Az Argo-akció

Az Argo-akció – Argo

amerikai thriller, 2012

 • magyar bemutató: 2012. november 22.
 • amerikai bemutató: 2012. október 12.
 • magyar dvd és Blu-ray megjelenés: 2013. március 27.
 • rendező: Ben Affleck
 • főszereplők: Ben Affleck, Alan Arkin, Bryan Cranston, John Goodman, Kerry Bishe, Kyle Chandler, Rory Cochrane, Christopher Denham, Tate Donovan
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures

Az iráni forradalom alatt az amerikai nagykövetség tagjait elfogják az aktivitást, és eme rabok kiszabadítására dolgozzák ki a kockázatos Argó-akciót…

Az Argo-akció előzetes:

Az Argo-akció dvd és Blu-ray infók:

13 hozzászólás a(z) “Az Argo-akció” bejegyzéshez

 1. M3NYUS

  Na ez érdekesnek tűnik!
  Eddigi két Affleck film (Gone Baby Gone, The Town) azért faxa lett főleg a Tolvajok Városa, remélem ez se fog kilógni a sorból.

 2. M3NYUS

  “Argo, Fuck Yourself” ez magyarul úgy hangzott, hogy “Argo, ergo kapja be”. 😀
  Végre eljutottam oda, hogy megnézzem Affleck 3. rendezését és a végeredmény: Brilliant Job Ben!

  Ben-t régebben nem nagyon csipáztam, olyan kis semmilyen sem volt a szemembe. Voltak jó momentumai (Good Will Hunting, Füstölgő ászok, Rettegés arénája, stb.), de voltak mélypontok is (Daredevil, Pearl Harbor, stb.), DE amivel igazán megfogott mint a 2007-es első rendezése a Hideg nyomon (Gone Baby Gone). Rendező, forgatókönyvíró, producer egyben (kész csoda, hogy nem ő játszott benne, hanem a tesója Casey). A végeredmény pedig: Szenzáció!
  Nagyon meglepett vele és nagyot nőt a szemembe.
  Persze ez még nem volt semmi, de örültem, hogy egy jó (jobb) irány felé elindult az biztos és akkor jött a második menet: 2010-et írunk.
  Affleck újabb rendezése, a Tolvajok városa (The Town) debütál. Végeredmény: csillagos ötös!
  Rendező, forgatókönyvíró és végre színész is.
  A film maga nekem kicsit hasonlított illetve azt az atmoszférát éreztem mint amikor a Szemtől szemben-t (Heat) néztem. Az már megint más, hogy Jeremy Renner pofátlanul ellopta a filmet, de ez evidens szerintem.
  Két remek alkotás után végre elmondhattam, hogy Affleck nem csak jó színész, de remek rendező is! Ahogy az angol mondja:
  “I’m looking forward to hearing from you.”
  Ezek után nem volt kétség, hogy szinte úgy vártam, hogy rendezzen mán’ még valamit mint amikor egy kisgyerek várja a karácsonyt.
  Hát el is jött az idő (tegnap).
  2012: Az Argo-akció (Argo):
  1979. Iránban dúl a forradalom, megtámadják az Egyesült Államok teheráni követségét, 52 emberből csak csupán hatnak sikerül megszöknie, és elrejtőznie, de tudják, hogy hamarosan őket is megtalálják. Ezt megtudván a CIA felkéri a legjobbját, Tony Mendezt (Affleck) aki előáll a többi nagyhal orbitális nagy ökörsége mellett egy hihetetlen, DE mégis hihető sztorival. “Forgassunk egy sci-fi filmet Iránban”!
  Egy film a filmben…kicsit Eredet szagú (Álom az álomban).
  A végeredmény: Lebilincselő alkotás!
  Roppant magas színészi játékok, roppant magas feszültséggel teli jelenetek. Nem hittem volna, hogy a várakozásaimat felülmúlja!
  Tudjuk mi a végeredmény, de annak ellenére is szinte teljesen elvarázsolt.
  Ezzel a filmjével Ben végre megerősítette bennem azt a képet amit felállított. A mai világ egyik legjobb színésze, forgatókönyvírója és rendezője is egyben!
  Végre valahára a lehető legjobb úton halad a siker felé.

  Ha eddigi filmjeit értékelni kellene akkor:
  Hideg nyomon: 9/10.
  Tolvajok városa: 8,8/10.
  Az Argo-akció: 8,9-9/10.

  A határ a csillagos ég. Remélem még sok sok jó filmje lesz és nem kizárt, hogy ez a filmje az idei Oscaron bezsebel egy-két díjat.
  Megérdemelné.

 3. Alex

  Kedves M3NYUS! Ezt én se írhattam volna meg szebben 🙂 Teljesen egy a véleményünk.
  Viszont én szeretném elolvasni könyvben is 🙂

 4. M3NYUS

  Alex, thx és igen, én is azon vagyok, hogy a könyv jön most!
  Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy egy negatívum volt. A felirat. Nem tudom ki készítette, de valami borzalmas munkát adott ki a karmai alól.
  Pl.: 7 szavas mondatott lerövidített 4-re + a káromkodós szócskák nagy részét le se fordította amit meg igen azt meg ilyen gyerekbarát jellegűre vette. Mázli, hogy közép-felső szinten űzöm a nyelvet így még a nagyszerű színészi alakításokról sem maradtam le. 😀

 5. Sityu8411

  Hát ez nagyon jó lett .Kellemeset csalódtam benne. Feszült izgalmas történet vezetés 🙂
  Egy erős 8/10 érdemel nálam .
  Nagyon pozitívan csalódtam benne ajánlom mindenkinek 🙂

 6. Vajó Peti

  Belenézegettem ebbe a hollywood-i gyöngyszembe csak úgy kíváncsiságból,hogy vajon mitől is lett Oscar díjas annak ellenére,hogy előtte majdnem a Lincoln film lett győztes.

  Az 1979-es iráni forradalom előzményeit és kibontakozását nagyon élethűen bemutatták,aztán a forradalom miatt a túszokat ki kellett szabadítani:a film szerint egy sunyi trükkel szabadították ki a túszokat,az lett volna meglepő,ha a CIA nem tesz semmit.Magát a filmet meg se néztem volna,mert ez egy elég átlagos sztori,ami nálam nem ér több órás megtekintést.Belenézni is csak azért néztem bele,mert Oscar díjas lett:
  1.Micsoda véletlen,hogy ez a film akkor lett Oscar díjas,amikor Iránnal nem felhőtlen Amerika viszonya.
  2.1979-ben a túszokat valóban kiszabadították,de a kiszabadítás körülményei állítólag szinte teljesen tisztázatlanok,mégis a film szerint a CIA hülyét csinált az iráni lázadókból.
  ?????
  A két észrevételem alapján mintha ez egy fricska bemutató film lett volna Iránnak,tán ezért az Oscar???
  Ez utóbbi irónikus megjegyzés csak tőlem származik,bár mások is hátha észrevették ezeket a furcsaságokat,aki akarja megnézheti,én csak kíváncsiságból nézegettem bele,inkább más filmekre szeretek vadászni:az iráni forradalom története a töri könyv 1kissebb fejezetében olvasható,engem nem nagyon nyűgöz le egy ilyen lerágott sztori,de akinek teszik az ilyen,az megnézheti..

 7. mezy007

  Vajó Peti!

  Én nem láttam még a filmet. Lehet, hogy igazad van a fent említett 2 dologban. DE. Ezt mindenki tudja, hogy a Lincoln az egy rém unalmas film, és csak a színészek játéka benne az, ami miatt érdemes megnézni, mert a film maga 3 óra dögunalom. Szóval én teljesen egyetértek azzal, hogy Az Argo-akció nyerte a legjobb filmnek járó Oscart…

 8. Vajó Peti

  mezy007:

  Bocsi hogy megkérdezlek,de nem tudom hogy melyik filmet láttad:Az Argo-akciót vagy a Lincoln-t?Én csak belenézegettem e 2 filmbe kíváncsiságból.Csak ezt nem értem,hogy ha a Lincoln-t ennyire unalmasnak tartják sokan,akkor miért akartak rá Oscar-t adni,ez az amit nem értek.

  A Ben Affleck nekem inkább a Daredevil-ben tetszett a legjobban(bár azt sokan nem szeretik,én a képregény ismerete miatt tartottam viszonylag jónak a filmet),meg aztán az Affleck-nek rengeteg jó filmje volt még,ennek az Argo filmnek a témája nem nagyon kötött le,így nem tudom hogy a Lincoln-tól miért lett volna jobb vagy rosszabb,az igazat megvallva nem is értem hogy egy filmet mi alapján tüntetnek ki,bár nem is érdekel,szerintem nem kell foglalkozni ezekkel a díjkiosztókkal,majd a nézők eldöntik hogy mi a jó nekik.)

 9. Vajó Peti

  Esetleg a Lincoln filmet láttad,és látatlanban is jobbnak tartos az Argo akciót?Vagy a Lincoln-t nem láttad?Ez az amit nem értek,azért kérdezem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.