Amerika kapitány 3 – Polgárháború

Captain America: Civil War (3D)

amerikai akció/kalandfilm, 2016

 • magyar bemutató: 2016. május 5.
 • amerikai bemutató: 2016. május 6.
 • rendezők: Anthony Russo, Joe Russo
 • főszereplők: Chris Evans, Anthony Mackie, Robert Downey Jr., Martin Freeman, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Bettany, Scarlett Johansson, Paul Rudd, Daniel Brühl, Sebastian Stan, Frank Grillo, Emily VanCamp, Elizabeth Olsen, Chadwick Boseman, William Hurt
 • gyártó studió: Walt Disney Pictures, Marvel Studios
 • további részek: Marvel Bosszúállók filmek

A Bosszúállók cselekedetei és a S.H.I.E.L.D.-ben történtek ráébresztették a világot arra, hogy a szuperhősöknek sem szabad csak úgy szabadteret adni, ezért a világ vezetői megalkották a hősregisztrációs törvényt, ami szerint minden szuper képességű egyénnek a kormánya előtt jelentkeznie kell és fel kell vállalnia a kilétét. Ez az akció megosztotta a Bosszúállókat és emiatt két csapatra szakattak, az egyikük a regisztráció mellett, míg a másikuk az ellen állt ki.

Amerika kapitány – Polgárháború előzetes:

Amerika kapitány – Polgárháború hírek
Robert Downey Jr. az Amerika kapitány 3-ban

85 hozzászólás a(z) “Amerika kapitány 3 – Polgárháború” bejegyzéshez

 1. steve

  Ne hasonlítsuk a két filmet. Ha majd a népes Justice League összes tagja egymásnak ront akkor majd elöjöhet a téma.
  Véleményem szerint ez a film korai az MCU-nak. Sokkal több hös kellene mivel a képregényekben is a szuperhösök két táborra (…nagy seregre) oszlanak. Ennyi hös nincs még ehhez a történethez.
  Ami még a bajom az a címválasztás. Egyaltalán miért amerika kapitány? A háború mindkét oldalát meg kéne mutatni.
  Ha én csinálnám, ez egy trilógia lenne:
  CIVIL WAR. part 1: Iron Man
  Bemutatnám hogy hogyan éli meg hogy a fegyvertársaira vadászik. Valamint hogy miért is adja a kormány kezére magát, mert ha jobban belegondolunk a Vasember 2- ben ellenállt a kormánynak.
  CIVIL WAR. part 2: Spider Man
  Bemutatnám ahogy leveszi a maszkot és a titka nyilvánosságra kerül. Ennek a hatásai Peterre, esetleg az ismeröseire jó alapot adnának egy filmnek. Majd az átállása. Ennek jelentös hatásai lehetnének vasemberre. Majd a kettejük párharca remek finálé lenne, ahogy szövetségesekböl ellenségekké válnak.
  CIVIL WAR. part 3: Captain America
  Amerika kapitány a hazafias szabadság elveivel gyözelemre vezeti a lázadókat, ha ömaga bele is hal.

  Depersze ez csak az én véleményem. Én így látom. Bersze lehet hogy sokak szerint a trilógia sok lenne de szerintem akad itt elmesélendö történet, esetleg mellékszálak, nem is beszélve a karakterdrámáról. A történetben sok a potenciál kíváncsi vagyok hogy mit hoznak ki belöle a Russo tesók, mert lehet hogy az AK2 jó volt, én a polgárháborútól mégis egy más stílusú filmet várok.
  Majd 16-ba meglátjuk jó ötlet volt e öket szerzödtetni az Infinity war-ra.
  🙂

 2. Amanojaku

  egyetértek. Szerintem is korai, illetve külön címet érdemelt volna, nem csak egy AK-alcímet. Pedig nagyon komoly mondanivalója van a sztorinak is.

 3. Cardas

  Párduc egy technológiailag fejlett afrikai ország királya, védelmezője, hőse és szimbóluma egyben. nincs különleges képessége, csak a képzettségére támaszkodik

 4. Tunyacsáp :)

  Besz’rás ,hogy ennyi karaktere van az egész Marvelnek 3314 http://marvel.com/universe/Category:People
  Nem vagyok otthon a Marvel képregényvilágban de úgy van 3314 karakter,hogy több fekete özvegy van meg több pókember.és több stb…. karakter nevek .DC-t nem is értem,hogy lehet abban a világban 18 ezer valamennyi karakter .

 5. Cardas

  Ezek a világok több mint hatvan éve futnak folyamatosan, és jelenleg mindkét kiadónak egyszerre 50 sorozata fut, szóval elég sok karaktert tudnak ezáltal mozgatni. A több pókember és fekete özvegy nem feltétlenül ugyanarra a világra vonatkozik ráadásul, mert egy csomó alternatív univerzum is van, amik minisorozatokban meg egyebekben tűntek fel 🙂

 6. steve

  De akkor is a kapitány fog meghalni. Hogy a pajzs Buckyé legyen.
  Nem ide tartozik de lesz vasember és AK 4. De mindketten továbbadják az identitást, tehát sem Rogers sem Stark nem tér vissza.

 7. steve

  Haverokká váltak? Tény hogy jóba vannak de nem egyszer vesztek össze az elveiken. Ez már egy felvezetésnek is tekinthetö.

 8. Alex

  Robi: ha ennyi esett le neked a trailer-ből, ahhoz csak gratulálni tudok! Értesz valamennyit angolul?? Ha igen, akkor megértenéd, hogy miért esnek egymásnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.