Hitman: A 47-es ügynök

Hitman – Agent 47

amerikai akciófilm/thriller, 2015

 • magyar bemutató: 2015. augusztus 27.
 • amerikai bemutató: 2015. augusztus 28.
 • rendező: Aleksander Bach
 • főszereplők: Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware
 • gyártó studió: 20th Century Fox

A Hitman játékból már készült egy film Timothy Olyphant főszereplésével még 2007-ben, de nem nagyon rengette meg a világot, így a folytatás ötlete csak haloványan rajzolódott ki, amiből végül egyfajta reboottá lesz egy új főszereplővel. Eredetileg Paul Walker lett volna a 47-es ügynök, csak a sajnálatosan elhunyt a színész a forgatás megkezdte előtt, így végül a helyére Rupert Friendet választották meg a piros nyakkendős bérgyilkosnak. A történet szerint a tar fejű egy nővel kerül össze, akinek meg kell találni az apját és emiatt egy halom rosszfiút kell legyilkolászni, ráadásul a hatóságok is nyomában vannak.

Hitman: A 47-es ügynök előzetes:

további videojáték filmadaptációk

53 hozzászólás a(z) “Hitman: A 47-es ügynök” bejegyzéshez

 1. M3NYUS

  A játékokkal nem játszottam, de a film nekem bejött. Ha úgy tekint rá az ember mint egy sima mezei akciófilmre akkor jó, de ha azt várja amit egy “Game to movie” projektnek kéne, hogy adjon akkor csalódni fog mint minden ilyen és ehhez hasonló játékadaptációs filmnél.
  Szerintem is Olyphant jó volt Hitman-nak, Walker háááát….akkor már tényleg inkább Statham.

 2. ANTIM3NYUS

  Paul Walker?! Hát ezt is jól elbaszták akkor.
  Nem értem, ha egyszer bevált egy színész, márpedig Olyphant zökéletes volt a szerepre, akkor a miért kell belerondítani…

 3. Player

  Alig várom remélem minél hamarabb megjelenik a mozikban, az első is eszméletlen volt abban is reménykedek hogy nem csak 1-2 része lesz hanem több is!!!!!! 😀

 4. Hitmanfan

  Én várom a 2. részt mint állat türelmetlen vagyok . De… ha berakják ezt a Pault akkor én faszon szúrom magam !!! Ez nagyon nem állna jól 47-es ügynöknek !!! sokkal jobban áll egy ilyen 47-esnek a kopasz érzéstelen ámde mégis jóképű arc . Ez való egy bérgyilkosnak ! Nem egy ilyen kis faszputtonynak állna ez jól .Nem akarom meg sérteni akik kecvelik a színészt de az én szememben ez nem nézne ki jól ! Stathen is elmenne így nekem csak ne Paul-t !!! Am nagyon várom !!!! 😀

 5. Gaba

  Hitman fanatikus vagyok, imádom a játékokat és a filmet is, Jason Statham a kedvenc színészem, de szerintem hitmannek nem lenne jó. Paul Walker meg főleg nem. Olyphant jól játszotta, vagy ő legyen újra, vagy a fentebb található szinkronhang. De bárhogy is lesz, én mindenképp várom és megnézem majd!

 6. Tomi

  Már meg van a színész is, a forgatókönyvet pedig az a Skip Woods írja, aki a 2007-es Hitman filmet is elszúrta :/ Ez nem túl biztató szerintem 🙁 A Stúdió részéről meg pláne nem, hogy újra őt jelölték ki erre a feladatra.

 7. fxjd

  Ha Statham lesz benne meg se nézem. Már minden akció filmben az ő pofáját kell bámulni. Valami egyedibb kéne. Ráadásul ő nem is hasonlít a 47-esre.

 8. Dahaka

  Se Vin Diesel se Jason Statham nem lenne rá alkalmas. 47-es ügynök szerepére csak egyetlen színész lenne igazán alkalmas, aki meg nem más, mint David Bateson (ő adta a hangját az össes Hitman játékban 47-nek, és hasonlít is rá). Az 1. film nem volt rosz, eltekintve attól hogy semmi köze nem volt a Hitman játékokhoz…
  Nem tudom miért hiszi mindenki, hogy egy tucat akció-filmnek kell lennie a Hitman filmeknek, amikor a Hitman játékokat mindig is egy lasabb, mélyebb és komolyabb hangulat jellemzi.

 9. TERENSZ

  Én bár a Hitman játékkal nem játszottam, így ezt illetően nem tudok tényállást foglalni hogy olyan volt-e mint a játék vagy szarabb lett tőle a végeredmény.
  A lényeg hogy a filmben – vagy épp fordítva – ugyanaz kell történjen, vagy legalábbis nagyon hasonló módon, mint a másikban, máskülönben a néző-játékos nem tud azonosulni vele, nem tudja átélni.
  Míg egy filmben látjuk a történéseket és részesei vagyunk addig ugyanígy egy játékban is, csak annyi különbséggel hogy ott rajtunk múlik ez, meg az, de az eredmény ugyanaz.
  Általában ezért buknak meg a filmről készült játékadaptációk – vagy épp fordítva.
  Pl nekem a Max Payne egyáltalán nem tetszett, holott játékban igazi klasszikus sokak számára a mai napig.
  Semmi lassításos jelenet nem volt benne – vagy minimális – a főszereplő Mark Wahlberg helyére mást raktam volna – mondjuk azt akiről mintázva volt eleve a karakter mert akkor még a hangja is ugyanaz lett volna a kinézetén kívül.
  Mark Wahlberg-nek az a baj hogy egyszerűen nincs olyan “arca” hogy egy kemény de kiégett zsarut hitelesen tudjon alakítani.
  Én ugyanúgy nem találtam jónak a Transformers 4-ben és a TED-ben sem ami bár vígjáték de olyan erőltetett az alakítása…
  Hogy akkor persze a klasszikussá váló idegörlő vagy kellemes hangulatot adó zenéket már ne is említsem amik szintén kapcsolatok lehetnek a film-játék között.
  Ott van pl a Stalker ami nekem nagy kedvencem.
  Úgy volt hogy lesz belőle film – még ha csak egy rajongói változat is – de pl nagyon tetszett hogy a trailerben a játékból ismerős hangeffektek – mint a hangszóró riadó hang- vagy a detektor csipogó hangja felismerhető benne, vagy esetleg a trailer végén a bemondó szöveg mikor a srác jön az alagútban, az a hang szintén volt a játékban.
  Szóval fontosak az ilyen kapcsolatok.
  Ez egy plusz löketet ad, mivel ez volt a játékban is, és a film-trailer változatban is visszaköszön.
  Persze azóta síri csend van több éve, lehet nem is lesz belőle semmi.

  Fontos hogy a néző-játékos tudjon kapcsolatot találni a film vagy játék között, ne csak egy üres megfilmesített játék-film adaptált játék legyen amely beleolvad a többibe és eltűnik a süllyesztőben.

 10. Hitman-fan

  Az első Hitman filmet sokan lehúzták, bár nem értem miért. Szerintem egész jó film volt: jó volt a sztori, jó volt a rendezés, jók voltak a színészek. Az egyetlen ami nem tetszett az az volt, hogy eltértek a játékban megismert “előtörténettől”: “Ez a szervezet árvákra utazik, olyanokra akik senkinek sem kellenek, tökéletessé teszik a gyilkolásra..” A játékban az a sztori, hogy 47-es egy génmódosított klón, akit tökéletes gyilkosnak alkottak meg, szó szerint a vérében van. A filmnek egyáltalán nem kell követnie a játék pontos sztoriját, sőt unalmas is lett volna úgy végignézni hogy előtte már végigjátszottam a sztorit. De ezzel az egész történet alapját változtatták meg, ugyanis az első játékban ez volt az egész történet alapja. Ennek ellenére még lehetett volna folytatni a filmet.
  Na most itt van ez a reboot… Hát nem is tudom mit mondjak. A főszereplő egyáltalán nem illik 47-es szerepébe, a forgatókönyvről még nem tudok véleményt mondani, de már előre látom az előzetes alapján, hogy nem lesz egy népszerű film. Volt olyan haverom aki végig röhögött az előzetes alatt én inkább sírni tudtam volna. Már az előzetes tele van túlzásokkal: Hogyan sülhet el egy fegyver csak mert alárúg? Oké megeshet, de max véletlen. Micsoda földöntúli jedi-erővel rendelkezik ez a bérgyilkos, hogy fegyverrel a kezében felugrik hídállásba és még pontosan célozni is képes? Meg aztán feladja magát csak azért, hogy szerezzen egy álruhát? Hagyjuk már! Az előzetes nem hogy nem tetszett, de már abban sem vagyok biztos, hogy elmegyek a moziba megnézni. Borzasztó lesz a film, ehhez nem kell jövőlátónak lenni azt hiszem.

 11. RamTamTam

  Attól tartok, hogy ezzel a filmmel kapcsolatban is be fog jönni a korábbi hozzászólók jóslata; már a trailer tömve a jelen kor polkorrekt akciófilmes kliséivel (a kötelező kickboxbalerínától kezdve a bambazombi ellen-hadseregen át az értelmetlen koncepciójú akciókig). Hmmm… feltételezem, hogy lesz benne romantikus szál (seggbebillentve az eredeti szociopata génállat koncepciót megint), soha ki nem fogyó 9mm-es és a lehető legultragagyibb befejezés mellett fognak dönteni.

  Az esetek döntő többségében az ilyen filmek (pl. Max Payne) nem a gamereknek készülnek, hanem “csak” nekik, mint gondosan szegmentált célközönségnek, próbálnak eladni egy terméket egy másik, már befutott termék nevével. Ugyanaz a maszlag, ugyanazzal a politikai töltettel, tartalommal és szinvonalon mint 1000 másik hasonszőrű alkotás. Az átlag akciófilmek és az amerikai hadsereg PR különítményénak a gondolatvilága feltűnően egybevág ;)… de az már nem nekünk szól, hanem a hazai piacnak.

 12. RamTamTam

  Ha ismered a játékot és valami hasonlót szeretnél látni a vásznon; akkor ne nézd meg! A csalódás garantált.

  Számomra az akciók koncepciója volt a legkiábrándítóbb (azért a story és a karakterkidolgozás sem kutya; egy az egyben egy feltuningolt Amerikai Ninja 2). Ennyi értelmetlen (“csak-a-látvány-miatt”) akciójelenettel lehetne akár a Szállító sequel egy újabb darabja, vagy a Taken-é, vagy bármely szokványos akciófilm-sorozaté (akár az NCIS-é is). A Tarantino stílusára emlékeztető liftes jelenet (a film végén) azért átjött… :).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.