Az öt legenda

Az 5 legenda – Rise of the Guardians (3D)

amerikai animációs film, 2012

 • magyar bemutató: 2012. november 29.
 • amerikai bemutató: 2012. november 21.
 • magyar dvd és Blu-ray megjelenés: 2013. március 27.
 • rendező: Peter Ramsey
 • főszereplők angol hangjai: Chris Pine, Alec Baldwin, Hugh Jackman, Isla Fisher, Jude Law
 • gyártó studió: DreamWorks Animation

Az öt legenda filmplakátok:

A gyermeki világ hősei mindig is léteztek, és ezúttal össze is fognak, mivel a békességet a sötét világ teremtményei veszélyeztetik. A Mikulás, a Húsvéti nyuszi, a Fogtündér, a Homokember és Dér Jankó egy csapatot alkotnak, hogy szembeszálljanak a gonosz Szurokkal, aki a gyerekek álmait taszítja a sötétségbe…

Azt öt legenda előzetes:

Az öl legenda teaser trailer:

30 hozzászólás a(z) “Az öt legenda” bejegyzéshez

 1. Jocca666

  Jónak tűnik, de besírok a fordított címétől…
  A “Rise of the Guardians” hogy lett megint ez…
  Nem kötözködni akarok, csak ez a halálom…

 2. violette

  lol, nem hittem volna, hogy a google translator még a címfordításoknál is rosszabb 🙂 egyébként bennfentes forrásokból tudom, hogy a címeket nem a fordítók adják, hanem a forgalmazók. én is kész vagyok tőlük…

 3. katucka

  a cinema cityn így van :
  Az öt legenda 3D

  A Homokember, a Mikulás, a Fogtündér és a Húsvéti nyuszi boldogan végzik “munkájukat”, örülnek, ha a mosolyt csalnak a kicsik arcára. A dolguk, hogy megvédjék a világ gyermekeit, bármi áron. De egy nagy veszély miatt kénytelenek együtt dolgozni, közösen kell legyűrniük a fenyegetést.

  William Joyce regényéből született az animációs film, maga a szerző írta a forgatókönyvet David Lindsay-Abaire-rel közösen. A DreamWorks falai között Peter Ramsey dirigálhatta le a produkciót, akinek ez az első nagy megmérettetése, a fejesek úgy ítélték meg, hogy elbír a feladattal, nem kell mellé társrendező.

  Bemutató: 2012. november 29.

 4. bumbumsákálákábum

  Kb. 45 perce néztem meg és kuuurva jó. Nagyon tetszett Dér jankó karaktere és van benne valami igazság is. Ez egyszerűen egy kreatív érdekes színes mese amit bárki megnézhet.

 5. Bebita

  Szerintem gyönyörű lett, vicces is és kiváló családi mese. Valamint maximálisan kihozták a 3d-t belőle és gyönyörű a kép világa. Mindenkinek ajánlom!!! =)

 6. sasorimester8

  Fuu nekem nagyon tetszett ez a mese,főleg Dár Jankó.:33
  A kivitelezés is nagyon szép volt,megérte 3D-ben is megnézni.. 😀
  Karakterdesign is gyönyörű :3 Táj is,minden tetszett 😀
  Már csak az zavar,hogy vége van.xDD :DD
  Érdemes megnézni,az biztos :3

 7. kata

  Az év legjobb animációs filmje.Mi felnőttek is élveztük a humoros jeleneteket, figurákat, és a gyerekeim is. A kisfiam kicsit durcásan kérdezte meg a végén, hogy miért van vége, ő még nézné 🙂

 8. dnci

  Pár napja néztem, és az a véleményem róla, hogy rossz a grafikája, és unalmas. Akit azért érdekelt a bemutató-ja, az nézze csak meg:)

 9. M3NYUS

  Ez a film tényleg olyan volt mint a Bosszúállók napközis kivitelben. 😀
  Nem volt rossz, de nem nézném meg még egyszer.
  Ez már tényleg a nagyon gyerekes edition féle animációs film. Mondjuk még ez is jobb volt mint a Merida.

 10. Kocsog

  Hát az öt legenda nem nyerte el a tetszésemet.
  A figurák igencsak nyomottak voltak. A télapó az én szememben inkább hasonlitott egy olyan emberre aki egy szovjet gulákból szökött.
  A homok ember pedig hasonlitt egy túletetett vaddisznóra

 11. Hipotézis

  Lehet hogy kicsit eltérnek a megszokott karakterektől de így is jó filmnek tartom viszont olvastam sok negatív kritikákat és az egyiket kiemelném: “Mikulás tetoválással? Szép kis példa a gyerekeknek… 5 percig se jutottam, azonnal kikapcsoltam.” nos, erre csak annyit tudok mondani ha már tetkót látott a Mikulás karján nem jelenti az hogy még rossz ember is!
  Imádom a tetkókat de még sem varatom magamra viszont van egy ismerősöm aki nyaktól talpig kitetováltatta magát és itt jön a lényeg: nívós céget vezet szmokingban méghozzá “legboldogabb embernek tartja magát”, művelt, tisztelettudó, könyvmoly, szeret megnevettetni másokat, három gyermekes apuka, gyerekek úgy tapadnak az apjukhoz mint egy mágnes és nem attól függ, hogy ki vagy mi vagy egyedül attól függ, hogy mások mit gondolnak róla. Más gyerek is látja nem fogják kritizálni. Ezt azért fűztem ide mert felháborítónak tartom, ha valaki fel varrat valamit azokat le kell nézni. Primitívek!

 12. LittleMofo

  Én hatalmas rajongója lettem! 😀 Sokszor úgy érzem, az emberek átnéznek rajtam. Csak a probléma ott kezdődik, hogy még szilárd halmazállapotú vagyok. Ezért nagyon összeszorult a szívem az elején, mikor Jankón szó szerint átmentek. Viszont a film újra hitet és reményt adott, bármilyen hülyén hangzik is. :’) Nagyon remélem, hogy lesz folytatása, egyszerűen imádom… 🙁

 13. szamocabogyo

  Nekem nagyon tetszett! Kifejezetten örültem, hogy nem a hagyományos cuki kis nyuszika meg öreg, mosolygós, pirospozsgás arcú mikulás van a történetben, hanem emberibbé (és ezzel valóságosabbá) tették őket!
  Nem értem, hogy miért lenne rossz példa egy gyereknek, ha egy ember magára tetováltat valami számára tényleg sokat jelentő motívumot (Jelen esetben a Mikulás, konkrétan a létezése lényegét)? Kíváncsi lennék, hogy a tisztelt “kritikus” a piercingek ellen is így tiltakozik-e? És hogy van-e fülbevalója? Mert attól, hogy az “mindenkinek van” még ugyanúgy csak egy (két) lyuk a bőrödön, amibe ékszert teszel…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.