Az ismeretlen Drakula

Dracula Untold

amerikai horror-thriller, 2014

 • magyar bemutató: 2014. október 23.
 • amerikai bemutató: 2014. október 3.
 • rendező: Gary Shore
 • főszereplők: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper, Zach McGowan, Samantha Barks, Thor Kristjansson, Art Parkinson
 • gyártó stúdió: Universal Pictures

Az 1897-ben Bram Stoker által megteremtett Drakula gróf története a vámpír-mítoszt a leghíresebb horrorsztorik közé emelte be. Eme alkotásból hihetetlen sok adaptáció készült, és a karakter több mint 200 alkotásban szerepelt és közülük a leghíresebbek a 30-as években Lugosi Béla vagy a 60-as évek Christopher Lee főszereplésével készült horrorfilmek.
2014-re a Universal újra elővenné az alaptörténetet, ami arról szólna, hogy a gróf miként is lett vámpírrá. A címszereplőt Luke Evans formálná meg.

Az ismeretlen Drakula előzetes:

Az ismeretlen Drakula poszterek:

16 hozzászólás a(z) “Az ismeretlen Drakula” bejegyzéshez

 1. Benc3

  Már számtalan feldolgozásban láttam Drakulát. Nagyon remélem, hogy ebben a filmben nem rontják el a címszereplőt és egy ütős thriller-fantasy filmet kapunk. 😀

 2. Dehogyis

  Egy újabb – szerintem – tök jó ötlet, aminek a megvalósítása egy kalap sz*rral lesz egyenlő. Sokkal kevésbé kellene használni ilyen fantasy jellegű “erőket”. Sokkal valósághűbb és félelmetesebb lenne, ha nem rugaszkodnának el ennyire a valóságtól, és kevesebb hangsúlyt fektetnének a hiper-szuper effektekre.

 3. Syllvanor

  Ne akarjunk negatív véleményt alkotni, csupán mert nem az eredeti Dracula-t kapjuk vissza. Akár pozitívan is csalódhatunk.
  Legalább is nekem erős reményeim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban. Sok film feldolgozta már a Dracula story-t. Kaphatnánk egy az eredeti Dracula legendát feldolgozó háborús drámát vámpírral kiegészítve, ahol a drámán lenne a hangsúly és nem a háborún. Ez is dracula lesz, csak egy teljesen más megvilágítás és talán még jóra meg is csinálják. Ha jön egy új Tranformers, akkor már jogosan előre félhetnénk, hogy kapunk egy újabb CGI látványmozit, amit elrontanak a semmi storyval és azzal, hogy belerakják az embereket, akiknek szinte semmi haszna nincs a harcokban, de a történet is simán elfutna nélkülük.
  Itt is lesz CGI, de ez nem feltétlenül baj. Már a trailerben azt mondja, hogy kell neki az erő, hogy megvédje a népét és a családját. És ha bele raknak valami olyasmit, hogy emberként még jó volt, de a vámpírlét megrontja, akkor az megadhatja a negatív jellemfejlődést és a kellő drámát.
  És ha ez lesz, akkor még jó is lehet.

 4. nyavalya

  Eléggé olyan mint az Én, Frankenstein vagy mi a tököm volt az a borzalom, pénzt biztos nem áldoznék rá. Ezt már a trailer-ből megmondom, hogy nem lesz jó, látványa lesz, de a CGI is közepes. Rottenen kb. 20-30%-ot saccolok, IMDB-n talán megüti a 6-7 közötti átlagot.
  Bár mondjuk még mindig ez mint egy Asylum film.

 5. valaki

  Fúúúú, én már láttam, igaz, külföldön. De én mindenkinek csak ajánlani tudom 😀 😀
  Szerintem a történet nagyon jó, a csatajelenetek izgalmasak és a Luke Evans is nagyon jól hozza a szerepét!!

 6. Astro24

  Ez amugy egy Castlevania (aki nem tudná, ez egy vámpíros videójáték, és a trailer láttán ugyanúgy Dracula életét mutatja be, azaz, hogyan is lett ő az aki) film akar lenni?
  Amugy meg egyenlőre brutál kis filmnek ígérkezik! 🙂

 7. nyavalya

  Úgy látszik a szeptember 16.-i kommentemnek csak igaza lett. Megyek jelentkezni a LOST-ba hátha keresnek egy jövőbelátót. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.