Műkincsvadászok

Műkincsvadászok – The Monuments Men

amerikai Dráma, 2014

 • magyar bemutató: 2014. február 20.
 • amerikai bemutató: 2014. február 7.
 • rendező: George Clooney
 • szereplők: Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin
 • gyártó stúdió: Smokehouse Pictures

A film megtörtént esetet dolgoz fel: a háború alatt amerikai művészettörténészekből, muzeológusokból és kurátorokból egy kis csapatot verbuváltak, akik ugyan katonailag egyáltalán nem voltak képzettek, mégis azt a feladatot kapták, hogy hatoljanak be az ellenséges területre, és mentsenek meg minél több műkincset, mielőtt Hitler elpusztíthatná azokat. Egészen izgalmasnak tűnik az önmagában komoly és drámai történet Ocean’s-szériát idéző könnyedsége. Clooney sokkal érdekesebb rendező, mint színész, ezt már bizonyította az Egy veszedelmes elme vallomásaival és a hatalom árnyékában című filmjével, így ezt a produkcióját is lelkesen várjuk!

The Monuments Men Trailer

magyar előzetes:

4 hozzászólás a(z) “Műkincsvadászok” bejegyzéshez

 1. Benc3

  Van egy olyan tippem, hogy ehhez a cikkhez a szöveget megint az a slánic- gyerek írta. Maga a trailer egyébként jó, remélem, hogy a fim is az lesz.

 2. Majka96

  A II. világháború idején a Nyugati fronton az amerikaiak gyakorlatilag fosztogattak, szóval ez a “mentsenek meg minél több műkincset, mielőtt Hitler elpusztítaná azokat” szöveg nálam nem jött be. Igazolt tényről beszéltem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.