Utazók

Passengers

amerikai sci-fi dráma, 2016

 • magyar bemutató: 2017. január 12.
 • amerikai bemutató: 2016. december 21.
 • rendező: Morten Tyldum
 • főszereplők: Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Michael Sheen, Laurence Fishburne
 • gyártó studió: Sony Pictures

Egy űrhajó a 120 évig tartó csillagközi utazását teszi meg, fedélzetén több mint ötezer utassal. A harmincadik évben azonban valami miatt felébred két utas, egy férfi és egy nő. Nagy valószínűséggel az életüket már a hajó fedélzetén fogják leélni, de ezt megpróbálják elfogadni és a körülményekhez képest élvezni az életet. Ámde az űrhajó nem a terveknek megfelelően halad.

Utazók előzetes:

4 hozzászólás a(z) “Utazók” bejegyzéshez

 1. 4stro

  Szerintem nem lett rossz film. Mondom ezt férfiként, hisz valjuk be olykor-olykor már túlzásba vitték a romantika faktort. A film nagyon jól kezdett. Már-már horrorisztikus hangulata volt, de idővel oldódott a sötét hangulat és a felénél visszavett a film. Picit csalódás számomra a film, hisz én egy sci-fi thrillerre ültem be, ehelyett egy romantikus drámát kaptam. A filmben végig a nagy csavarra vártam, de nem jött el a pillanat. A 2 főszereplő viszont továbbra is korosztályaik legjobbjai szerintem. Bár nem hiszem, hogy ezért Oscart kapnak. Hogy őszinte legyek, nem sziporkáztak a szerepeikben, de rosszul semmiképp sem alakítottak. A látvány fenomenális volt. De abból is valamivel többet reméltem. Talán magamban magasra tettem a lécet, és ezért megkegyelmezek a filmnek. Meg azért is mert 2 olyan szinész játszott főszerepet akik a kedvenceim sorait erősítik. Összességében a film mintha egy sci-fi Titanic lett volna, csak közel sem olyan precízen kidolgozva. Talán a rendező úr nem tudta eldönteni, hogy a film milyen kategóriát képviseljen. Egyszer ajánlatos beülni rá szerintem, én nem bántam meg még ha kissé mást is vártam. 🙂

 2. Omy

  Szerintem egy igazán jó film lett. Hozzá teszem, én is a trailer miatt ültem be, és valamivel másabb film születezt belőle, de nem bántam meg, hogy engedtem a trailer csábításának. Ez egy nagyszerű romantikus film lett, sci-fi háttérrel és csodás szinészekkel megsozva a produkciót. Az eleje nagyon titokzatosan és pöppet félelmetesen indult, de féltávnál óldódott a hangulat, míg nem jöt Lawrence kisasszony. Míg ő szerintem ozthon érezte magát a szerepbe, addig mintha Chriss Pratt-nek kissé új terep lett volna. Nem alakított rosszúl, de jól láthatóan az ő jelleméhez ez komoly karakter. A story nagyon jó lett, bár kissé hajazott a Titanikkal szerintem is. A zene viszont elképesztően segít abban, hogy főhőseinkel együttérezzünk. Főleg a végén.
  Egyszer mindenképp megéri beülni rá! 🙂

 3. Graf Spee

  Nagyon jó film lett. Persze a történetet le lehet kritikákkal húzni, de ezek alapján az összes filmbe bele lehetne kötni.

  Röviden a filmről: Szerény véleményem szerint mesterien ötvözték benne egyrészt a Sci-fit, az egyes jelenetekben az akciót és természetesen a romantikát. Sci-fi fan vagy,… akkor menj nézd meg, szereted az akciófilmeket,… menj nézd meg. Ha a barátnőd szereti a romantikus filmeket viszont te pont ki nem álhatod csak amibe romantika van midnen extra nélkül… menjetek nézzétek meg. Egyik esetben se fog csalódni senki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.