A függetlenség napja 2 – Feltámadás

The Independence Day Resurgence (3D)

amerikai sci-fi katasztrófafilm, 2016

 • magyar bemutató: 2016. június 23.
 • amerikai bemutató: 2016. június 24.
 • rendező: Roland Emmerich
 • főszereplők: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox, Brent Spiner, Charlotte Gainsbourg, Jessie Usher, Maika Monroe, Sela Ward
 • gyártó studió: 20th Century Fox

1996-ban Roland Emmerich Függetlenség napja nagyot szólt a mozikban, a földönkívüli inváziós film az akkori leglátványosabb filmek egyike volt. Húsz év elteltével Emmerichék egy folytatással állnak elő, amiben a főbb szereplők (Jeff Goldblum, Bill Pullman) visszatérnek, kivéve Will Smith. A történet miről is szólhat, minthogy az idegenek visszatérnek még nagyobb sereggel, de ezúttal az emberiség a birtokukba került földönkívüli technológiát felhasználva védik meg magukat.

szinkronizált előzetesek:

2016. május 24.
5 perces trailer

2016. május 4.
viral video

2016. április 22.
második trailer

2016. február 8.
A függetlenség napja 2 poszter:

2016. február 8.
Super Bowl tv-spot:

2015. december 13.

A függetlenség napja 2 előzetes:

2015. június 23.

concept art:

Logo teaser treiler:

59 hozzászólás a(z) “A függetlenség napja 2 – Feltámadás” bejegyzéshez

 1. xd109

  Jópárszor láttam már a filmet,és szerintem ez is olyan mint a világok harca!
  NEM lehet folytatni.

  Remélen nem az asyfos fog vele foglalkozni!

 2. tomia

  ugy jön képbe hogy ne feletsetek el a végén mind országban lezuhantak a város méretű űrhajok sztem oda fognak bemeni 😀

 3. Easy132

  Szerintem bemennek az űr hajóba és lehet hogy levadásszák őket, de a z én véleményem hogy felmentősereg jön az itt maradt UFÓ-k ért….
  🙂

 4. szotyi

  De mért a 2016 os filmek között van ha akkor lessz mért 2015 juliusa van ki írva valaki tugya a választ most akkor 2015 juliusára kész lessz bocs a helyesírási bénázás miat valaki meg írja ha tud valamit legyen szíves előre is köszi..

 5. Astro24

  Kíváncsi leszek, milyen folytatással kecsegtet majd a folytatás. Az 1. részt régen többször is megnéztem a TV-ben, mert tetszett, így erősen ajánlom nekik, hogy ne szúrják el! 😀

 6. Astro24

  Hááát…maradjunk annyiban, hogy majd kiderűl mit is hoz. Vannak pozitívumai is és negativumai is. Pozitívként kezelhető pl. hogy a rendező maradt ugyanaz, így álltalában a filmek szinvonala nem szokott akkorát esni. Valamint a trailer is adja magát! 😀 A nagy negatívum pedig nem más mint Will Smitt! Hiába zsúfoltak ennyi ismert szinészt bele a filmbe, ha egy akkor szinész nincs benne mint ő… Öszintén szolva, az 1. rész is miatta lett nagy kedvenc ez a film. Nekem nagyon bejön a stílusa, de sebaj, majd kapunk tőle egy jó kis a Öngyilkos osztagot! 😀

 7. energy

  Nagyon elegem van már a Hemsworth testvérekből, annyira nem jók! Az űrlények hajójára meg windows vistát, aztán hasta la vista, baby!

 8. Enzo

  Haha will smitt nagy szinesz na ne nevettes mar!mai filmekben a szineszi teljesitmeny szerintem nem sokat szamit inkabb a technika 1percben kb 120 kepvaltas van…akik nagy szineszek deniro.bud spencer stb akik meg szineszi teljesitmenyt nyujtottak nem trukoket

 9. NAGY FILM VOLT

  A múltkor (gyerekkoromban) álmodtam a függetlenség napjáró (mármint a filmről)
  nekem az volt a folytatás (ÁLOM-D ben méghozzá:) és 10-ből 10-et adnék rá.
  Nagyon élethű volt :] Mivel benne voltam XD Talán a jövőben ilyen álom filmek lesznek amiben mi magunk is részt vehetünk.
  .
  Amúgy nekem az egyik kedvenc filmem volt, nagyon megörültem hogy lesz folytatása.
  De egyáltalán nem ilyennek képzeltem el 🙁
  .
  A függetlenség napját nem az effektek tették azzá !
  😐

 10. Bali

  Az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam, az “A Függetlenség Napja” volt, és csináltak neki második részt is! Jajj! Az amcsiknak a “világ” elfoglalása (pusztulása) persze mindig is főleg az USA-t jelentette, na jó, újabban már mások is képbe kerülnek (pl: a 2012 c. filmben a kínaiak meg az európaiak.) Ez igazi katasztrófafilm…, nekünk!

 11. Fecóka

  Az 1 is tetszett, ez is bejön eddigi előzetesek alapján.
  Moziba és 3D-ben fogom megnézni.
  Család jelezte mindenki jönni akar…
  Sokba lesz.. 🙂 Nembaj…. Családi program legalább.

 12. dasdas

  Szégyenteljes, CGI tűzdelt, semmitmondó gagyi látványfilm.

  Az idegenek még mindig nem tanulták meg, hogy minél nagyobb a kikúrt hajójuk, annál sebezhetőbbek. Megint ugyanazt a gagyit kell lenyomni a torkunkon, mint 95-ben? Akkor még elment, de ma már ilyenből van évente minimum 10.

 13. Angyal

  Az első rész tetszett! Ez a második a bemutatók alapján valahogy nem jött be. Az elsőt annyiszor láttam, hogy minden egyes apró részletre emlékszem. Nem volt kellemes látni, hogy az idegen lény már megint egy kamrában van és az egyik ember torkára csavarja a csápjait stb.. stb.. stb.. ez olyan mint az első rész csak modernizálva. Nem folytatásnak hívnám. Egyenlőre csalódás a második rész – aztán ki tudja…

 14. Honszu

  Szerintem az első rész modernebb köntösben,de azért megnézem,mert nagyon szeretem ezt a filmet és kíváncsi vagyok,hogy rúgják hátsón az idegeneket.

 15. Honszu

  Az egyetlen valamire való színész egy mellékszereplő volt a filmben,de azért a film tetszett.
  (a kukorica földek királya)
  Russell Casse nevű pilóta öngyilkos akciót hajt végre, ezzel pedig megsemmisíti a bázist fenyegető hajót. A férfit hősnek kiáltják ki, később pedig a világ összes tájáról üzenetek jönnek, hogy sikerült elpusztítani az idegenek..

 16. Ádám

  Tény, hogy az első rész szerintem az egyik legjobb film a világon.
  Igen sok mindent úgymond másoltak az elsőből, ez egy kicsit unalmasabb, viszont sokkal látványosabb, nyilván a mai technika jobb, mindent beleértve, szerintem nagyon jó film lett. 10/10 nálam egy az egyben vissza adta az első rész hangulatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.