Looper: A jövő gyilkosa

Looper – A jövő gyilkosa

amerikai akció-sci-fi, 2012

 • magyar bemutató: 2012. szeptember 27.
 • amerikai bemutató: 2012. szeptember 28.
 • rendező: Rian Johnson
 • főszereplők: Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Piper Perabo, Jeff Daniels
 • gyártó studió: TriStar Pictures (Sony)

A jövőben a maffia egy új módszert fejleszt ki az ellenségeik eltüntetésere, mégpedig az időutazás feltalálásával visszaküldi őket 30 évvel korábbra, ahol egy bérgyilkos várja őket. Joe (Joseph Gordon-Levitt) is egy ilyen bérgyilkos, akinek jövedelmező ez az életmód, azonban egyszer azzal kell szembesülnie, hogy a jövőbeni önmagával (Bruce Willis) kell végeznie…

Looper – A jövő gyilkosa előzetes:

Looper – A jövő gyilkosa dvd és Blu-ray infók:

DVD és BD megjelenése: 2013. február 13.
A lemezek tartalma:
A film (kb. 115 perc)

25 hozzászólás a(z) “Looper: A jövő gyilkosa” bejegyzéshez

 1. M3NYUS

  Érdekesnek tűnik már csak azért is mert valami újdonság van nem pedig a szokásos.
  Jó, hogy vannak még ilyen új öltettek.
  Pl.: Lopott Idő. Mondjuk annak csak a megvalósításával voltak bajok, de maga a sztori az faxa….no meg új.

 2. yumi

  Nagyon rég várom ezt a filmet 😀 A rendező tehetséges és kíváncsi vagyok rá mit hoz ki ebből, mivel kísértetiesen hasonlít a gyilkoljunk/ állítsunk meg valamit időutazással dolog a Különvélemény című filmhez 😛 De majd meglátjuk, figyelemfelkeltésnek tökéletes 🙂

 3. yumi

  A Terminátort kifelejtettem XD Na az valóban hasonló ehhez a szituhoz :3 De tényleg bízom benne h nem fog emlékeztetni majd ezekre, miközben nézem a filmet 😀

 4. M3NYUS

  Ma néztem meg és szvsz egy korrekt filmet kaptam!
  Rian Johnson próbált Nolan lenni, de Nolan-ből csak egy van.
  A film története agyalós, időnként elgondolkodtató (kicsit kiszámítható is).
  A szereplők jók voltak, JGL jól játszotta a fiatal Willis-t, igazi engem annyira nem zavart a Bruce-á való átmaszkírozása, de voltak momentumok mikor bántotta a szememet viszont elfogadható, tűrhető volt (mondjuk Oscart nem adnék érte). Willis meg hozta a szokásos…hát…Bruce Willis-t. 😀
  Az elmaradhatatlan véres fehér, mára már John McClane göncnek is nevezett pólót ismét láthatjuk rajta, elkerülhetetlen kellék Willis ruhatárából. 😀
  Én úgy érzem a többi szereplő meg épp elég időt kapott, hogy kiismerjük őket, nem kellet annyit agyalni, hogy ki-kicsoda, stb.
  A zene melyet Nathan Johnson komponált remekül illet a filmhez. Látvány pazar, kicsit többet is fektethettek volna bele, de egyáltalán nem zavart.
  Apró negatívum az a magyar fordítás:
  Looper – bezárók….mondjuk jól illet a mondatokhoz, de kicsit hülyén hangzott…mármint olvasás szempontjából (remélem a szinkronban majd valahogy korrigálni fogják).
  Nem mondanám, hogy az év legjobbja, de messze jól teljesített a sók reményeket fűzött alkotások mellet melyek közül pár bebukott viszont az év egyik meglepetése díjat elnyerte nálam.

  Aki szereti az agyalós, akcióval és feszültséggel teli, iciripiciri romantikával megszórt filmeket akkor nem fog csalódni.
  Sci-fi műfajban erősen ajánlott.

  Végezetül: Ki hitte volna, hogy $30 millióból ilyet lehet kreálni…Rodriguez mellet.
  😀

 5. Nelly

  Egyet nem értek: Dr. Emmett L. Brown a Vissza a jövőbe filmek Dokija már ’85-ben megmondta, hogy ha valaki találkozik saját magával a jövőben annak végzetes következményei lehetnek( megsemmisül a világegyetem stb.)ehhez képest Willis és Gordon-Levitt milyen nyugisan iszogatják a kávéjukat egy asztalnál.

 6. Alex

  Nelly: akkor erre válaszolj: a 2009-es Star Trek-ben az öreg Spock is ezt mondta Kirk-nek, amikor találkoztak, hogy nem szabad elárulni a fiatal Spock-nak, illetve nem találkozhatnak, mert akkor paradoxon történik, és végzetes következmények lesznek.
  Erre a film végén, amikor találkozik a két Spock semmi ilyesmi nem történik, sőt az öreg még meg is magyarázza az egészet.

 7. Nelly

  Hát igen…egy újabb példa Hollywood összeférhetetlenségeire. 🙂 Azért én kíváncsi lennék a rendező magyarázatra.

 8. yumi

  nagyon rég vártam már ezt a filmet. nem erre számítottam, de nem is csalódtam 🙂 végig izgalmas volt. kicsit zavart a Bruce maszk Jospehen de ez van…a szeme legalább “élő” volt XD és a véres trikó +++++++++++

  logikai bukfenceket már rég nem keresek. ha a film saját logikai szabályait betartja akkor már nincs probléma. nincs alternatív sík, csak más idő= körforgás. ez érdekes mert legtöbben az alternatív síkkal készítettek filmet.

  igen kicsit kiszámítható, de nem lett olyan rossz 🙂

 9. M3NYUS

  Ezeket a szinkron hangokat kapták a szereplők:
  Willis – Sörös Sándor
  JGL – Dolmány Attila
  Emily Blunt – Solecki Janka.

  JGL is beleesett a magyar hangok csapdájába. Vagy 10-en szinkronizálták már, miért nem állnak meg egynél? Pl.: Csőre Gábor jó volt neki a TDKR-ben meg a Kulcsfigurában.
  Willis-nek jó Sörös is, de Dörner György az igazi.

 10. M3NYUS

  Nelly!
  Ami a Vissza a jövőben filmben volt az is csak egy hollywoodi maszlag, nyilván van alapja persze…a többi 1.000.000 vagy inkább végtelen teória mellet. Miért ne lehetne az ami ebben a filmben volt? De akár az is lehet amit a Doki mondott, de lehet más is, érted?

 11. Dun

  Spoiler!
  Nem értettem a végét.. ugye az idősebb Bruce(akkor még fiatal) megölte saját magát zsákkal a fején majd bemutatta, hogy nő fel, megismerte a kínai csajt stb.
  Majd utána megtört a kör azzal, hogy őt már nem tudták megölni zsák sem volt a fején. Akkor az esőcsinálónak az anyját ki ölte meg az idősebb Bruce idejében, mert ő nem lehetett, hisz megölte a saját énjét!? Szóval el sem jutott arra a pontra, hogy egyáltalán megölje a srác anyját mivel ő akkor ott sem volt meg a másik énje meg halott.

 12. Kormos

  Mert ami ebben a filmben volt, annak nincs értelme 😀 A készítők teljesen tudatosan nem találtak ki semmiféle időutazási modellt, a csavarnak szánt dolgok adhoc-ok, nem illeszkednek semmilyen rendszerbe. Egyszerűen nincs a filmnek időutazó modellje, nem találtak ki semmilyen fizikát, vagy logikát hozzá, inkább álomszerű asszociációkon alapul. Tehát bárhogy legyen is a valóságban, így biztosan nem lehet 😀 (Most majd jön valaki, hogy “de a valóságban nincs időutazás”, de egyrészt értitek, hogy értem, másrészt a fizika jelenlegi állása szerint van, csak kurva messze van a legközelebbi fekete lyuk, hogy kipróbáljuk. Ami más szempontból nem baj persze.)

 13. nyavalya

  Mert minden időutazós film ami a Vissza a jövőbe után jött annak tartalma illetve időutatás elmélete hülyeség mi? Mert Emmett L. Brown azt mondta, hogy…Ennyire hülye nem lehetsz komolyan.
  Az időutazásnak mondhatni végtelen mennyiségű teóriája van, van vagy 1000, de 5 perc múlva már 1500 lesz. Fél óra múlva 4000. A film készítői azokból kivettek egyet és felhasználták akárcsak Zemekis a BTF.-nél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.