Komfortos mennyország

Komfortos mennyország – The Lovely Bones

amerikai dráma/thriller, 2009

 • magyar bemutató: 2010. március 11.
 • amerikai bemutató: 2009. december 11.
 • rendező: Peter Jackson
 • főszereplők: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli, Saoirse Ronan
 • gyártó studió: Paramount Pictures, DreamWorks

Komfortos mennyország plakátok:

Egy fiatal lányt meggyilkolnak az iskolából hazajövett közben, de a lelke nem kerül végső nyugalomra, hanem egyfajta álomvilágba kerül.

további Komfortos mennyország képek

A meggyilkolt lánynak, Susienek el kell döntenie, hogy a gyilkosán bosszút álljon vagy hagyja a családját békében, hogy feldolgozhassák a lány halálát. Mivel a gyilkos közelebb van, mint bárki is gondolná, ezért Suzie kénytelen üzengetni a maga módján a túlvilágról.

Komfortos mennyország előzetes:

további videók a Komfortos mennyország filmből

Komfortos mennyország dvd és Blu-ray infók:

DVD és BD megjelenése: 2010. július 14.
magyar hang: DD 5.1 (dvd és Blu-ray)
angol hang: DD 5.1 (dvd), Dts HD (Blu-ray)
A lemez tartalma:
A film (kb. 135 perc)

14 hozzászólás a(z) “Komfortos mennyország” bejegyzéshez

 1. Fannó

  én nem olvastam a könyvet, nem is hallottam erről a könyvől, de szerintem jó lesz : P ez a két soros tartalom felkeltette az érdeklődésemet : P

 2. lermanfan

  Peter Jackson volt az, aki felkeltette az erdeklodesemet eme film irant… ha o rendezi, az csakis jo lehet 🙂 persze az alapsztori is tetszik, de igazabol Mr. Jackson erdeme 😀 marmint ertitek :))

  Kar, hogy nem o rendezi a Hobbitot is 🙁

 3. lexluthor

  A UIP Duna Film szerint január helyett egy eddig ismeretlen későbbi időpontban vetítik majd a filmet, legalábbis a VOX fórumán ezt írták.

 4. Chester

  ja-ja, gondolom azért mert amerikában a limitált bemutató nem volt igazán sikeres, és a szakmai kritikák sem kecsegtetnek valami jóval. eddig a magyar forgalmazó ugy márciusra igéri, gondolom annak függvényében, hogy amerikában az országos premier (jan. 15.)hogy fog sikerülni.

 5. Lini

  én láttam, mondjuk angolul, de hihetetlen a film, csodálatos, szomorú, izgalmas, drámai…kiváló rendezés még mindig a hatása alatt vagyok, és igazából leirni sem tudom, ezt látni kell. engem nagyon megfogott. azt hiszem ideje akkor a könyvet is elolvasni 🙂

 6. cantri

  Álmodtam egy mennyországot!

  Peter Jackson a Gyűrűk Urával kitörölhetetlenül beírta magát a filmtörténelembe, a zseniálisan elkészített trilógiának köszönhetően kedvenc rendezőmmé avanzsált!
  A Komfortos mennyország teljesen más piskóta, mint a fentebb említett film(ek). Az IMDB-n olvasgatva sok Gyűrűk Ura rajongó csalódásként könyvelte ezt a filmet, mert nem ilyet vártak. Sokan úgy vélik, hogy ez nem egy tipikusan Peter Jackson film, pedig szerintem igenis az, mivel egy érzelmileg rendkívül erőteljesen töltött filmről van szó!
  A Komfortos mennyország valóban nem egy hétköznapi történetet mesél el, pontosabban nem hétköznapi szemszögből. Azáltal, hogy túlvilági síkra helyezték a történetet, egy teljesen egyedülálló drámai történetet kaptunk. Nem olvastam a könyvet (habár kedvet kaptam hozzá), így nem tudhatom, hogy mennyire adta vissza a film, mindenesetre számomra minden teljesen érthető volt, s az egészet tekintve teljesnek tűnik.
  A történetet áthatja az együttérzés, ahogy a lány ártatlanságán keresztül látjuk a történéseket, ahogy a világot nézi, amit elhagyott. Susie hihetetlen kalandban vesz részt a másvilágon, ahol a mi világunk szabályai már nem érvényesek. Tisztáznia kell magában, hol van, s valahogy hatnia kell a földi eseményekre, hogy elkapják a gyilkosát!
  A film legnagyobb pozitívuma, hogy úgy érezhetjük, van “lelke”, belőlem nagyon sokszor váltott ki különböző érzelmeket. Volt, amikor ámultam, aggódtam, idegeskedtem vagy éppen feszült izgalommal vártam. Nagyon tetszik az egész filmen végigvonuló kettősség. Egyszerre láthatunk mindent Susie szemszögéből, illetve külső szemlélődőként a földi eseményeket is. A menny és a Föld közötti világot hihetetlenül gyönyörűen alkották meg, az egész látványvilág valami csodás! Míg a másvilági jelenetek fantasyszerűek, addig a földi jelenetek tökéletesen hozzák a drámai vonulatot. A pazar látvánnyal elkápráztató jelenetek mellett, Susie elrablásának jelenete tetszik a legjobban, nagyon feszültre sikeredett, már-már igazi thrillerben érzi az ember magát! Igazából Mr. Harvey (Tucci) egyszer sem emeli fel a hangját, mégis érezni lehet, hogyan nő a feszültség, s hogyan jön rá Susie mekkora hibát követett el. A végén tetszik, hogy volt egy kis bizonytalanság. Már-már azt hittem megússza a gyilkosságokat, de a természet végül igazságot tett! A vég nem is kissé abszurd, de nagyon ironikus is.
  A színészek közül igazából senkire sem lehet panasz, de egyértelműen kiemelkedik Stanley Tucci. Remekül hozta a rideg, kimért s nem utolsósorban visszataszító jellemű beteg gyilkost. Hihetetlen, hogyan képes a csupán néhány mozzanatával feszültséget teremteni, töredelmesen bevallom, rám egyértelműen paranoid hatással volt. Ha nem lenne egy Christoph Waltz a Becstelen brigatykban, akkor jó eséllyel indulhatna a legjobb férfi mellékszereplő díjára. Tucci mellett még a főszereplő lány, Saoirse Ronan is nagyszerű volt. A játékán egyszer sem éreztem, hogy mű, pedig elég sokféle érzelmet kellett megjelenítenie, ráadásul a narrációja is hihetetlenül erős volt, nagyon ügyesen játszott a hangjával. Igazán elbűvölő jelenség, ügyes színészpalánta, remélem hasonlóképpen, fogja a továbbiakban is folytatni. Susan Sarandon is kellemes élmény volt, a Salmon család élő tagjai közül egyértelműen az ő karaktere a legjobb. Bizony különös figura az övé, de ő azért ment oda, hogy segítsen túllépni, s ezt nem éppen hétköznapian, de meglepő derűvel tette.
  Andrew Lesnie fényképezése, a látványtervezők munkája és a CGI csapat aminálásának együttes gyümölcse egy olyan képi világ, mely egyszerre magávalragadó és döbbenetes! A zene is tetszik, szépen támasztja alá az erőteljes érzelmi volnalat, de ezúttal a vokális művek jobban tetszenek, igazán pazar dalokat választottak!
  Összességében nagyon újszerű, s cseppet sem megszokott filmélmény, ami leginkább az érzelmeinkre hat. Nálam egyértelműen ott a helye a legjobbak között a 2009-es esztendőben!

 7. dave

  tegnap néztem meg a filmet és ajánlom mindenkinek 🙂
  nekem nagyon tetszett, főleg ahogy a túlvilágot ábrázolja 🙂

 8. rav

  nagyon kiváncsi vagyok rá! a közeljövőben biztosan megnézem! moziban, hiszen van egy fajta látványvilága! 🙂 peter jakson a gyűrűk ura óta… huhhh csak enyitt tudok mondani!(írni) ahogy azt a történetet vászonra vitte, az egyszerűen fantasztikus, ezért ha jó a történet és itt nagyon jó, akkor ez biztosan fantasztikus fil lesz!
  nem tudom ki látta a vágy és vezeklés című filmet, de aki még nem nézze meg, mert saoirse rohan olyan alakít benne, hogy az csak na!
  úgy gondolom nem fogok csalódni… 🙂

 9. Nezrah

  Döbbenetes, magával ragadó….teljesen a hatása alatt vagyok. Az ilyen filmekért lehet és érdemes rajongani!

 10. peachcricket

  Nagyon szép film. Nem találok megfelelő szavakat arra hogy mennyire egyben van az egész 🙂 a zenéjét is ajánlom mindenki figyelmébe, sokat dob az összhatáson! Remekmű…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.