Hobbit 3: Az öt sereg csatája

The Hobbit: The Battle of the Five Armies /There and Back Again/ (3D)

amerikai-angol-új-zélandi fantasy/kalandfilm, 2014

 • magyar bemutató: 2014. december 18.
 • amerikai bemutató: 2014. december 17.
 • rendező: Peter Jackson
 • főszereplők: Ian McKellen, Martin Freeman, Cate Blanchett, Lee Pace, Richard Armitage, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Andy Serkis, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Ken Stott, Luke Evans
 • gyártó studió: New Line Cinema, Warner Bros. Pictures
 • további részek: A Gyűrűk Ura trilógia és a Hobbit filmek

Kevés olyan film van manapság a világon, melyet kevésbé kell bemutatni akár egy laikus számára is, mint a Gyűrűk Ura vagy a Hobbit világát. Ismerőstől, baráttól, munkatárstól, de akár egy bemutató trailer alapján, melyet a tévéből látott, de tudjuk, mit jelentenek. Történetünk, mint a korábbi Gyűrűk ura részek is, onnan veszik fel ismét a fonalat, ahol elvesztettük azt, pontosítva egy szép nagy sárkány próbálja meg elpusztítani a megmaradt kisfalut. Nagyon nehéz bármit mondani anélkül, hogy fontos részleteket ne áruljak el, így hogy mi fog történni a sárkánnyal megtudjuk decemberben. Mint tudjuk a gonosz erők Dol Guldur-nál újra erőre kapnak, korábbi részben láthattuk, ahogy Gandalf elég nagy csávába kerül Sauron-nal szemben. Most megkapjuk a teljes csata kiteljesedését, és ha minden a forgatókönyv szerint zajlik, akkor a végén sikerül legyőzni Sauron-t és hosszú időre feledésbe merül a gonosz. Csak addig, amíg egy ifjú hobbit, meg nem találja a Hatalom Gyűrűjét, de ez már egy másik történet ☺

Hobbit 3 -Az öt sereg csatája előzetes:

http://www.youtube.com/watch?v=nbUFwZLhaAc

további tartalmak:

 • Hobbit 3 videók
 • Hobbit 3 képek
 • Az Air New Zealand Hobbitos biztonsági videója

116 hozzászólás a(z) “Hobbit 3: Az öt sereg csatája” bejegyzéshez

 1. LP

  Kar hogy megint kivagtak egy par jelenetet ami pl az elozetesben benne volt.Jovore jon a bovitett majd(30 percet dob majd a filmen)

 2. Astro24

  Hatalmas film! 😀 Szerintem a Hobbit trilógia de talán az egész (Hobbi, Gyűrűk ura) univerzum legjobb része. Habár igaz, hogy mindez számomra csak egy kisebb csatának nézett ki a háború előtt, amit ugyebár a Gyűrűk urában már láthattunk, de ettől eltekintve, nagyon jól megoldották a csatajeleneteket. Amit Legolas művelt megint, az szemet gyönyörködtető egyszerűen. 😀 De mondom, nem csak ő, hanem az egész csatázás fenomenálisra sikeredett. Ez a rész egyértelműen kárpótol az 1. valamint 2. rész hiányaiban.És hát ugye a nagy harcokhoz párosul maga a látvány is, amit ugyan már megszokhattunk ettől az univerzumtól, viszont ezúttal is sikerült 1-2 új helyet vagy egyéb látványos dolgot megmutatniuk nekünk, nézőknek.

  A színészekre pedig rossz szót nem lehet mondani. Igazából itt én 2 új szereplőt tudnék kiemelni, akik belépőt nyertek a szívembe. Az egyik Evangeline Lilly, akit mindig is nagy színésznőnek tartottam, és ezúttal is bebizonyította, hogy igazam van. A másik pedig Lee Pace, aki nagyszerűen alakította ezúttal Thranduilt. De mondom a többiek is nagyon jók voltak.

  A story pedig fenomenális lett. Igaz most is kaptunk egy félig zakkant főszereplőt, de ezt már megszokhattuk. És sajnos voltak fontos “emberek” akiket elveszítettünk, amivel ezúton újat tudtak számomra mutatni azzal, hogy érzelemből is volt azért a filmben nem is olyan kevés! Valamint a Gyűrűk urával való összekapcsolás is nagyon jól sikerült. Amiből viszont most kevesebbet kaptunk az a humor, de nem is nagy gond, hisz az 1. két részben volt részünk belőle azért.

  De azért a zene mellett sem lehet csak úgy elsétálni, mert megint azt lehet elmondani, hogy nem csak a szemnek de a fülnek is nagyot alkottak.

  Várom már a bővített kiadást, mert azért 1-2 megmagyarázatlan szál volt benne…

  Az egész univerzumot értékelve:
  Gyu 1: 10/8
  Gyu 2: 10/6
  Gyu 3: 10/9
  Hobbit 1: 10/8
  Hobbit 2: 10/8
  Hobbit 3: 10/10

 3. NoName

  Véleményem szerint nagyon-nagyon egy jó film volt ez 🙂 Nem túlzás azt mondani,hogy a Hobbit és a Gyűrűk ura világának legjobbja.
  /SPOILERt tartalmaz/:
  Igen jól megvolt csinálva a Smaug-os jelenet,meg ha nem is tartott sokáig 🙂
  Izgalmakban egy percig sem volt hiány.Thorin elméjét megmérgezte az arany,s társaiban is csak azt látta hogy a kincseket akarják,s valamelyikük “elárulja őt”…Bilbó pedig azzal amit tett csak őt próbálta megóvni.
  Na de ugye a kincsekre igényt tartanak a tündék is(“merthogy az őket illeti”),és tóváros lakói is(bár ők jogosan is).Ámde az orkok hadjai Ereborra “fenik a fogukat” a helyeszkedése miatt.De ehez a törpöknek is van egy-két szavuk
  A harcot én nem láttam kicsinek,jóval érdekesebb volt,mint bármelyik a Gyűrűk urában.
  Bárhogyis,Thorin a végére hű maradt magához és barátaihoz,s társaival együtt kitört a “várjából”.
  A vége fölöttébb megható volt…
  A haldokló Thorin mondja Bilbónak:
  Búcsúzom betörő úr!Menj haza a könyveidhez,a kandallódhoz…és nézd ahogy nő a fád.A világ jobb hely lenne ha az otthont előbbre helyeznék az aranynál.(Emlékezetből írtam le…)

 4. Pötyi

  Ma nézem meg a filmet és azt kell mondjam,hogy undorítóan rossz film volt egy csomó dolog kérdés maradt pl. hogy mi lett Tauriellel mivel meghalt a törp akibe szerelmes volt meg a tört is belé. Az is kérdés,hogy akkor miért nem szerepel Tauriel a sima Gyűrűk Ura filmben ? Kérdés maradt,hogy mit kezd magával és a Halász is Luke Evans mi lesz velük ? Halász felneveli a gyerekeit gondolom. Legolas elment megkeresni a vándort vagyis Aragornt ez kiderül a vége fele most jön képbe majd a Gyűrűk Ura első része. Persze nem lövök le sok dolgot de a főgonoszok meghaltak még pár jófiú is . Annyira nekem ez nem jött be ez a HOBBIT Trilógia Nálam az összes Hobbit film egy nagy NULLA. A sima rendes Gyűrűk Ura filmek nálam TÍZESEK 🙂 Jobban megcsináltak mindent benne az orkokat a karaktereket a helyszíneket a csatákat meg mindent szóval szerintem a Hobbitot kár volt megalkotniuk. A rendező mondta párszor,hogy szívesen csinálna még középföldéről filmeket CSAK EZT NE !!! Leszégyenítették a sima gyűrűk ura filmeket 🙁

 5. sztiffler

  Szereny velemenyem hogy a film nagyon jo.szomorkas a vege csak annyi nem tetszett benne.nemtudom ha akad valaki akinek nem tetszik.bar csak minden film ilyen rossz lenne.

 6. LeoFan

  Fantasztikus film, határozottan ez a legjobb része a trilógiának de még így is jobbnak tartom a Gyűrűk Ura szériát.
  Az én értékelésem:
  1. Gyűrűk Ura 3
  2. Hobbit 3
  3. Hobbit 2
  4. Gyűrűk Ura 1
  5. Gyűrűk Ura 2
  6. Hobbit 1

 7. Cardas

  gyagyi volt, még egy fantasyhoz képest is irreális, a csata első és utolsó tíz perce között lapos unalom volt csupán, a végét meg összevissza kapkodták. nem tudni, hogy mi történt a törpökkel eztán, mi történt tauriellel, az emberekkel, a maradék orkokkal, beornnal, a medveemberrel (aki össz 10 másodpercet szerepel), csak gyors letudták hogy hazamegy bilbó és vége, puff. a szerelmi szál teljesen értelmét veszíti a végén, a harcijelenetek közt eszméletlenül nagy ostobaságok vannak, a harcidenevérek szerepe annyi h elrepülnek a jók feje felett azok meg félnek tőlük, és a CGI olyan sok hogy már gusztustalan. 4/10
  nekem eddig a tolkien filmek így sorakoznak:
  1 – Lotr 3
  2 – Lotr 1
  3 – Hobbit 1
  4 – Lotr 2
  5 – Hobbit 2
  6 – és utolsó ez a szánalmas kis hobbitnak nevezett harmadik rész

 8. berZ

  Ma néztem meg 3D-ben szerintem jó lett ez is mint a többi része. Már csak az van hátra hogy megvegyem ezt és a gyűrűk ura trilógiát díszdobozban

 9. Cappy

  Kedves NoName azért nincs benne a gyűrűk urába Tauriel mert a hobbit könyvben sincs benne csak Jackson rakta bele a filmbe ha utána olvastál volna tudnád. Tudod google.com sokat segít 😉

 10. NoName

  Szerintem ez a 3. rész messze felül múlta az első kettőt,valamit a Gyűrűk Ura bármely részét is(persze a Gyűrűk Ura fanok nem így gondolják ;).
  Az ÉN véleményem:
  Gyűrűk Ura 1: 10/8
  Gyűrűk ura 2: 10/7
  Gyűrűk Ura 3: 10/6
  Hobbit 1: 10/9
  Hobbit 2: 10/9
  Hobbit 3: 10/10

 11. bruhaha

  Ez a trilógia sajnos nagyon gyengére sikeredett. Semmi sztori, sok újdonságot sem tudhatunk meg…erőltetetten le akartak nyúzni még 3 bőrt a sztoriról, ennyire futotta.

 12. Kristóf

  Hogy mondhatják azt hogy a csata nem olyan jó én láttam moziba háromszor és az kell mondanom hogy a Király Visszatér után a legjobb!! Csak hát már a bővített kiadást várom !

 13. Cardas

  Azért mondják hogy nem jó a csata mert nincs benne lélek, csak harcolnak, mint egy transformersbe, és vége. A Legolas vs óriási vaslábú-kezű szerencsétlenség harca szörnyű, meg ahol elfünk felfut a levegőben lévő köveken… a denevérek jelentéktelenek voltak, mégis hatalmas hangsúlyt fektettek rájuk korábban, az alagútfúró férgek feleslegesek, csak bumm, megjelennek és ennyi, medveemberke lezuhan a csatába és tíz másodpercig látjuk, a csatának nincs íve csak jön egy ork, meghal, jön egy másik, meghal, aztán egy mégnagyobb ork, az is. nem lehet izgulni a szereplőkért mert nincs súlya az életüknek, meghal egy törp, nem gáz, van másik 12 ugyanolyan, bilbó nem halhat meg, legolas sem, gandalf se. Az összenőttszemöldökű mitugrász intéző minden két percben beugrik hogy ugyanazon sémára – gyávaság – épített vicced adjon elő, több a CGI mint az élő stábtag. Ha ez tetszett neked, bocs de nincs sok érzéked a fantasy-hoz és a harcjelenetekhez.

 14. kristof

  Én most néztem meg a bővített változatot és az kell hogy mondjam tökéletes. Minden plusz benne volt ami csak egy kicsit hiányzott a mozis változatból mindenkinek ajánlom kötelező darab!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.