2012 (film)

2012

amerikai kalandfilm/dráma, 2009

  • magyar bemutató: 2009. november 12.
  • amerikai bemutató: 2009. november 13.
  • rendező: Roland Emmerich
  • főszereplők: John Cusack, Woody Harrelson, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Danny Glover, Thandie Newton
  • gyártó studió: Columbia Pictures
  • DVD infók: 2012 DVD és Blu-ray

Plakátok a filmhez:


A fejlett maja nép egy saját naptárat készített, ami elképesztően pontos (még a Gergely-naptárnál is pontosabb), és adott korszakonként „lejár”, majd azután újra kezdi a számlálást. Az első lejárásának ideje 2012. december 21.-re esik, amit egyesek a világ teljes újraformálásával tesznek egyenlővé.

Ezt a változást a katasztrófilmjeiről (Holnapután, A függetlenség napja, Godzilla) nevezetes Roland Emmerich a világ teljes pusztulásával gondolja el, amit a természeti katasztrófák következtében megy végbe, és persze közben pedig egy kis család az életét próbálja menteni.

2012 film magyar előzetes:

további videók a 2012 filmhez (angolul)

105 thoughts on “2012 (film)

  1. cantri

    Author!

    A Föld egyszer biztos el fog pusztulni, de nem hinném, hogy ezt évre pontosan meg lehet jósolni! Én bízom az emberiségben, túl fogjuk élni a globális felmelegedést és okait!

  2. Viki

    Annyiszor mondták már h világvége h ez az egész kezd a kisfiú esete a farkassal-ra emlékeztetni,ha ezt a filmet is annyiar eltolta mint a holnaputánt akkor sajna hiába remélünk klafa filmet akkor szimpla kis „buta amcsiknak buta film”lesz belőle.Hogy a maják mit tudtak és mit nem azt majd vagy megtudjuk 2012 dec 2akárhányadikán v nem

  3. Viki

    Egyébként világvége ide világvége oda ha csak víz jön mi pont jó helyen vagyunk,kimutatták h épp annyira vagyunk körbebéve országokkal h mire mindent elönt a víz nálunk csak bokáig érő lenne mert minden nagyobb víz/tenger,óceán bazi messze van tőlünk:)
    Szal akár még jól is sülhet ki a trianon:))

  4. milli

    szerintem 2012-ben nem ugy lesz vége a világnak, hogy jönnek a katasztrófák szép sorrendben, hanem ezt egyfajta jelképes értelemben kell venni. az emberek már egyszerűenül annyira rosszul fognak bánni egymással, hogy a mai (szétesőben lévő) társadalom teljesen a darabjaira fog hullani. de filmben ez nem annyira látványos

  5. vasmajom

    A hozzászólások között is felállíthatunk egy arányt, mint feljebb intergold emlitette a próféciák kapcsán. 80% jó nagy faszság, megalapozatlan hülyeségek tömkelege, a maradék 20 ami értékes. Amugy millinel a pont kettovel feljebb, és thombay2 átgondolhatnád miket írsz.
    Legjobb pillanataid:

    Nem lesz a valóságban világvége 2012-ben! – Akkor hogy lesz, ha nem a valóságban?!

    Csak a hiszékenyek dőlnek be a youtube marhaságain! – Miért, a Youtube vezérigazgatójától kaptad a fülest hogy 2012-ben konyec?

    A maják azért haltak ki, mert kiszorította őket az esőerdő. – De nem 2012ben, ameddig a naptárt készítették.

    Sokan még ezt sem tudják és ráfogják, hogy földönkívüliek voltak a maják meg ilyesmik… – MIVAN? ilyet hol olvastál tesó? hogy kannibálok, oké, esetleg, de hogy ufók… bááázz

    A másik pedig, hogy honnan tudhatták volna, hogy a Niribu vissza fog térni a Naprendszerbe, mikor se távcsövük, sem komoly számítások elvégzésére sem voltak képesek. – És Nostradamus jóslatai, aminek nagyrésze bekövetkezett? A számítógépet is ember alkotta, ami kiszámolta a Niribu pályáját, azaz közvetett módon emberi tevékenység eredménye. És honnan tudod, hogy olyan ostobák voltak a maják? Youtubetól? Hiszékeny-e vagy?

    Meg lehet benne nézni, hogy milyen barbár nép volt valójában a majai nép – ahha, és másik szuperjó filmje, a jelek? Mintha eddig cáfoltad volna az Ufókat… vagy a hazafi, ahol a fiával 20 hivatásos katonát elintéznek csak úgy csípőből? Realitásalapja igen sok van.

    Egy picit nézz utána, mielőtt faszságokat írsz, és hidd el, az sem fog megártani, ha gondolkozol, nem fog fájni, garantálom, de hogy te minden információt vagy elfogadsz vagy cáfolsz kapásból, az téged minősít.

    Bocsi, ha hosszúra sikerült. 🙂
    vm

  6. ugyis meghalunk

    ha nemis lesz vilag vege,gondolkozzatok millio ember hiszi ezt el hogy ez lesz.vilagszerte kitor majd a panik es a penz nemfog akkor mar semmit se erni,es haboru lesz belole amiben ki irtjak a vilagot,meg lehet 2012 dec 21 elott

  7. Kac

    Hugica, ha itt lesz a világvége, ha nem, 13 évesen még ne dugj és ne bulizz…

    A többire csak annyit mondok, hogy senki nem tud semmit a majákról, csak találgatnak. Mellesleg informatikában is sok dátummal kapcsolatos probléma merül fel, lehet a Maják se hitték, hogy valaha is megélik a 2012-t a saját naptárjuk szerint, így mi sem gondoljuk, hogy megéljük a 9999-et 🙂

    Majd ha elérünk oda és lesznek értelmes lények (nem emberre gondolok, mert az most se az), akkor majd találgatnak, hogy mit jelölhettünk ezzel az évszámmal. SEMMIT!!!

    Mindazonáltal a Föld bármikor elpusztulhat, sőt periódikusan ki is szokott halni az élőlények nagyja, de mi hálistennek saját magunkat fogjuk kiírtani bombával, vagy az erőforrások kiaknázásával. Hajrá-hajrá 😉

  8. Ronin

    Arra gondolt már valaki, hogy azért csak 2012 ig van meg a maja naptár, mert annyi fért a kőre, vagy falra, amire vésték?:) Esetleg ott unták meg a maja papok a számolást. Meddig tarthatott ez a munka? Van egy noteszem ami 2010-ig érvényes. Ha betellik mi lessz? Világvége, vagy veszek egy másik naptárat? Gondoljatok bele! Ha 40000. évet is ki tudják most is számolni, de lenne e bármi értelme?

  9. KBG

    ” azért csak 2012 ig van meg a maja naptár, mert annyi fért a kőre, vagy falra, amire vésték.” Hát nekem ez a csúcs! Szép világvégét mindenkinek!

  10. sanyy76

    Én szeretem az ilyen filmeket!:)
    Én már nagyon várom hogy megnézzem:)!szerintem megint alkotott a rendező:) kár hogy kevesen tudjuk az ilyen filmeket értékelni:) pedig csak teljesen kitalált dologról van szó
    🙂

  11. omg

    u baze itt mennyi hulye kommentelo van 🙂
    kurvajot aszaltam, mig vegigolvastam a beirasokat.
    egyesek fejeben olyan sotetseg honol, hogy jobb lenne, ha tavoltartanak magukat a billentyuzettol 🙂

  12. Joel

    biztos hogy a 12-es karikát kapja meg, és egyébként se látszik, hogy nagyon véres film lenne, leszámítva azt, hogy 6 milliárd ember fog elhullani

  13. Norbiusz

    Joel….jelenleg vagyunk 6 milliárdan….ki tudja 2012-ben mennyien leszünk ha ez bekövetkezik 😀 Szóval lehet ez még véresebb is 😀

  14. focusviki

    Tanulságos végig olvasni a hozzászólásokat.Némely meglepő, némely szórakoztató.Én egy-kettőn jókat derültem.A filmet várom, a világvégét nem.Én még most is szemtelenül fiatal vagyok(24) és 3 múlva is az leszek.Alapvetően nem vagyok önző, de ebben az esetben nagyon is magamra gondoltam…Élni kell még jó pár évig.Bizony:)!

  15. kicsisziv

    sziasztok! 🙂
    A bemutató után eldöntöttem, hogy megfogom nézni ezt a filmet…már akkor nagyon tetszett…
    vasárnap megnéztük….mindenkinek ajánlom…nagyon nagyon jó a film….

  16. atika (H)

    áááááá igen volt a moziba és nagyon nagy film de ha ez eljön akkor vége mindenek és am a biblia úgy írta hogy 2000 be lesz a világ vég és most lehet hogy 2012 be :(:(:(:(

  17. Nesszy

    Hm.Én még nem néztem meg a filmet, de rajta vagyok:) Barátom szerint nagyon jó film! Ahhoz, hogy eljön e 2012-ben a világvége vagy sem nemtudok hozzászólni, mert fogalmam sincs róla, de abban biztos vagyok, hogy ha mi emberek így folytatjuk (mármint a föld szennyezésére gondolok) tuti, hogy a természet megbosszulja önmagát! És annak tényleg nem lesz jó vége!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .