Csillagok között

Csillagok között – Interstellar

amerikai Sci-Fi, 2014

 • magyar bemutató: 2014. november 6.
 • amerikai bemutató: 2014. november 7.
 • rendező: Christopher Nolan
 • szereplők: Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Michael Caine, Matt Damon, Ellen Burstyn
 • gyártó stúdió: Paramount Pictures

A nagy sikerű Sötét Lovag-trilógia befejeztével az időutazás bonyolult és képlékeny világába tereli a jövő nézőit Christopher Nolan. A rendező-forgatókönyvíró legújabb munkájában egy féreglyukon keresztül időben és alternatív valóságok közt ide-oda utazgató csapaté lesz a főszerep. A forgatást a Nolan produkciókhoz hasonló titokzatosság övezi, egyelőre csak a rendkívül impozáns színészgárda, és néhány elkattintott kép ismert. A filmben szerepet vállal többek közt Anne Hathaway, Jessica Chastain, a Nolan projektekből kihagyhatatlan Michael Caine, és az utóbbi néhány évben jó útra tért, színészi erényeket villogtató Matthew Mcconaughey. Az amerikai bemutatót 2014 végére időzítették.

Csillagok között előzetes:

további Csillagok között előzetesek
és képek/poszterek

60 hozzászólás a(z) “Csillagok között” bejegyzéshez

 1. Sefi

  Egyértelműen az év filmje, mondjuk idén nem volt olyan sok film, ami vetekedhetne vele. Nolan hozta a megszokott színvonalat…Matthew halamasat alakít…izgalom is volt benne bőven…viszont annyi kérdés marad, amikre nem kapunk választ…és logikailag is vannak hiányosságok.(SPOILER)Lenne pár kérdésem, a filmmel kapcsolatban. 1.Ugye a végén mondják Coopernek, hogy 124éves és a lánya is volt vele egyidős, akkor most az is 124 éves vagy még több? 🙂 2.A jövőbeli emberek hozták létre a féreglyukat és ők építették azt a 3Ds teret Coopernek, hogy üzenni tudjon…de hogy élhetnek azok a jövőbeli emberek jövőben, ha csak most mentik meg az emberiséget? 3.Alig volt ideje már az emberiségnek, de ilyen hamar megtudták építeni azokat a hatalmas űrállomásokat az új adatok szerint? 4.Nem vagyok nagy fizikus, de hogy tudta mozgatni a gravitáció segítségével az óramutatót a cooper, mert a poros koordináták oké, de ez nekem nem világos? 5.Honnan tudta a Murph, hogy az apja a “kísértet”? 6.Honnan jött rá a Cooper, hogy a jövőbeli emberek küldték a féreglyukat? 7. Mind a 2 Rangert belelőtték a Gargantuába, akkor azzal a meggyepált Endurance-al landolt a Brand doki? 😀 Vannak még érdekes kérdések, de Nolannél ezt már megszokhattuk. Az érzelmek néha hitelesek voltak, de például Doyle halála sem izgatta őket annyira. Hazaér a Cooper, de csak a lánya érdekli, lehet szólni kellett volna neki, hogy van/volt egy fia is(az sem derül ki mi lett vele)… 2szer néztem meg,de nálam a logikai hibák ellenére is benne van a Top 5ben.

 2. Sefi

  2x megnéztem alaposan. Ez a tudományos dolog az órás kérdést megmagyarázza, de vannak más hibák is, olyanok, amikre azért illett volna figyelni, de csak az ítélkezzen, aki már alkotott hasonlót 😀

 3. marcell03

  hát szerintem ez egy nagyon jó film de hát christopher nolan-től el is vártam ugye az utolsó filmje a sötét lovag felemelkedés is jól nyitott bár nem voltam tőle elragadtatva nekem a sötét lovag(2008) jobban tetszett de trilológiának nem rossz a felemelkedés. na visszatérve a csillagok közöttre hát nekem bejött. Az ilyen űr “kutatós” filmek nekem belyönnek mindig beleképzelem magam az ő helyzetükbe.nekem például a gravitáció is nagyon tetszett alfonso cuarontól bár a film csak 87 perc(tehát nem valami hosszú) de mégis nagyon megfogott az a 87 perc. na sziasztok. a csillagok között nagyon jó film (10/8,5).na csá

 4. Astro24

  Elképesztő film lett! Nolan a filmvilág Einstein-je. 😀 Merem állítani, hogy eddigi pályafutásának legnagyobb alkotása. Igazából én úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon bonyolult film lesz, ami ugyan félig meddig így volt, de ha beindítjuk a fejünkbe a motort, akkor az igazi a film… Bár Nolan-től ezt a furfangos, rafinált, csavaros műveket már megszokhattuk, amikkel semmi gondom sincs, hisz legalább van egy rendező, aki végre megdolgoztatja az agyunkat a lezáratlan kérdések tömkelegével. Habár ebben a filmjében a java részét megmagyarázta a végén, de azt se feledjük, hogy a válaszokra így is közel 3 órát várni kell, miközben gondolkodunk mindenen a filmmel kapcsolatban.
  Nem is tudom, hogy mi lesz Nolan következő nagy dobása, de egy biztos, Nolan egyre magasabbra teszi azt a lécet, amit előbb utóbb sajnos már nem tud elérni… Remélem erre még várnunk kell. 😀

  Na de azért a színészi stábot is meg kell, hogy dicsérjem, ugyanis a mi kis rendezőurunk megint csak jól választott! Valójában az összes színésszel megvoltam elégedve, de talán itt megint csak Matthew McConaughey alakítását tudnám kiemelni. Én mindig azt hittem, hogy ő csak egy átlagos színész, de pl. a tavalyi The Wolf of Wall Street c. filmben ugyan kevés szerepet kapott, de abban a parányi szerepben is hatalmasat alakított (ugye meg is kapta az Oscart érte). Idén viszont kapott egy belevaló, egyben teljesen hozzáillő főszerepet, ami lenyűgöző lett!

  És hát azért a látvány mellet sem szabad csak úgy elsuhanni. Fantasztikus lett az is, épp úgy mint a story.

  Még egyszer mondom/írom, az év talán egyik legnagyobb filmje lett eddig! Habár a film lehetett volna rövidebb is, de ez legyen a legkisebb gondom. 😀
  Nálam a film 10/10!

  CSAK AJÁNLANI TUDOM, PERSZE MOZIBAN ELSŐRE!

 5. Ubul

  Nagyon régóta vártam a filmet, és végre sikerült beülnöm a moziba, nagyon jó film lett, aki szereti nolan munkásságát az ne hagyja ki semmiképpen.

 6. Vajó Peti

  Láttam egy jópár sci-fit,rengeteg tudományos elmélettel is foglalkoztam,úgyhogy semmi perc alatt átláttam a film logikai hibáit.
  SPOILER
  1.A tudósoknak csak néhány csóri űrhajójuk volt amiket az űrbe küldhettek,miért nem készíthettek csúcstechnológiai űrhajókat?Ennyire nem támogatták az űrutazást,nem gondoltak arra hogy vész esetén el kéne hagyni a bolygót?!
  2.Ha már meglett volna a csúcstechnológia,akkor simán megmenthették volna a Földet,és persze a kalandos űrutazások gazdaságosabbak lehettek volna..
  SPOILER VÉGE

  Az az igazság hogy az űrutazásos filmek kora lejárt,úgyhogy nekem ez a film se végignézhetős és nekem nagyon átlátszó(bár nem muszáj velem egyetérteni).Azért a látványok,ötletek szépek voltak benne,az Anne Hathaway-jel meg totálisan meg voltam elégedve(nekem nagyon bejön)..

 7. ftomi6

  Imádom Nolan filmjeit, mindegyiket szerettem, ez se volt rossz film, de azért az átlag Nolan színvonalat nem karcolja, egy átlagos rendezőtől kiemelkedő film lett volna, de szerintem egy ilyen rendező zseni többre is képes lett volna.
  Összeségében nagyon jó a film, de azért Nolantől többet vártam

 8. Ubul

  Ha csak ennyi logikai hibát láttál a filmben, hogy gagyi az űrhajó, és mint írod a tudományos elméleteket ismered, akkor valószínű jól megcsinálták a filmet.

 9. Vajó Peti

  Igen,ahogy mondod:a rendező úgy látszik vágja a tudományos ismereteket,a filmet tényleg jól megcsinálta a sok király jelenettel,de én inkább maradok a Batman-trilógiánál,mert Nolan ezzel a trilógiával sokkal verhetetlenebb.xD

 10. Ubul

  De ha belegondolsz, a filmben elmondták, hogy (spoiler) az A terv szerint a nagy űrhajó el volt készítve, csak ugye nem volt meg az egyenlet amivel fel tudtak volna szállni. A film végén azon voltak mikor felébredt a hősünk 😀

 11. Vajó Peti

  Igen,ez a film a mi lenne ha (spoiler)nem lenne meg az egyenlet a felszálláshoz,de ilyenkor egy kissebb,1 példányos, csúcsfejlett hajóval is bevállalhatták volna az expedíciót egyenlet nélkül is,akkor is kb. ugyanennyi esélyük lett volna míg nagynehezen eljutnak a féreglyukhoz.De még így is elvérzik a vége:a féreglyuk és a fekete lyuk is lehetett volna fejlettebb,akkor hamarabb célhoz érnek és nem kell elhagyni a Földet(még az időutazás is gyorsabb lett volna).De az elgondolás így is jó!Csak fejlettebb merészséggel nem 2 óra 40 peces lett volna a film(spoiler vége).

  A Csillagkapu sorozat készítői már be is dobták a törülközőt az ilyen űrutazásos témában, mert már nagyon kevés a választék ebben a műfajban,úgy látszik ez a film még tett egy újabb kísérletet a gyengébb Star Trek és Riddick kísérletek mellett.Ilyen filmek ügyében már csak a Prometheus(és talán az Avatar)filmekben találhatsz újabb elképzeléseket(mármint ha ez a téma érdekel téged)..

 12. Scooby

  Nah, megnéztem tegnap moziban, és hát hihetetlen volt… Ekkora sz*r, f*s, értelmetlen és a végére teljesen nézhetetlen undormányt még nem láttam, azt hiszem ez volt életem eddigi legrosszabb filmje amit moziban néztem… Messziről kerüljétek el… Év filmje… Na ja… Komolyan, a végjátéknál legszjvesebben röhögtem volna, csak aztán eszembe jutott, h ez nem vígjáték és nem kellene… Hihetetlenül trágya film… :/

 13. jedi

  Kedves Scooby!
  Menj akkor Transformers 4-et nézni,mert az meg kurvára értelmews ahogy böhöm nagy Cg robot ölik egymást,a rasszista vicceikel és szexista Bay-jel!

 14. Cardas

  “csak az ítélkezzen, aki már alkotott hasonlót 😀 ”
  szóval nem lehet azt mondani a nézőnek hogy rossz volt a film, mert ő nem képes ilyet készíteni… azaz étterembe sem szólhat a vendég hogy nem ízlik neki az étel, mert nem szakács, ugye? 🙂

 15. animoas

  Novemberben néztem meg nem láttam eddig jobb filmet, csak az volt vele a baj hogy a reklámokkal együtt 3 órás lett!!!

 16. BoBo

  Szerintem nagyon érdekes és elgondolkoztató film .Először éreztem magam testközelben a mai tudomány egyik leginkább kutatott területéhez a fekete lyukakhoz.Szerintem a film a jelenlegi tudásunk csúcsát próbálja az “egyszerű” néző számára érthető módon bemutatni. Nekem nagyon tetszett, már többször is végignéztem és mindig a hideg futkos a hátamon, amikor beleélem magam a párhuzamosan történő eseményekbe,melyek aztán találkoznak és”minden”világossá válik … Ezt a filmet nem szabad kihagyni annak, akit érdekel a fekete lyuk, a több dimenziós tér,és az időutazás mai tudásunk szerinti legjobb ábrázolása ,és nem riad meg az agymunkától sem ,mert szükség lesz rá ! De megéri !Amióta először láttam, nincs olyan hét,hogy ne jutna eszembe a film valamelyik jelenete,illetve sugallt mondanivalója! Csak a nagy filmek tudnak az emberre hosszútávú hatást gyakorolni …Ez egy ilyen film. Remélem megkapja a neki járó elismeréseket is (természetesen a kiváló színészekkel együtt).

 17. Zoli

  Végre megtudtam nézni…már alig vártam! Hihetetlenül nagy csalódás volt, de lehet csak én vártam túl sokat. Kár érte 🙁

 18. 5T4R

  Megnéztem a filmet én is, és egy valamit nagyon bánok, hogy nem a moziban tettem ezt! Hatalamas film, egyszerűen nagyszerű! 😀 Amit Nolan művelt megint, ahhoz foghatót még nem láttam eddig. Hogy honnan jönnek neki ezek az ötletek, azt nem is értem. Maga a story az valami elképesztő. És ami még elképesztőbb, az az, hogy egy egyszerűnek tűnő fő storyból, egy ilyen hatalmasat, egyben igen bonyolúlt történetet alkotott (ami ha a film nagy részében nem is ért az ember, a végére biztosan össze áll az egész), s mind ezt dúrva 3 óra alatt méghozzá.

  A szereplők elött pedig le a kalappal! Ennél jobb színészgárdát nem igazán lehetett volna összeállítani. És ami megint bebizonyosodott, az nem más, mint, hogy Matthew McConaughey igen is nagy színész, és, hogy igazán megérdemelte a tavaji Oscarjat is! Számomra itt is lehengerlő alakítást nyújtott, épp úgy mint az összes többi fontos szereplője a filmnek.

  A látvány pedig eszméletlen volt! Ehhez nem is tudnék többet hozzáfűzni. 😀

  És mint minden eddigi része a filmnek, úgy a zene is nagyon ott volt, hisz azért na, valjuk be, mégis csak Zimmer uraság komponált. És hát az ő művei igen is jól szoktak sikerülni. Az én szememben, azaz fülemben, ezen a téren jelenleg verhetetlen a filmek világában!

  Tehát igen, Nolannak sikerült még magasabbra tenni azt a bizonyos lécet, eme filmjével. Nagyon jó film lett, még egyszer hangsúlyoznám! Tömény 3 órányi kaland, és izgalom. 😀

 19. 5T4R

  A tegnapi nap folyamán már harmadszorra néztem meg a filmet, és annak ellenére, hogy már-már kívülről fújom a storyját, még mindig nagyon tetszik, bárki bármit mond. Még mindíg képes a film megmozgatni agytekervényeim, és még 3. alkalommal is képes lenyűgözni. Aki még mindíg nem látta, annak itt az ideje megnézni jó minőségben! 😀

 20. Zoli

  Én is megneztem És óriási élményt nyújtott nekem. Csodálatos látványos és a történt nagyon jó. Nagyon nagyot alakított Nolan. Köszönöm neked. Meg ható és izgalmas a film és légyszíves ne mondjátok a filmre hogy szar.

 21. Astro24

  Mára már 4. alkalommal néztem meg a filmet, és még mindig azt tudom rá csak mondani, hogy egyszerűen hatalmas fil még mindig. Pedig már kívűlről fújom a storyt, de még mindig vannak részek melyek izgalomba hoznak. És ennek a fő oka szerintem a hátborzongatóan jó zene. Ja és igen, mivel már negyedszerre láttam, így volt időm kiszúrni a főszereplő kislány nagyszerű, egyben a magyar színészeket is alázó alakítását. Nem mintha a többi szereplő nem volt jó, ugyanis ők is tökéletesek voltak, de az, hogy egy a való életben is 10 évesnek számító kislány is a kisujjából rázzon ki egy ilyen jó alakítást, ahhoz pofa kell. Ezért a kislánynak nagy gratuláci 10 éves létére, míg a magyar szinészek inkább bújjanak el…

 22. Sebestyén odett

  Lélek emelő,sőt a lélek szabadságát tükrözi,amire azt hiszem mindenki vágyik. Ez egy olyan film,aminek folytatása kell legyen,mert ez a stílusú film mutatja a jó érzésű emberek jövőképét.Persze ez életünk végéig,mert akkor a lélek felszabadul e fizikai kötöttségek alól,hogy a régi helyére kerülhessen, ISTENHEZ a MI ATYÁNKHOZ.. Ahol, Ő már készíti számunkra az örök lakhelyet,amilyet még szem nem látott ember el sem gondolt ,olyant készít az ŐT Szeretőknek… ISTENNEK Semmi sem Lehetetlen…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.