Transzcendens

Transzcendens – Transcendence

amerikai sci-fi, 2014

 • magyar bemutató: 2014. április 17.
 • amerikai bemutató: 2014. április 18.
 • rendező: Wally Pfister
 • szereplők: Johnny Depp, Morgan Freeman, Cilian Murphy, Rebecca Hall
 • gyártó stúdió: Alcon Entertainment

Johnny Depp az elmúlt évek ökörködései után végre kezdi komolyan venni magát. Legújabb tudományos thrillerjében egy olyan férfit játszik, kinek agyát halála után egy számítógépbe oltják. A bonyodalmat az így kifejlesztett szuper intelligens és öntudatos computer radikális szellemi fejlődése, és az ezzel kéz a kézben járó hatalmi törekvései adják majd. A film impresszív színészgárdája mellett a rendezői székben az a Wally Pfister fog ülni, aki operatőri pályája alatt olyan nagyágyútól tanulhatta a szakma mikéntjét, mint Christopher Nolan. A izgalmas koncepcióval operáló tudományos-fantasztikum jövő áprilisban kerül az amerikai, ki tudja mikor pedig a magyar mozikba.

2014. március 29.
Transzcendens videó II.

2014. március 6.
Transzcendens videó I.

2014. március 6.
Transzcendens előzetes

2014. február 12.
Transzcendens előzetes

2014. február 11.
Transzcendens poszter

2013. december 22.
Transcendence első előzetes

8 hozzászólás a(z) “Transzcendens” bejegyzéshez

 1. Ubul

  Sokan leoltották a filmet, de szerintem a kategóriájában nagyon is megállja a helyét. Végre sikerült egy olyan filmet is csinálni ebben az évben aminek van valami értelme is, nem csak az értelmetlen hülyeségekről szól. Nagyon meg voltam elégedve vele. Olyan embereknek ajánlanám akik szeretik az eredeti sci-fi műfajt, és ezalatt nem az űrhajóval szétlőjük egymást dologra gondolok.

 2. Astro24

  Megnéztem a filmet én is, de egyszer elég is volt. Talán úgy van ahogy Ubul írja, “szerintem a kategóriájában nagyon is megállja a helyét”. Csakhogy nekem ez a “kategória” úgy néz ki, nem igazán jön be nekem. A film nagyon nem nyerte el a tetszésem. Unalmas mondhatni az egész film, talán a végén picit felpörög, de én akkor sem az ilyen filmekhez szoktam. Sajnos igaz, hogy manapság az embereket az akció dús, látvánnyal teli filmekkel lehet lenyűgözni…

 3. nyavalya

  Ez a film rossz, de nagyon. Wally Pfister-nek üzeni a világ: “a suszter maradjon a kaptafánál”. Köszönjük, de többet nem kérünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.