Suicide Squad – Öngyilkos osztag

Suicide Squad (3D)

amerikai fantasztikus akciófilm, 2016

 • magyar bemutató: 2016. augusztus 4.
 • amerikai bemutató: 2016. augusztus 5.
 • rendező: David Ayer
 • főszereplők: Will Smith, Jay Hernandez, Jared Leto, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Viola Davis, Adam Beach, Common , Ike Barinholtz, Joel Kinnaman, Margot Robbie, Jai Courtney, Scott Eastwood, Cara Delevingne, Raymond Olubowale
 • gyártó studió: Warner Bros. Pictures
 • kapcsolódó filmek: DC filmek

Az öngyilkos osztag a DC képregény világ elkapott veszélyes bűnözőikből verbuvált akciócsoport. A csapat olyan titkos feladatokat kap, aminek elvégzéséhez a kormány a saját embereinek életét/biztonságát nem kockáztatná, és egy balul elsült akció során pedig le is tagadhatja őket.

Suicide Squad – Öngyilkos osztag előzetesek:

magyar előzetesek:

2016. július 23.

2016. április 11.

2016. január 20.

2015. július 13.

kapcsolódó tartalmak:

17 hozzászólás a(z) “Suicide Squad – Öngyilkos osztag” bejegyzéshez

 1. Astro24

  Hát ha az idei 2 DC film tényleg akkorát fog szólni mint ahogy azt beharangozzák a trailereik, akkor a Marvelnek komoly ellenfele lesz a DC végre!
  Amúgy nem is tudom hogy vagytok vele, de a DC & Warner-nek brutális marketing érzéke van (kivéve a Batman v. Superman filmben előre leleplezett Doomsday ötlet…). Ne feledjük, az Öngyilkos osztag 1. trailere milyen sötét hangulatú volt, most meg pont az ellentettje.

 2. Alex

  Astro24: az azért egyenlőre nem tudjuk, hogy brutális is-e a marketing, hisz ez csak 1 film. De azért az biztos, hogy állat egy film lesz 🙂 Szóval, jó irányba halad a DC & Warner páros! 🙂

 3. közlegény

  Szerintem a Polgárháborút is nehéz lesz felülmúlnia … a DC sehol sincs a Marvelhez képest… külön külön lehetnek kiemelkedő alkotásaik, ilyennek ígérkezik az öngyilkos osztag is de mindent egybevetve a Marvel komolyabban foglakozik a filmjeivel és sokkal nagyobb sikereket ér el. A Batman-Superman is egy vicc volt.

 4. Jolly Joeker

  A kritikusok ezt is szétcincálják mint a BvS-t, látszik, hogy Marvel pártiak. Igaz, a BvS nem lett jó, de azzal ellentétben ennek a marketingje legalább azt sugallta, hogy jó film lesz. Na majd meglátjuk.

 5. Cardas

  lehet azért lett úgy leszavazva, mert túl jónak sugallták a trailerek, aztán mindenki csalódott mikor kiderült hogy csak egy átlagos nyári blockbuster. az meg mekkora hülyeség hogy az EGÉSZ VILÁG kritikus rétege marvel párti. szimplán a marvel nem kerít ekkora feneket a filmjeinek, így nincs akkora elvárás felé. 8 éve adják ki őket, mindenki tudja mit várhat, így nem háborodik fel, ha csak egy szimpla nyári filmet kap. a DC ezzel szemben el akarja hitetni mindig, hogy ez most egy mély és zseniális alkotás lesz, a képregények koronája. aztán ha kiderül, hogy tök átlagos, nyilván még lejjebb szavazzák, mert mindenki képébe hazudtak a hype-al.

 6. Astro

  DC fan ként fogom leírni a véleményem!

  Először is a Marvelt nem vetem meg, hisz tényleg tudnak filmeket csinálni, bővebben egy egész univerzumot, és még mindig mesterien keverik a lapokat. Persze, ők sem 1 milliárdos bevétel felett kezdték, és kritikailag sem voltak még a toppon. Viszont a 2. Bosszúállókkal a Marvel iránti lelkesedésem alább is hagyott. Egyszerűen nem tudnak megújulni. Igaz, a CW igen csak jóra sikeredett, elvégre a Russo fivérek tudják a dolgukat. Talán ők felfrissíthetik majd az egész Marvelt, mert a CW valamennyire ujszerűbb lett. A kritikusokról meg ne is beszéljünk inkább… Úgy mint az emberek nagy része megszokta a Marvel egyszerű story receptjét, és nem vevők az új dolgokra. Na de ennyi elég is a Marvelről.

  Sajnos a DC még nem tudott egy jól összerakott forgatokönyvel elő rukkolni, már ami a Nolan féle Batman utáni időszakot illeti. Habár nekem az Acélember máig az egyik legkedveltebb filmem, és talán az is volt a legközelebb a tökéleteshez. A BvS is nagyon jó lett, de többet vártam, míg a mi kis Öngyilkos brigádunktól még ennél is többet vártam. Ahogy észre vettem, a DC-nél nem a szereplők a gond, de nem is a rendezők, hanem maga a stúdió, ami alatt a Warnert értem. Ugyanis az Acélrmbert követően egyik napról a másikra szerettek volna egy saját univerzumot felépíteni a Marvelnál is gyorsabban. És eme gond meglátszódik az utóbbi 2 filmjükön. Ezek a filmek több időt igényelnek. Az egyetlen reményem azzal kapcsolatban, hogy a JL nem lesz elszúrva az az, hogy már évek óta tervezik. És reménykedem, hogy a jövő évi DC produkciókkal kezdve elindul felfelé az egész univerzum.

  Az osztagunknak is a legfőbb hibája a forgatókönyv volt. Ha talán 30 percel tovább tartott volna, jobban kilehetett volna építeni a storyt, ahelyett, hogy a legfőbb karaktereket kb. 2 percbe bemutatták… Persze a film közel se lett olyan rossz, mint ahogy beharangozták, de nem is hozta a trailerek szintjét. Az akció jeleneteken pedig változtathatnának már, mert nem az 1. film mikor a bunyó kellős közepén csak a szereplők képét látom vagy ahogy rángatják közbe a kamerát…
  A film nálam 10/7-t érdemel. Egyszer mindenképp érdemes meglesni az tuti!

 7. Matoke

  Ismét egy újabb film amit mi (nézők) szívunk meg, miért? Mert a rendezőnek volt egy alapötlete, megvalósította (az, hogy jó is volt az ezt most már csak is ő tudja), de nem a stúdiónak megint elkellet basznia az egészet mert egy rakás szerencsétlen irigy paraszt így döntött. Mert a konkurens csapat lazán, nyugodtan, 8 éve építkezik, de majd mi gyorsan behozzuk a lemaradást. Indítunk egy közepesnél picit jobb acélmanussal, fifti-fifti, de imádták. Jaj, a konkurens csapat már team moviet csinált nem is egyet, mitévők legyünk. Hát van az a képregény mikor a két titán összecsap plusz az egyik titán gigantikus ellenfelét is felhasználhatnánk sőt, egy igencsak kulcsfontosságú elemet is beletehetnénk ami az egyik hős legnagyobb érzelmi történése…..mire gondolsz? Hogy meghall? Arra baszod, de gyorsan mert fogy az időnk! JA, majd elfelejtettem….legyünk hűek a karakterekhez, mi nem poénkodunk mint az az izé, humorgyár csapat a vaskatonájával, a villámgömbbel meg a zöld pankrátorral.
  Ez lett a BvS veszte. Kapkodás, olyan dolgok vetettek be ami még korai, idétlen forgatókönyv, még idétlenebb dialógusok, kevés pozitívum, s maga a film is olyan mintha egy x évados sorozat egyik része lenne amit megnézz az ember és utána azt se tudja hol van….
  Várjunk csak van nekünk itt még egy filmünk, tele van gonosztevővel. Igen igen! Van olyan is, animációs film is készült, de….van a másik brigádnál is egy ilyen kívülálló banda akik egy látványos és humoros filmben vannak, van fa meg mosómedve, ember, ufó, stb. Nekünk mink is van? Ember méretű gyilkos krokodil, pszichopaták, gyilkosok, rablók, stb….egy két karakter humorral rendelkezik uram! S mi lenne, ha lemásolnánk a másik brancs filmjét. Mire gondol? Klasszikus zenék, csapatösszhang, mondhatni ismeretlen csapat, de a film után ők lesznek a legismertebbek….uram, készülőben van már egy ilyen projekt! Had lám….bazd ez nem jó, ez nagyon nem jó! Mi ez a komolyság? Mi ez a komorság? Humorbombák, poénok kellenek ide ember! Szólok is a retardált kisgyermekeimnek, sec pec alatt összedobnak valami poénosat. Ha maga mondja uram.
  Meg mellesleg mi ez? Ez nekem nem tetszik, ez így nem jó, ez miért így, miért úgy? Forgassátok újra ezeket….de uram szinte már majdne….ki itt a főnök? Maga uram. Pénz, de a rajongókna….szarok rájuk, látod hol van a másik csapat baszod??? Gondolkozzál már! Ha maga mondja főnök (ez lenne az Öngyilkos osztag).
  Van egy amazonunk uram, első világháborúban játszódna a film….hmmm, első világháború egy szuperhőssel….mintha ez már láttam volna valahol. Nem jó, inkább megnézem megint….az én verziómat! Amazon az első világháborúban (kicsit se Amerika kapitány 1).
  Ja, és uram itt van az a közös film amiben egy maréknyi hős van. Ezt is már láttam valahol, de….az én verzióm jobb lesz. Az a komor, hegyes fülű éjjeli féreg hacukában lévő fószer is majd poéngyáros lesz mint a bádogember persze a maga módján….

  Na kérem, kb. ezeket kaptuk és erre lehet számítani. Köszönöm szépen, de én a továbbiakban nem kérek több DC filmet mert ez lassan hullagyalázás lesz. A Warner meg ott rohadjon meg ahol van. Befejeztem….ide vagy valami csoda kell VAGY még nincs késő megnyomni a reset gombot….de a pénz az úr. A nép, a rajongó meg…..öööhmm….hát bassza meg…..

 8. Astro

  Sajnos igazad van Matoke… Bezzeg ha Nolan-tól kérték volna, hogy forgassa újra a Batmanjét vagy bármely más filmjét, akkor ott egy az egyben el is köszönt volna a stúdiótól. De én azért még bízok a DC-be, vagy inkább a Warnerbe?

 9. Matoke

  Nem kell mindig Nolanhez nyúlni. Oké, letett valamit az asztalra DC téren sőt, nem kicsit eltér az alapanyag az ismert Batman sémától, de ő (meg sokan mások, köztük a színészek is) kihozták a maximumot mert azért David S. Goyer volt a forgatókönyvíró (lásd munkásságát), de hál istennek Nolan a kezébe vette a dolgokat, hogy még csak véletlenül se adjon ki valami rosszat a kezei közül.
  Pozitív ellenpéldának például feltudnám hozni a Russo tesókat, szerintem senki nem gondolta volna, hogy az egyik legjobb Marvel filmet dobják össze (Tél katonája) egy olyan karakternek aki amúgy is a patriotizmusával döcögött az első filmjében meg a Bosszúállók egyben, plusz nem kicsit kiemelte a karaktert, de olyan szinten, hogy lassan RDJ Vasemberét is lenyomja. Na és akkor erre jött a Polgárháború, nem ismerem a képregény, de tudom, hogy sok sok hősnek kellet volna benne lennie. Mint film totál megállta a helyét szerintem, ÉS akkor jön az, hogy Russoék jönnek a Bosszúállók hárommal. Egy film kellet ahhoz, hogy mondhatni ismeretlen rendezőkből az egyik olyan emberek lettek a szakmában akikre bármit rábíznak mert akár mint néző biztos lehet az ember, hogy jó munkát fognak végezni.
  DC-nél én nem Ayert hibáztatom mert, ha mondjuk azt mondta volna, hogy nem akkor jött volna a Marvel féle Edgar Wright lépés, dobbant és jön helyette más. Ayer engedelmeskedett, megcsinálta úgy ahogy nem pedig úgy ahogy szerette volna mert a stúdió így akarta. Én a Warnert hibáztatom, most kíváncsi vagyok az új főnökre milyen irányba viszi az egészet, de ha nem térnek a “megfelelő” útra (jelentsen ez bármit bárkinek) akkor én ebből többé nem kérek.

 10. RamTamTam

  Figyelembe véve azt a tényt, hogy ennek a DC filmnek is egy jelentős része a vágóasztalon maradt, nem mondom azt, hogy a film nem jó, csak azt, hogy ez a vágás nem jó.
  A sztori kapkodós, néha következetlen, a párbeszédek telis-tele ismerős mondatokkal. A karakterek borzalmasan sablonosak. Siralmas, hogy a kulivudi villain karaktergyártás nem tud túllépni olyan oximoronokon, mint pl. az érzelmes szociopata, az olyan lessonokon, mint mindenki a szíve mélyén családra vágyik, szeretetre, társadalmi elfogadottságra és bla-bla-bla. Ennél a mozinál ez az erőltetett kliséhalom kifejezetten probléma. Nem hiszem el, hogy ezek az ovisok rossz arcok (csak keménykednek a játszótéren). Harley pityergése Joker lezuhanása után… aztán fel a rosszkislány maszkkal, mert ez csak egy munkaeszköz.. What??? A dont pullthe trigger daddy dolog Deadshotnál… yepp. Majd minden karakter egy Clusterfuck lesz a végén. Kivéve a megváltást kereső Diablot… az Enchanter…ki ez a csaj? Mintha egész végig off-story lett volna; idegen volt az egész karaktertől.

  A Diablós átalakulásos cucc király volt, a zene itt-ott nagyon adta az érzésnek, a látvány okés. A rendezőire kíváncsi vagyok még, de ez nagyon nagyon gyenge mozi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.