Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet

Rogue One: A Star Wars Story (3D)

amerikai sci-fi kalandfilm, 2016

 • magyar bemutató: 2016. december 15.
 • amerikai bemutató: 2016. december 16.
 • rendező: Gareth Edwards
 • főszereplők: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk
 • gyártó studió: Walt Disney Pictures, Lucasfilm
 • további részek: Star Wars filmek

A fő Skywalker-történetet felvonultató filmek mellett a Disney egy-egy mellékszálat is be szeretne mutatni a Star Wars világából. A Zsivány Egyes a harmadik és negyedik epizód között játszódna, ami az első Halálcsillag terveit ellopó küldetést mutatná be.

video:

előzetes:

forgatási videó és poszter:

EW borító:

Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet előzetes:

19 hozzászólás a(z) “Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet” bejegyzéshez

 1. Anonymustár

  Végre nem egy Skywalker/Solo család központú film, és eddig egész jónak tűnik! Ben Mendelhson ahogy csak ott áll a fehér ruhájában és nézz, rögtön megállt bennem a szar. Már most odateszem Vader és Kylo mellé mint újabb legjobb fő gonosz. Ez a riasztó hangzás is megadta a hangulatát az előzetesnek. Jó ötlet volt. Persze tartok tőle mert a rendező előző munkája finoman fogalmazva se lett jó (Godzilla), de ha sikerül neki és jó lesz a film akkor mondhatni ez fogja megnyitni a kaput az olyan mellék SW filmekhez mint pl. a Han Solo, Boba Fett, stb. Mármint úgy értem, hogy a Disney nem csak egy Brandként fogja használni a Star Warst, hogy mivel van múltja és kurva nagy rajongótábora akkor minden szart ellehet vele adni, hanem tényleg a minőségre fognak törekedni. Egy KOTOR vagy TOR szerű filmet szívesen megnéznék.

 2. vala

  ÚRISTEN ki fordította ezt így le????????
  ZIVÁNY EGYES :DDDDDD
  Jézus , Mária, Szent József!
  Azt hittem ez csak valami vicc.
  “A zsivány”,” A gaz” vagy még jobb lenne”A gonosz” vagy “A rossz” fordításnak!
  De ZSIVÁNY EGYES??? Szakadok:)))))))))

 3. Ironn963

  Jajj de jó, végre egy SW amiben nem a halálcsillag van, és nem ugyanabban az évszázadban játszódik amiben az előző 7 rész… ja de.

  Komolyan elgondolkodtató nem-e az a céljuk, hogy kivégezzék a franchise-t az ötlettelen baromságaikkal, vagy tényleg ennyire sekélyes a kreativitásuk. A Csillagkohó legalább nem “golyó” volt.

  Időszerű volna évszázadot váltsanak, de felőlem +/- évezred is lehet.
  Valamelyik rendezőnek golyókat kéne növesztenie, és bevállalni valami újat, van miből szemezgetni: starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_Galactic_history

 4. Névtelen

  Star Wars fanoknak készült, akik mindent megnéznek, legyen az jó sztori vagy rossz. Én speciel a számítógépes effekteket kedvelem az ilyen jellegű sci-fi-kben. Persze nem mondom, hogy jobb sztorikat nem láttam még, de még egyszer mondom ez a film nem a sztoriról szól.

 5. 4stro

  Star Wars fanhoz híven ezt is letudtam. És igen, a Disney megint nem szorta el hála isten. Ugyanis ez a rész az egyik legjobb a 8 rész közűl. Örülök, hogy ezúttal a Disney bátrabban nyult hozzá az új dolgokhoz, mindemellett megtartva a nosztalgikus hangulatot is, ami ezúttal nem a film 99%-t tartalmazta, mint a 7. résznél. Ugye mint írtam ez az új rész az egyik legjobb, de talán a legjobb is lehetett volna, ha a Jediket nem felejtik ki. Hogy őszinte legyek, engem ebben a világban leginkább a Skywalker család storyja fogott meg, a többi már csak hab a tortán. De ha már story. Maga a story nem egy Nolan magic, de nincs is rá szükség, hisz akkor minden varázsát elveszítené az egész SW univerzum, még ha Nolan napjaink egyik legjobb rendezője is. Viszont a story mondjuk úgy, hogy nem acélos, de legalább nem keszekusza az egész és ami mégfontosabb, hogy ez a rész betömte a két 1. trilógia közötti űrt. Azért voltak benne dúrva cameok… Már-már Marvel szinten űzték itt a dolgokat. 🙂 A CGI pedig fenomenális. Sajnos elkell fogadnunk, hogy a mai filmek igen is nagy hangsúlyt fektetnek a látványba, és ez alól sem a 7. rész sem pedig ez a rész nem kivétel. Viszont ezúttal nem merűlt ki a film a látványba! A szereplőkkel sem volt semmi gond, bár 1-2 nem nyerte el a tetszésem, de kinek mi. 🙂 Talán a szinkron hangokat kell egy picit szokni, de azok is mondhatni rendben voltak. A komponálások viszont olykor túlságosan is szokatlanok voltak. Összességében egy nagyon jó filmet dobtak össze. Volt benne minden amit megérdemel egy Star Wars film, és szerintem igen változatos helyekre kalauzolt minket ezúttal a Disney.

  A Baljós Árnyaktól az Ébredő Erőig:
  1. rész: 7
  2. rész: 7
  3. rész: 10
  “3,5. rész” (Rogue One): 9
  4. rész: 9
  5. rész: 10
  6. rész: 10
  7. rész: 8

 6. Ramtamtam

  Csak fanoknak?
  A látvány és a hangzás nagyon tetszett.
  Maga a film átlagosan nézhető /néhol kifejezetetten unalmas/, véleményem szerint nem érdemelt két órás játékidőt.

  A Disney nem hazudtolta meg önmagát /negatív és pozitív értelemben egyaránt/. Ez és az előző epizód alapján pedig előre boritékolható “ez a fajta Star wars” koncepció a franchise hátra lévő napjaira; ami nekem kevésbé szimpatikus, míg a célközönség tutira imádni fogja.

 7. Robi

  Tele van koppintásokkal megint ez a film is.
  Jelmezek/szereplők/helyszínek/járművek mind ugyanazok, semmi újítás nincs benne.
  A történet is annyira lapos, sokkal érdekesebbre lehetett volna csinálni.
  Ami vicc, hogy a tervező egy videót tud küldeni magáról(, hogy Ő egy áruló valójában), de a terveket már nem küldi el 🙂
  Inkább tervezett volna bele egy gombot, amit megnyomva kinyír mindenkit.
  Ezek a 40 éves ötletek ma már nem állják meg a helyüket!

 8. Sityu8411

  bár nem kötekedésből:
  “Jelmezek/szereplők/helyszínek/járművek mind ugyanazok” mivel a 4 rész előtt játszodik közvetlenül nem lehet újjeb teknika mint akkor logika szerint

 9. csbcs

  Én féltem a sok idegen szereplőtől, illetve, hogy miként fog kapcsolódni a Star Wars tematikához, de sztm el lett találva a dolog.
  Két hiányzó dolog a filmből: több Star Wars dallam + egy két jedi belefért volna, de ha a jedik nem is zenét jobban rá lehetett volna hangolni, mert kb. csak a végére jött meg. De fordulatos, eseménydús és pörgős volt.
  Az első film, ahol a trailer nem tetszett, de a film igen. A 8.-at moziba nézem, ha kell egyedül. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.