Robin Hood

Robin Hood (2010-es film)

angol-amerikai történelmi dráma/kalandfilm, 2010

 • magyar bemutató: 2010. május 13.
 • amerikai bemutató: 2010. május 14.
 • rendező: Ridley Scott
 • főszereplők: Russell Crowe, Cate Blanchett, Scott Grimes, Kevin Durand
 • gyártó studió: Universal Pictures

Robin Hood plakátok:

A Ridley Scott újra egy történelmi filmmel áll elő, mégpedig a tolvajok fejedelmeként ismert Robin Hood történetével. Robin fiatalon még az angol hadseregben a franciák ellen harcol, de Richárd király halálával visszatér Nottinghambe, amit egy zsarnok bíró irányít. A volt katona egy saját bandát toboroz össze, akikkel rablóportyákra indul a magas adókból meggazdagodott bírák ellen.

Robin Hood előzetes:

további Robin Hood 2010 videók/előzetesek

Robin Hood dvd és Blu-ray infók:

DVD és BD megjelenése:
2010. szeptember 16.

magyar hang:
DD 5.1 (dvd), Dts Blu-ray)
angol hang:
DD 5.1 (dvd), Dts HD (Blu-ray)

A BD lemezek tartalma:
– A film (kb. 150 perc) – rendezői változat
– Lázadjatok, amíg bírtok: Így készült Ridley Scott Robin Hoodja
– Nottingham művészete: Látvány- és jelmeztervek
– Előzetes és tévészpot
– Kimaradt jelenetek

23 hozzászólás a(z) “Robin Hood” bejegyzéshez

 1. Imagine

  A Sherwwody erdő hőse sokmilliodszor jelent meg a vásznakon, és ezért kicsit már uncsinak tünhet,de ha Ridley Scott a rendező, akkkor egy kurva jó Robin Hood filmet láthatunk

 2. Kyp

  Nekem a Costner féle Robin Hood nagyon tetszett. Akaratomon kívül is sztem ahhoz fogom hasonlítani. Aztán majd eldől milyen lesz.

 3. Denus

  Amikor először felröppent pár éve a hír erről a filmről, akkor még Nottingham munkacímmel futott, és a sztori kb. úgy nézett ki, hogy a nottinghami bíró az erdőbe bevackolt banditákat üldözi, akiknek a vezetőjük ez a Robin.
  Szóval, pont az ellenkezőjét láttuk volna: Robin a rosszfiú és János herceg a jó.
  Érdekes lett volna megmutatni, hogy a szentföldi háborúból hazatért nemes ifjú miféle lelki traumákat él meg, hogyyan váltak gyilkológéppé, és mi az indítéka a helyi hatalom megdöntésére.

  Nálam is Kevin Costner a Robin Hood alfája és omegája, de valljuk be: az a film nagyon idealista volt, és túlontúl romantikus.

 4. Arnyek

  Hááát nemtudom, jó rendező, jó színész, de nekem ez nagyon egy Gladiátor 2-nek tűnik, csak a “minden sárga” helyett most “minden szürkészöld” lesz… no majd meglátjuk

 5. Angelus

  Erősen aggódom amiatt, hogy nincs benne vér! Egy kegyetlenül nyers középkori keresztes hadjáratot enélkül hogy lehet hitelesen ábrázolni?

 6. ati

  Nem kellet volna kiváltanom mozi jegyre mert ez egy tutira elcsépelt film 🙁
  Remek szinészi gárdara gondoltam jó filmnek igérkezik de ezt most pofára eséses volt(még barátaim is prüszöltek hogy mi a francnak néztünk meg).
  Véleményem szerint:
  Meszről sem közelitették eredeti Robin Hood történetéhez vagyis rendező arra szándékozik bennünket hogy várjuk a második részét vagyis ennek a folytatását.Reménykedni tudok hogy ebből vég képen ne készüljön folytatás, igy legalább csomó gázsit meg spórolhatnak.
  Komolyan nagyon sajnálom Russell Crowe de ezt most nagyon jól elxxxxa:( többet várok tőle 🙁 Gladiátor ótta csúcsáról lejebb fog csúszni ha nem szedi össze magát:(
  (Kommentet nem kérek)
  Üdv.

 7. Noot6

  egy eszetlen hülye állat lövöldözik a nyilal nem tom mi értelme van ennek de szégyelhetik magukat akik segitkezdtek a munkálatookban Russel C. a világ legszarabb színésze és tehetségtelen balfasz a kép recseg pedig eredeti dvd-n megvedtem vissza követelem a pénzemet ez rablás kérem EZ Magyarország egy nagy fos mindenben.

 8. Ulghar

  Szó se róla nem volt egy rossz film, csak megölték benne a Robin Hood a Sherwoodi erdők igazságosztójának legendáját. Mert hiszen a Robin Hood bizony egy igazi legenda, túlságosan rámentek a személyi realitásra, ami megölte a legendásságot. De nem volt rossz a film.
  10/7

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.