Thor 2: Sötét világ

Thor 2: Sötét világ – Thor: The Dark World (3D)

amerikai kalandfilm/akciófilm, 2013

 • magyar bemutató: 2013. november 14.
 • amerikai bemutató: 2013. november 8.
 • rendező: Alan Taylor
 • főszereplők: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Jaimie Alexander, Idris Elba, Zachary Levi, Stellan Skarsgard, Christopher Eccleston
 • gyártó studió: Walt Disney Pictures, Marvel Studios
 • további részek: Marvel filmek

Thor visszakerült Asgardba, ahol az öccse lázadása miatt újra kell értékelnie a világuk sorsát… A második rész már inkább fog összpontosítani a viking mondavilágra és előtérbe kerül a Kilenc Világ…

2014. február 5.
Thor 2 dvd/Blu-ray promo (amerikai megjelenés: 2014. február 25.)

2013. november 26.
Forgatási videó:

2013. októbert 12.
Videó Lokiról:

2013. októbert 5.

2013. októbert 4.

2013. szeptember 9.
Thor 2 videó
http://www.youtube.com/watch?v=uIf5SR6q_R4

2013. szeptember 9.
Thor 2 nemzetközi poszterek:

2013. augusztus 28.
Thor 2 filmposzterek:

2013. augusztus 26.
képek az Empire magazinból:

2013. augusztus 25.
Thor forgatási videó:

2013. augusztus 24.
Thor és Loki az Empire címlapján:

2013. augusztus 7.
Thor 2 trailer:

2013. augusztus 6.
Loki olvas:

2013. augusztus 2.
Thor 2 filmplakát:

2013. július 21.
Thor 2 Comic-Con promokép:

2013. július 16.
Thor 2 ComicCon plakát:

2013. április 23.
Thor 2 előzetes:

2013. április 19.
Thor 2 poszter:

2013. február 1.
Hivatalos kép a Thor 2 forgatásról:

2012. november 15.
Képek az ellenségekről a londoni forgatásról:

további forgatási videók

2012. szeptember 12.
Forgatási képek az angliai Surrey, Bourne Wood-ból

2012. július 16.
Thor – The Dark World promokép

202 hozzászólás a(z) “Thor 2: Sötét világ” bejegyzéshez

 1. Vajó Peti

  Hajdu Bálint:

  “amit írtál az nemcsak hülyeség,hanem értelme sincs.”(filozófiai értelemben minek van értelme és minek nincs?)

  De legalább a fenti állításodat megpróbáltad érvekkel “bizonyítani”(vagyis leírtad a saját véleményedet,inkább maradjunk ennyiben):
  “Pedig még nézted volna jó sokáig ahogy Thor lezúz mindenkit”.Néztem volna akkor,ha a film történetét komolyabbra fordítják,de én nem tartottam komolynak,mert több Thor képregényt ismerek,és a Thor főleg csapatjátékos,önálló szereplőként csak bemutatkozik eddig 2 filmben(a régi Hihetetlen Hulk filmben próbálták csapatjátékossá tenni,de az akkori filmtechnika nagyon gyenge lábakon állt).Igen,a film humora nekem nem teszett,de mondjuk A csodálatos Pókember filmben mintha több ilyet láttam volna,azokon mintha röhögtem volna.Ahogy írtam:”a poénkodás a Marvel image része”,úgyhogy igen Bálint,hozzá vagyok szokva ehez,csak így tovább.
  “a film csak annyit reklámoz,hogy a Marvel studios nem tért le a jó útról”.Ezzel egyet értek,de én megírtam azt is,hogy “egy ilyen alapsztori egy színvonalas képregényben már bukás lenne”.Én képregényolvasó generációban nőttem fel,manapság a képregényolvasás nem divat,ezért filmekkel akarják a hiányt pótolni,én mint veterán olvasó nem sokat tudok kezdeni egy olyan alapsztorival,ami:
  1.Nekem már lerágott csont.
  2.Ahogy már írtam,manapság nehezen üzemel a képregényipar,éppen ezért a régi”kevés “veterán olvasónak nem nagyon való egy ilyen film,ez a film tehát más generációkat is meg akar szólaltatni,engem nem nagyon tudott,mert én veterán vagyok(sőt:még most is vadászok az új képregényekre).

  Igen,voltak mellékjelenetek,de azokra nem voltam kíváncsi,mert ezek a képregényekben se kötnének le.Az eddigi összes Marvel film mind az univerzum része,egyes filmeket inkább technikailag tudok jól értékelni,ahogy ezt a filmet is,másokat pedig tartalmilag is,és nekem ezek tetszenek jobban.A mai képregényfilmek mintha külön epizódokat építenének fel,mintha egy tévésorozatot látnék,amelyeknek egyes epizódjai inkább technikailag kötnek le,máshol már tartalmilag is,ezért azokat szívesen végig nézem.

  A legutolsó mondatoddal teljes egészében egyet értek,én is így vagyok a folytatásokkal.

  Utóirat:kissé restellem magam amiatt,hogy képregényadaptációs filmeken kívül szinte semmi más filmhez nem nagyon tudok írni,de nem tudok mit írni róluk,mert manapság a képregényfilm a divat,és a képregényfilmek univerzuma szinte elhomályosítja a többi film univerzumát..

 2. Tuning7

  Hajdu Bálint: Neked tetszett a vasember 3 vagy nem? Csak, mert nem tudom eldönteni, hogy azért írtad, mert nagyon rossz lett vagy, mert nagyon jó lett.:)

 3. Mezeiii

  Többen írtátok hogy nem nagyon lett eltalálva a soundtrack és hogy jobb lett volna Hans Zimmer,az igaz csak neki lehet szerződése van a DC-hez a TDK vagy a Man of steel miatt,fene tudja

 4. Csatar

  Én Szerintem Odin, Eric Selvig testébe került hisz a film közepe felé azt mondja Selvig hogy egy Isten van a testében!
  Max igy tudom el képzelni.

 5. \\\Ultron///

  “Egy Isten él az agyamban”,ezt Lokira értette, mivel a Bosszúállókban meg babonázta Sólyomszemmel együtt.

 6. Berren

  Egész jó film volt, de a “főgonosz” eléggé kidolgozatlan volt… mármint háttértörténetileg.

  Arra én is kiváncsi vagyok, hogy Loki mit csinált az apjával…

  A stáblista utáni jeleneteket be tudná valaki linkelni? Tudom, hogy mi van benne, de szeretném saját szememmel látni, a mozibol sajnos sietve távoztam, és ez így kimaradt. :/

  Az nagyon komoly volt, hogy Heindal 2 törrel leszedett egy kisebb űrhajót, úgy, hogy megkarcolta velük a burkolatot, de amikor egy pontosan ugyanolyan hajó, a palotába becsapódva vagy 12 oszlopot kidönt, semmi baja nem lett. (később még repültek is vele)

 7. Domokos Lajos

  Én is most néztem meg hát kettös ponton állok a vasember 3 jobb volt, valahogy a vége nem tetszett, hogy loki volt aki thorral beszélt, mert így úgy néz ki megint átfogja verni , nálam 10/7.

 8. Cardas

  Hajdu Bálint, te írsz hülyeségeket, nem mások.
  “A Thornak VAN története és aki érti is hogy miről van szó annak van a végén egy olyan érzése hogy máris vége ?? Pedig még nézted volna jó sokáig ahogy Thor lezúz mindenkit”
  Hát ez nem történet, hanem zúzás, ami a történet színesítésére szolgál. Keversz valamit… Aki érti a történetet, az halálra unja magát egy ilyen filmen, mert nincs története. Meg kell menteni a világot, megmentik egy tökre jellemtelen karaktertől, van benne egy teljesen odaerőszakolt szerelem, Loki poénkodás, és ennyi. A vicceken én is nevettem, de attól még nem érzem helyesnek hogy ennyi van benne. Ez a film megpróbálta lemásolni az Avengers-t humorilag, semmilyen Thoros hangulatot nem adott. Tömérdek sok értelmetlenség, ostobaság és fölösleges jelenetet tartalmazott.

  “A csatajeleneteket pedig nagyon jól megcsinálták mind látványban mind pezsgésben.”
  Ebből csak a gravitációs gránátot tudom kiemelni, a többi középszerű. Az béna csatajelenet, ha kardoznak, és egyszer csak egy aknavetős idegen beugrik közéjük. És ebben ez volt.

  “A történetben vannak fordulatok bár nem sok de elég is ennyi”
  Egy fordulat van benne. A végén. A többit visszacsinálják a film alatt, sok értelme volt akkor a fordulatoknak. Amúgy semmi nem változik a film végére a végén lévő esemény kivéve, ami elég gyenge. Már megint egy Lokis csel.. húú! Ennél többet kéne mutatni.

  “a párbeszédeket jól megcsinálták bár elismerem nem azok a legjobbak a filmben.”
  A szöveg szájbarágós volt, mintha agyatlanokként kezelné a nézőket… a sötét elfek történetét pl. kétszer elmondták ugyanúgy 2-3 percben.

  “Ha a humort nem érted akkor veled van a gond mert én 2-szer is voltam és mind a 2-szer röhögtem az egész mozival együtt a vicceken mert nagyon jók és jó is lesz ha hozzászoksz mert már az összes Marvel filmben ez lesz 😀 :D”
  Ha a film címe DARK world, akkor legyen darkos, ne röhögje szét magát mindenki. Ha simán Thor 2, akkor beleférne. Itt világot akarnak elpusztítani, ne humorizáljunk már annyit. És ha a marvel most nem a humorra épít, hanem a komolytalanságra. És ha ezt folytatja, szar lesz, mert csak az agyatlanoknak készül akik nevetni akarnak, hogy hú de püfölik egymást. Aztán lesüllyed TF szintre az egész. Nem ártana komorabb filmeket is készíteni, vagy a meglévőkben nem elpoénkodni olyan dolgokat, mint amiket itt. IM 3-ban A Mandarin röhej volt. Tony pánikbetegsége szintúgy. Pedig ezeket lehetett volna komolyabbá tenni, mert jó az alapanyag. Thor 2-ben világvége. De inkább csak röhögjünk két marakodó tesón…

  “És az hogy reklámfilm az meg aztán a csúcsa a hülyeségednek ez a film csak annyit reklámoz hogy a Marvel studios nem tért le a jó útról.”
  De letért. Azt hiszik, hogy meglovagolva az avengers-t most nem kell próbálkozzanak. Szerintem… lehet másnak meg ez jön be, de ez nem marvel, hanem marvel paródia.

  “Már nagyon várom a folytatásokat főleg a bosszúállók 2”
  a Thor 3-at és A2-t nagyon várom, és bízok benne, hogy színvonalas, meg kevésbé gyerekesebb lesz mint a Thor 2.

 9. tomi

  Párommal megnéztük moziban, nem emlékszem semmire belőle. Egy képet nem tudok felidézni. Pedig az első rész úgy-ahogy tetszett. Szóval nem hagyott nyomot…

 10. Robi

  #tomi
  A meztelenül rohangáló tudós sem rémlik? 🙂
  Ezen kívül 5/10-es film, unalmas és lerágott csont érzést ad.
  Gondolom lesz majd 3. része is 🙂

 11. Tony Stark

  Szerintem sokkal jobb, mint az első rész. Látványosabb, akciódúsabb. Tom Hiddleston szokásosan nagyon jól alakított. Natalie Portman pedig lekevert egy két pofont. 😀
  Egy bakit is észrevettem: amikor az a hajó berepül Asgard-ba abba a főépületbe vagy mibe, szétroppantja az összes tartóoszlopot. Hogy nem dől össze az épület?
  Egyébként a gonoszok leginkább a Space Jockey-ra emlékeztettek a Prometheus-ból.
  Visszatérve a film látványosságára, nagyon lenyűgöző volt. A táj gyönyörű volt, a gépeket is nagyon jól meganimálták. Néhol olyan érzésem volt, mintha ez a film a Star Wars és a Gyűrűk Ura keveréke lenne. Ugyanis a gépezetek meg a lézerlövedékek teljesen Star Wars-osak voltak, Asgard pedig tisztára úgy nézett ki, mint Völgyzugoly a Gyűrűk Urából.
  Összességében nagyon jó film volt, mondhatom, hogy talán az egyik legjobb MARVEL-film, azok közül, amiket edddig láttam.

 12. Dominik Toretto

  Nekem nem tetszett a film. Mondjuk én egy olyan filmet szerettem volna mint a Bosszúállók de nem lett olyan. A bosszúállók nagyon fasza film na de majd a második rész sokkal jobb lesz szerintem az új karakterek miatt is Magneto gyermekei is benne lesznek. Vízió , Ultron , Hadigép , Thanos , Baron Wolfgang Von Strucker

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.