkettő a jövőben játszódik. De akkor A predator 2 ben Az alien csontváz mit keres a vitrinben?
  Mivel az a jelenben játszódik. Talán időutázás lesz a kö9vetkező fricska?

 24. Wadder

  Új forgatókönyvírót kapott a Prometheus 2 Jack Paglen (Transcendence írója) személyében. Ridley Scott nem vállalja a 2. rész megrendezését. A bemutató dátumáról meg amúgy a hivatalos zöld útról sincs még hír.

 25. Mal

  Sziasztok,

  Engem az idovonalon valo elhelyezes abszolut nem zavar, mert ugye amit hajot talaltak mar az is lar ezer eve mar ott pihent. (Asszem valami hasonlora jutottak a lefejezett csako koranak meghatarozasakor.) Szoval ha mar par ezer evvel a Prometheus cselekmenye elott szorakoztak a fekete cuccal, akkor mar korabban a tervezokbol kifejlodhetett az az alien faj, amellyel Ripleyek kergetoztek. Masik hajo, masik menekules es pofaraeses az LV426-on. Tehat osszejohetett ekeppen is a dolog. . .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.