Avatar

Avatar – Avatár 3D mozi-film

amerikai sci-fi/akciófilm, 2009

 • magyar bemutató: 2009. december 17.
 • amerikai bemutató: 2009. december 18.
 • rendező: James Cameron
 • főszereplők: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel Moore
 • gyártó studió: 20th Century Fox
 • további részek: Avatar filmek
 • dvd infók: Avatar DVD és Blu-ray

Avatar angol és magyar plakátok:

A film James Cameron nagy visszatérésének fényében kerül bemutatásra, mível a Titanic óta nem csinált nagyjátékfilmet. Az évtized filmjének titulált Avatar elméletileg egy teljesen új moziélményt fog nyújtani, a kidolgozott grafika, a 3D tekintetében.

A film a jővőben játszódik, amikor az emberiségnek sikerül eljutnia egy másik csillagrendszerbe és ott találnak egy bolygót, a Pandorát, amin ugyancsak kifejlődőtt az élet. Az emberi faj a saját tulajdonába akarja vonni a bolygót és a rajta található nyersanyagokat, de szembe kerül az ottani őslakosokkal.

Avatar első előzetese:

további Avatar videók és előzetesek

161 hozzászólás a(z) “Avatar” bejegyzéshez

 1. M3NYUS

  Normális forgatókönyvet akarsz?
  Mondom:
  – Memento, Eredet, Social Network, Sötét Lovag, Terminátor 1.-2., Egy makulátlan elme örök ragyogása, Ponyvaregény és még sorolhatnám 85-től 2011-ig több száz olyan film van, de ahogy látom teljesen fölösleges, egy 5 éves is jobban megérti ezeket a dolgokat mint te! Források ember, FORRÁSOK!! NÉZ UTÁNA PÁR DOLOGNAK AZUTÁN KEZDJÉL FIKÁZNI MINDENT. Tudod erre is lehet használni az Internetet…És még vannak ilyenek a világon?….JESUS CHRIST!!!!!!!!!!???? 😀 XD

 2. M3NYUS

  Persze azok is jó filmek főleg a Bad Boys filmek, alap filmek ezek is csak írtam már olyan sok van, hogy nem férne ki! 😀 Csak párat felsoroltam. 🙂

 3. yumi

  Terminátor 1-2 pont ide passzol, erre gondoltam mikor a technikai újítás és a film többi részének az összhangjáról papoltam 😀 Tökéletes példa hogyan kell jól csinálni. (vagy pl Matrix 1)Utánanézek a dolgoknak, de elsősorban moziélvező vagyok. Nincs másom a vászon előtt ülve, csak az eddig látott filmek emléke, és a tájékozottságom. Ezek alapján tudom megítélni tetszett-e, vagy tényleg olyan jó-e mint sokan mondják. Nem fogok felmagasztalni egy filmet azért mert 2 nap vagy 3 hónap múlva utánaolvastam annak mennyit szenvedtek rajta….szeretném azt hinni hogy a nézők döntik el, hogy jó-e a film, és nem maga a rendező vagy a producer vagy akárki XD Már elnézést. A baráti társaságomban nem aratott sikert ez a mozi, és közös véleményen vagyunk erről a témáról. Ennek ellenére sok filmet akkor is megnézek, ha azt mondják rá szar, mert nem ez befolyásol. A végeredmény érdekel nem a háttérinfó 🙂 A megrendelőt nem érdekli hogy mikor milyen állapotban készítik el a munkát, határidőre kész legyen, a duma sem érdekli, csak a végeredmény, ami persze tökéletes legyen XD Ha tetszett utánanézel, ha nem jött be akkor nem. Ha szakmabeli vagy, akkor más a téma XDDDDDDDD

 4. M3NYUS

  Én a múlt héten vettem meg a Kibővített kiadást (3 DVD-s változat) és lenne pár kérdésem:
  1.:
  Miért van rajta 3 változat?
  Az első a mozis, a második a 8 perccel hosszabb mozis változat és a harmadik a 16 perccel hosszabb teljes változat. Evidens, ha a 16 percesben benne van az a 8 perc eddig nem látott jelenet(ek) akkor miért nem csak 2 változat van a DVD-ken? Na mind1.
  2.:
  DVD technikai infó:
  Az eredeti moziváltozat – kb. 155 perc
  A kibővített moziváltozat – kb. 163 perc
  Az eddig be nem mutatott, teljes változat – kb. 170 perc
  Na akkor: IMDB szerint:
  Runtime:
  162 min | 171 min (special edition) | 178 min (extended cut)
  Most akkor mi van?
  Van ennél is hosszabb változat vagy csak mi vagy ők írták el? Érdekes, lehet én vagyok a hülye, nem tudom.
  Viszont annak örülök, hogy az eddig nem látott jelenetek is szinkronosak.
  Őőőőőő….ennyi…. 😀 Valaki esetleg tudna választ adni akkor megköszönném, de intézkedni fogok én magam is az ügy érdekében és utána nézek pár dolognak.
  Amúgy marhajó film, a Gyűrűk Uránál is a Bővített verziót néztem meg először, ha már kiadták…miért ne! 😀

 5. Sityu8411

  a 3 változatra azt hiszem az a válasz hogy :
  1 sima
  2 bővíttet
  3 Rendezői változat tudtommal de lehet hogy tévedek mert régen olvastam ilyesmit

 6. M3NYUS

  Őőőőő…Kössz az infót….?….
  Na mind1, azóta utána jártam pár dolognak szóval most már tiszta csak 1 gondom van még mindig, a DVD technikai infók. Megnéztem a Teljes Változatot és kijött 2 óra 47 perc. Ez az elejétől a végéig lemért idő. Szóval ez közel sem 170 perc, pláne nem 178 az IMDB szerint.
  Mondjuk mind1 mert lehet egy kb. értéket mondtak szóval teljesen mind1.
  Viszont rengeteg olyan jelenet is van amit a mozis változatba igen csak bele kellet volna rakni…
  Röviden: Egy élmény volt. Nagyon tetszett, jó volt, hogy a teljes film szinkronos volt még a kimaradt, eddig még sosem látott jelenetek is és az alternatív nyitójelenettel is érdekesebb volt.
  Ajánlom mindenkinek, még vannak rajta érdekességek és kb.: 45 percnyi kimaradt jelenet szóval…:D
  Jöhet a folytatás James Cameron!!!! 😀

 7. annye

  Végre egy olyan film, ahol nem az emberek az áldozatok. Itt a földi népek a megszállók, ami érdekes. Eddig ilyen történetvezetéssel még nem találkoztam. A film képi világa gyönyörű, egyszerűen lenyűgöző. A bővített változatot még nem láttam, de ami késik, az nem múlik.

 8. KRM

  Most sikerült magam rávenni, hogy megnézzem, anno valahogy nem érdekelt, talán a túl nagy felhajtás miatt.
  Először dvd-n néztem meg, utána bluray-en, és tátva maradt a szám szó szerint. Ég és föld, nem is gondoltam volna, hogy ennyire. Egyes részeken a Warcraft 3 jutott eszembe a színek és a fények miatt.
  Na ezt éri meg 3D-ben megnézni, mert gyönyörű. A Dreddben a vér, a csillogó füst, szemcsék nem nagy szám, csak a példa kedvéért.

 9. Alex

  KRM:
  azért a Dredd-et nem hasonlítanám össze az Avatar-ral, mert egy: a Dredd negyed annyiból készült, mint az Avatar. Kettő: nem egy súlycsoportba tartoznak, nem is ugyan az a műfajuk.
  A Dredd az nagyon látványos volt, főképp azok, amiket leírtál. Csak kevesebb pénzből hozták ki, mint az Avatar-t.
  Egy szó, mint száz: kevesebb pénzből is lehet jó, látványos filmet csinálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.