Piroska és a farkas átirat

iroska és a Farkas története már rengeteg átgondolást megélt. Sokan, sokféleképpen értelmezték. Voltak, kik az eredeti vonalat követve horrorisztikus stílusban gondolkodtak, készült már belőle átirat, de egész estés film is. Annyi biztos, a Grimm testvérek morbid agymenése már eredeti valójában sem gyermekeknek való, mely erre a formátumra is legalább annyira igaz. Ez a mesét valós történetre alapozza, alternatív múltat, és ebből következő jövőt vetítve elénk.

…Megtörtént események alapján.

 

Piroska és a Farkas 2: A régmúlt nyomában

 

A rendőrség múlt heti közleményéből megtudhatjuk, hogy a három fiatal eltűnésével kapcsolatos nyomozás lezárult. Noha sem holttesteket, sem erőszakra utaló jeleket nem találtak, birtokukba jutott egy videofelvétel, melyet a tett helyszínén fedeztek fel. Elmondásuk szerint a kamerán lévő felvétel egyértelmű utalás valami természetfelettire, mely a nagymama kunyhójából kiszűrődő időszakos zajokra is magyarázatot adhat.

A mindenki által ismert történet (lásd a Grimm testvérek beszámolóját) után műemléki státuszt kiérdemlő, múzeumként funkcionáló házikót az 1990-es nagy botrány után kísértetjárta helynek nyilvánították. Azóta a legkülönfélébb rémtörténetek állandó központi helyszíne lett, melyek eredete a két tinédzser sztorijához vezethető vissza. Akkor, elmondásuk szerint, a házban járva találkoztak az abszolút gonosszal, mely ama ház négy fala közt fészkel. Az esetet végül eltusolták, a két érintettet pedig mentális zavarokra hivatkozva elmegyógyintézetbe zárták.


Aztán 2006.06.06-án ismét robbant a bomba.

„Három fiatal esett áldozatul Piroskáék legújabb ámokfutásának!” Írták az újságok immáron megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal, és még ha a rendőrség kitartóan cáfolt is, a lakosságon félelem lett úrrá. Naponta számoltak be újabb vélt, vagy valós zajokról, kísérteties arcképekről, hátborzongató vonyításról, mígnem elérkeztünk múlt hét szerdájához, és a felelős szervek sokkoló bejelentéséhez.

„A három eltűnt személlyel foglalkozó vizsgálatot lezártnak tekintjük. A kunyhó hálószobai részében talált bizonyítékok kizárják a valós személy által elkövetett gyilkosság lehetőségét. Fokozottan kérjük a lakosságot, hogy semmi esetre se menjenek a ház közelébe, ne próbálják se feltörni, se megrongálni azt. Odabent egy minden képzeletet felülmúló, nem evilági erők vezérelte gonosz tanyázik, így abba a szerencsétlen helyzetbe kerültünk, hogy már nem áll módunkban garantálni az emberek biztonságát.” – zárta le mondandóját a főkapitányság felelős szóvivője.

„De mégis mi állhat a hátborzongató események hátterében?” Dobtuk fel a kérdést, mely megválaszolása egészen a mai napig váratott magára. A hajnali órákban, egy magát megnevezni nem kívánó forrás levelét találtuk szerkesztőségünk levélládájában. A küldemény tartalma egy lemez volt, melyre csak három számot, három 6-ost írtak, valamint egy rövid kommentár a videó tartalmáról:

„Nehéz döntés volt. Éjszakába nyúlóan próbáltam magam győzködni cselekedetem helyességéről. Végül elhatároztam magam, mert úgy éreztem, hogy a lakosságnak joga van, mi több kötelessége tudni az ott zajló borzalmakról. Kérem a kiadót, semmilyen formában se jelentesse meg a rövid kis részlet képi alakját. Amennyiben akad önök közt olyan, ki nem riad vissza a legmorbidabb személyiséggel rendelkezőknek sem ajánlott anyag megtekintésétől, úgy nézzék meg, és írásos formában számoljanak be a tartalmáról. A lakosságot pedig kérem, hogy tisztítsák ki a várost. Menjenek, mert a halál már vállunkon pihenteti a kezét.

Most pedig következzen a már említett videó nyomdai változata kizárólag felnőtt, erős idegzetű olvasóinknak!

A három tébolyult a kamerát hátrahagyva, eszüket vesztve kaparják a hálószoba falait. Körmük letöredezve, testük csupa vér. Mint valami elfajult, a mesére utáló játék: szemeik kivájva, fülük megcsonkítva, szájuk cipóméretűre dagadva, melyből hányás és vér ömlik, miközben elkeseredett jajveszékelést hallatnak. A teljes kétségbeesés tapasztalható mindegyikük viselkedésén. Egyszer csak, látszólag minden elő, és egy negyedik személyre utaló jel nélkül egyikük teste felemelkedik, és abnormális módon megfeszül, mint akit épp keresztre feszítenek. A falhoz szegeződik, hasa feltárul, belső szervtermékei pedig a testén meginduló vágásnyom után kibuknak testéből. Ezzel egy időben a kamera látószögében feltűnik egy áttetsző, véres tappancs. Egy véres, szőrös, csapzott tappancs. Veszett vonyítás hallatszik, sátáni aláfestéssel…

Bizton állíthatom, hogy a látvány önmagáért beszél. Piroska és a többiek perverz játéka immár tényként kezelhető valóság. Kérjük a lakosság még beszámítható tagjait, hogy fogják a gyengéket és menjenek. Menjenek, mert e világinak itt már nincs maradása…

Slánicz Dániel

10 hozzászólás a(z) “Piroska és a farkas átirat” bejegyzéshez

  1. Dani

    egy kis alternatív folytatása a történetnek. Mintha a mesében leírtak valóságos alapokon nyugodtak volna, és mintha az ott tébolygó lelkek vissza-visszajárnának 😀 semmi extra, egy kis délutáni agymenés xd

  2. Dani

    Srácok nyugi, nem eszik olyan forrón a kását:D Órai feladatként kaptuk meg az eredeti mese átírását. Mivel nem akartam egy szimplán átiratot, más stílusba helyezést produkálni, ezért gondoltam azt, hogy a történet horrorszerű folytatása sokkal izgalmasabb, sokkalta kreatívabb lehetne…A tanár mindenesetre megdicsért 😀

  3. flooflorianpapp

    Én meg már azt hittem valami ütős horror készül. :DD Kár… Egyébként tényleg jó átírás lett belőle!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.