2015 Őszi Mondocon

Mi is az a MondoCon? A Mondocon egy olyan többnapos rendezvény, amely Magyarországon a legnagyobb japán képregény és rajzfilm rajongók, a sci-fi és a fantasy valamint a cosplay és a számítógépes játékok kedvelőinek nyújt rengeteg változatos programot és egész napos szórakozást. A rendezvényt 2008-ban rendezték meg először, azóta is töretlen népszerűséggel tartják meg évente több alkalommal, tavasszal, nyáron és ősszel egyaránt.


Fotó: Dave – Mondocon Summer 2015

Kezdetben csak japán képregényekkel, animékkel, ázsiai kultúrával valamint cosplay-jel foglalkozott. Mára már a Mondocon kibővült sok más rendezvénnyel is, aminek hatására rendkívül széles és nagyon sokszínű témájú és műfajú programokkal találkozhat az ódalátogató.

Idén az Ősz Mondocon-t október 17-én és 18-án rendezik meg a Budapesti HunExpo-n.


Fotó: Dave – Mondocon Summer 2015

A rendezvényen számos kisebb eseményen lehet részt venni, mint különböző kiállítások, előadások, filmvetítések. Ének és tánc kedvelőinek karaoke, énekverseny, táncpad, kisebb versenyek és bemutatók. A cosplay, a jelmezkedvelők és készítők számára lehetőség nyílik bemutatókon workshopokon valamint versenyeken részt venni. A Őszi Mondoconon megrendezésre kerül továbbá Közép-Európa legnagyobb Cosplay versenye is.

Emellett sok más esemény is színesíti a programot.

A Mondocon megszokott programjai közé tartoznak a különböző rajz és képregény-rajzoló, novellaíró valamint videó, animált zenés video (AMV) készítő versenyek, meg ezek kiállításai és bemutatói.


Fotó: Dave – Mondocon Summer 2015

A rendezvényen a látogatóknak és rajongóknak lehetősége nyílik vásárlásra is többek között sci-fi és fantasy témájú könyvek, kártya- szerep- és társasjátékok, népszerű animés-mangás kiegészítők, ruhák, táskák, figurák, ékszerek továbbá japán valamint koreai zenekarok-bandák rajongói cuccok, egyéb kiegészítők.


Fotó: Dave – Mondocon Summer 2015

A számítógépes játékok kedvelőinek a rendezvényen sok más program mellett lehetőségük van különböző versenyek való részvételre is, valamint ellátogatatnak Mondocon League of Legends bajnokságra. Idén ősszel a program kiegészül a Mondocon programjai a PC Guru által szervezett PC Guru Show-jával is, ahol egész napos program keretében mutatják be 2015-ös év játékait és rengeteg kisebb előadáson a fontosabb tudnivalókat is megismerhetjük. Továbbá a Mondogames és PC Guru Show közös programja keretében Heroes of the Storm, HearthStone és StarCraft2 bajnokság is megrendezésre kerül. Ezen kívül lehetőség lesz kipróbálni a legnépszerűbb multiplayer játékokat és tervek szerint játékvásár is lesz.

De ami a legfontosabb, a programok mellett nagyon színes és sokrétű közösséggel és új emberekkel ismerkedhet meg a látogató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .